Nyugat-India és Numbai - Rajasthan és Bombay

11 napos körút Indiában

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. Az Aranyháromszög városai után Rajasthan álammal ismerkedünk meg utunkon.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni költségeket, reptéri illetéket, baleset-, betegség, poggyászbiztosítást, vízum. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
11 nap / 9 éj
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Delhi
Elutazás menetrendtől függően (nemzetközi átszállással) Budapestről Delhibe. Érkezés az éjszakai órákban, transzfer a szállodába.

2. nap: Delhi
Reggeli után autóbusszal és gyalogosan ismerkedünk az UNESCO világörökségi Ó-Delhiben: a Vörös Erőd és világ legnagyobb befogadó képességű mecsetének felkeresése, majd riksa-kaland a Chandni Chowk 500 éves bazári negyedében. A délután folyamán megtekintjük az elnöki palotát és az India-kaput majd a nap zárásaként pedig az UNESCO világörökség részét képező 800 éves Qutb komplexum, továbbá Humayun mogul uralkodó síremlékének meglátogatása következik. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Delhi – Agra
A délelőtt autóbusszal Agrába utazunk. A szállodai bejelentkezést követően a hatalmas agrai Erőd területének alapos bejárása (UNESCO világörökség) a feladatunk, majd a Taj Mahal „elődjének”, a csupa márvány és féldrágakő Itimad-ud-Daulah mauzóleumán ámulunk a szent Yamuna folyó partján. Szállodánk Agrában lesz.

4. nap: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
Reggelit követően a világ egyik legszebb építményének, a Taj Mahalnak a felfedezésére indulunk még reggeli előtt. A hófehér márvány sírkomplexum a kelő nap fényében a legszebb! Visszatérünk a szállodánkba reggelizni, majd buszunkkal tovább indulunk Rajasthan fővárosa, Jaipur felé. Útközben megtekintjük Akbar nagymogul XVI. századi vörös homokkő fővárosát, Fatehpurt (UNESCO világörökség). Estére érünk Jaipurba, ahol két éjszakán keresztül lesz szállásunk.

5. nap: Jaipur
Reggeli után elefántokra ülünk – ez a hagyományos „közlekedési eszköz” szállít majd minket a szédületes magasságban fekvő Borostyán Erődbe, a maharádzsák egykori lakhelyére. A gigantikus méretű rezidencia megtekintése után a rózsaszín Jaipur UNESCO védett látnivalóiban merülünk el: City Palace, obszervatórium, Szelek Palotája, Hold Palota, Négy Évszak Palota… Tartalmas napunk végén megpihenünk, estére visszatérünk szálláshelyünkre.

6. nap: Jaipur – Pushkar – Jodhpur
Megreggelizünk és útra kelünk autóbusszal a Thar-sivatag peremén fekvő Jodhpur városába utazunk. Útközben India szent tükrének tartott Pushkar városában, annak szent tavánál tartunk pihenőt. A legenda szerint Brahma hindu isten az égből ejtett Lotusz virágának egyik szirma fakasztott forrást a sivatagban, mely később tóvá duzzadt. A tó partján épült város idővel az  indiai zarándokvárosok királynőjévé vált. A város felett magasodó hegytetőre épült Brahma templomhoz majmokkal szegélyezett lépcsősor vezet. (maga a templom mára romos épület, így nem sétálunk fel) A késő délutáni érkezünk szállodánkba, ahol egy rövid felfrissülést követően szabadidő, látogatást tehet Jodhpur  bazárban.

7. nap: Jodhpur – Osian
Jodhpur a „napfény városa”. Számtalan műemléke között a több mint 500 éves citadelláját (Mehrangarh), valamint Jaswant Singh maharádzsa 1899-ben emelt síremlékét tekintjük meg a délelőtt folyamán. Ebéd után a mintegy 200.000 km² Thar-sivatag végeláthatatlan homokdűnéi közé utazunk és elfoglaljuk helyünket a tényleg luxus felszereltségű „sátrainkban”. Az este közeledtével naplementekor sivatagi szafarira indulunk teveháton, majd vacsora.

8. nap: Osian – Ranakpur – Udaipur
Reggelinket elfogyasztva Udaipur felé utazunk tovább. Útközben az egyik legnagyobb és legjelentősebb dzsainista szentély együttest keressük fel az Aravalli-hegység őserdejében, Ranakpurban. Délután ékezés Udaipurba, a legromantikusabb indiai városba. A szállodai bejelentkezés után pihenő, majd esti csónakázás a város szívében lévő Pichola-tavon.

9. nap: Udaipur – Mumbai (Bombay)
A nap folyamán a XVII. századi történelmi Udaipur, a „vizek városának” felfedezésére indulunk busszal és gyalogosan: a hófehér márvány Vízi Palota és Városi Palota, a Zenána Palota, a Kristálypalota, a Nagy Gyűlésterem, a Jagdish Templom felkeresése vár ránk. Látogatás a Fateh Sagar tónál. Késő délután transzfer a repülőtérre. Belső repülőjárattal Mumbai (korábbi nevén: Bombay) városába érkezünk. Elfoglaljuk szálláshelyünket ahol vacsorával várnak bennünket.

10. nap: Mumbai – Delhi
A reggelit követően „nyakunkba vesszük” a 13 milliós Mumbai-t! Az angol gyarmatosítók által 1922-ben alapított Prince of Wales Múzeumban egész India történetét nyomon követhetjük. Bejárjuk a belváros fontos látnivalóit: Viktória Pályaudvar, Crawford Piac, Flora Szökőkút tere („az indiai Piccadilly”). Végül a legendás Malabár-partra érkezünk: Kamla Nehru Park, függőkertek, Chowpatty Strand … és végül az óceánnál búcsúztatjuk városunkat. Késő délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás az éjszakai órákban Delhin keresztül, nemzetközi átszállással Budapestre.

11. nap: Delhi – Budapest
Folyamatos repülőút után (nemzetközi átszállással) érkezés Budapestre a nappali órákban.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni költségeket, reptéri illetéket, baleset-, betegség, poggyászbiztosítást, vízum. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 85 USD/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 USD/fő
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

9 éjszaka 4*-os szállodában.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede. Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját. Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható. Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon! Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen. Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca.
Vízum: 
A hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. - kitöltött vízumigénylő lap - 2 db színes igazolványkép Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Indiába. Követségek Magyar Nagykövetség:2/50-M, Niti Marg,Chanakyapuri New Delhi - 110021 Előhívó: (00)-(91)-(11). Telefon: 2611-47-37. Ügyeleti mobil: 00 91 99 11 453 701. Fax: 2688-67-42.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Hepatitis A és B kombinált oltás (Kötelezően beadandó védőoltás nincs!) Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!