Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Kathmandu, Nepál fővárosa elsőre nagyon zűrös helynek tűnik.

A reptérről a Thamel negyed felé autózva az európai ízlésnek nagyon kellemetlen szagok és látvány nyitja az élmények áradatát, ami Kathmanduban elsodorja az utazót.

A Bagmati partján, a Pasupatinath szentélyétől nem messze halottakat égető helyiek, vagy az egy...

Olvasson tovább! >>>

A világ legmagasabban fekvő túraútvonala a hegymászás legendás eseményeinek csodás helyszíneire vezet.A Föld legmagasabb hegyéhez eljutni mindenki álma, aki gyermekkorában rongyosra olvasta a hegymászó legendák: Mallory, Irvine, Hillary és Tenzing, vagy Reinhold Messner történeteit, hihetetlen kalandjait.

Ezek a nevek, mint Kathmandu, Lukla, a hajmeresztő leszállópályájával, vagy Namche Bazar szombati piaca, esetleg Tengboche kolostora azok számára is ismerősen cseng, akik még...

Olvasson tovább! >>>

A Himalája hatalmas. Ezernyi csodálatos völgyet, titkos hegygerincet, eldugott vidéket rejt. A túrázók eloszlása mégis igen aránytalan. Azt hittem, hogy nagyon messze kell utazni ahhoz, hogy távol legyünk a komfortos túrázóktól, és Nepