India - Nepál körút - Delhi, Taj Mahal, Katmandu

15 napos buszos körutazás Indiában és Nepálban

A csodák világa tárul elénk, sorra járva a remekműveket: hindu templom együttesek, a mogul uralkodók és maharadzsák palotái,mauzóleuma-élükön a Taj Mahallal -örök életre szóló élménnyel ajándékozzák meg utasainkat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyeket,12 éj többnyire 4*-os hotelekben, 2 éj színvonalas dzsungel resort-ban, magyar + helyi idegenvezetők díját, büféreggelis ellátást, vezetett városnézéseket, reptéri transzfereket, dzsungel- programokat (+2 ebéd és 1 vacsora van a dzsungelben)

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetékeket, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, valamint a vízum díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő

Szállás

11 éj többnyire 4*-os hotelekben
2 éj színvonalas dzsungel resort-ban

Program: 

1. nap: Utazás Delhi-be, átszállással. Szállás elfoglalása éjfél után.

2. nap: DELHI csodái Ó-Delhi-ben meglátogatjuk a mogul uralkodók hajdani központját, a -Vörös Erődöt. Utána a Chandi Chawk (ezüst utca) bazári forgatagán keresztül átsétálunk India legnagyobb mecsetéhez, a 10000 hívőt befogadni képes Jama Masjid-hoz. Felkeressük a Hindusztán csodájának nevezett Kutub Minar imatornyot és India legrégibb mecsetét, udvarán a híres vasoszlopokkal. Humájun mogul uralkodó pompás mauzóleuma szintén elbűvöli a látogatót; majd felkeressük a néhai Ghandi elnökök síremlékeit.

3. nap: AMBER-JAIPUR: Amber - Jaipur-tól nem messze északra egy Mogul királyi székhely volt. Felmegyünk a hegytetőn álló pompás erőd-palotába, ahol megtekinthetők díszes kapuk, udvarok, csarnokok; tó közepén álló mogul díszkert. Jaipur - a „rózsaszín városnak" is nevezett gazdag múltú történelmi város megtekintése: Szelek Palotája (kívülről), Városi Palota (díszkapuk, gyűjtemények), Dzsantar Mantor XVIII.sz. csillagvizsgáló, híres óvárosi bazár. Szállás /kb. 250 km/

4. nap: JAIPUR környéke -FATEHPUR SIKRI: Gaitor - a radzsput uralkodók faragott márvány síremlékei. Utazás Rajasthanból át Uttar Pradesh államba: Fatehpur Sikri - a korabeli mogul főváros hindu és muzulmán stílusjegyeket egyaránt ötvöző palota-komplexumának (pazar tornyos épületek, díszes udvarok) valamint a kapcsolódó hatalmas Jami Masjid mecset megtekintése. Szállás Agra-ban (2 éj) /kb. 240 km/.

5. nap: AGRA /TAJ MAHAL/ és környéke: Kirándulás a közeli Sikandra-ba, Nagy Akbar mauzóleumához (káprázatos díszkapu, park). Agra-ban először megtekintjük a híres Vörös Erőd épületegyüttesét, majd felkeresünk egy márványcsiszoló műhelyt. Ezután következik utunk egyik fénypontja, a Taj Mahal, melyet a mogul uralkodó Sah Dzsahan építtetett kedvenc felesége emlékére. A világ legféltettebb síremlékében a drágakő berakások, márványfaragások apró részleteiben gyönyörködhet az utazó. Naplementekor látványos, ahogy a lemenő nap sugarai rózsaszínre festik a hófehér márványfalakat. /22 km/

6. nap: AGRA - GWALIOR: De. megtekintjük a széles Yamuna folyó túlpartján a Taj Mahal „kistestvérének" is becézett márvány „ékszerdobozt", Itmad-ud-Daulah káprázatos síremlékét. Utazás délre Gwalior-ba vonattal, ahol felkeressük az óváros feletti hegyen épült 3 km hosszú várerődöt, ennek hindu templomait és legfőbb látványosságot a Man Mandir palotát, valamint a bazaltsziklába faragott dzsaina szobrokat. Szállás Gwalior-ban /120 km/.

7. nap:Közép-Hindusztán ékszerei: DATIA - ORCHA: Datia - a tavakkal körülvett városban megtekintjük a XII.sz-i pazar palotát; Orcha-ban különleges palotakomplexum fogadja a látogatót: az erődfalon belül a bundela királyok 3 pompás palotája található (Jahangir Mahal, Radzs Mahal és Pravin Mahal). Szállás Kajuraho-ban /275 km/

8. nap: KAJURAHO - a templomváros: A világörökség részét képező IX-X.sz. templomcsoportot a hindu templomépítészet csúcspontjának tartják teljes joggal. Lesz időnk megcsodálni a Kandariya Mahadeva (főtemplom) és a többi templom erotikus ábrázolásait, díszes kőfaragásait. Du. rövid repülőút Varanasi-ba, amely a világ legrégibb, ma is létező városa. Szabadidő Varanasi zegzugos, tehenekkel zsúfolt Gangesz-parti óvárosában. Olyan érzés, mintha az ember néhány évszázadot visszarepült volna a történelemben. Szállás Varanasi-ban /2 éj.

9. nap: VARANASI (Benares) - SARNATH: Elénk tárul Varanasi mítosza: napfelkeltekor 2 órás csónakázás a legendás Gangesz folyón. Megfigyelhetjük hajóból a hinduk rituális fürdőzését a szent folyóban, valamint rakparton sorjázó szentélyeket és halottégetőket is. Ismerkedés a város egyéb nevezetességeivel: Arany-templom, Majom-templom, egyetemi városrész, Sarnath - a buddhista világ egyik legfontosabb zarándokhelye, itt található India legnagyobb sztúpája.

10. nap: Utazás Nepál-ba: Kora reggel indulás busszal Nepálba. Áthaladunk Uttar Pradesh állam termékeny síkságán, útközben megfigyelhetjük az indiai falu életét. Ebédszünet. A nepáli határon adminisztráció, majd másik busszal folytatjuk utunkat a Royal Chitwan-ba /450 km/. Szállás elfoglalása /2 éj/.

11. nap: ROYAL CHITWAN Nemzeti Park: Távol a civilizációtól - 1 nap a Chitwan rezervátumban: reggeli után elefánt szafari a nemzeti park bozótos, szavannás részein, ahol szabadon élnek az orrszarvúk. Ebéd után kenu-túra a Narajáni folyón, amelyben aligátorok is élnek. Ezután séta a dzsungelben. Vacsora után a helyi tháru törzs tagjai mutatnak be folklórműsort. A rengeteg kulturális csúcslátnivaló után jólesik egy nap az igazi vadonban.

12. nap: KATMANDU/Nepál fővárosa: Kora reggel utazás busszal Katmandu-ba (150 km), a belvárosi szállás elfoglalása /3 éj/. Délután séta a Durbár térre, ahol a rendkívüli fafaragásokkal díszített ősi királyi épületek és templomok találhatók. Vezetett program keretében bejárjuk Katmandu központjának elbűvölő ősi utcáit, tereit (Kumari, az élő istennő háza; királyi palota, stb.)

13.nap: BAKHTAPUR - CHANGU NARAYAN - NAGARKOT: Egész napos túra a Katmandu-völgyben: Bakhtapur - számos királyi dinasztia fővárosa volt; tereivel, művészeti értékű és UNESCO védelem alatt álló középületeivel, templomaival elkápráztatja a látogatót; egyúttal a híres nepáli fafaragásoknak és egyéb népművészeteknek is központja. Csodás tájon át, teraszos rizsföldek mentén vezet utunk a hegytetőn álló Changu Narayanszentélyhez, ahol megcsodáljuk a Pagoda jellegű templom rendkívüli fafaragásait és a Pazar kilátást. Naplemente a 2100 m magasan fekvő Nagarkot-ban, ahonnan tiszta idő esetén a Mount Everest is látható. Este szabadidő Katmandu-ban. /85 km/

14.nap KATMANDU - Völgy II.: Ismerkedés a nepáli fővároshoz közeli nevezetességekkel: Pashupatinath - hindu templomegyüttes a Bagmati folyó partján, egyben szent halottégető hely; Bodnath - fel lehet kapaszkodni az óriás buddhista sztúpára, amely körül narancsszínű ruhát viselő szerzetesekkel találkozhatunk;Swayambunath - helytetőn álló templomegyüttes Buddha szemét ábrázoló óriás sztúpával, körülötte majmok seregével, kilátással a Katmandu-völgyre. Patan - az ősi főváros páratlan műemléki főtérrel (díszes templomok és paloták), emellett faragásokat, dísztárgyakat kínáló piac. /40 km/

15. nap: KATMANDU - DELHI: Reggel elutazás Katmanduból Isztambul-ba, majd este továbbutazás BP-re.

A program 12-15 fő jelentkezése esetén is indul felár ellenében!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Himalája sétarepülés.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyeket,12 éj többnyire 4*-os hotelekben, 2 éj színvonalas dzsungel resort-ban, magyar + helyi idegenvezetők díját, büféreggelis ellátást, vezetett városnézéseket, reptéri transzfereket, dzsungel- programokat (+2 ebéd és 1 vacsora van a dzsungelben)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékeket, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, valamint a vízum díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték,
útlemondási biztosítás,
árfolyam pótdíj
vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, további étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

repülővel Delhibe, átszálással

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet.
A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét:
Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!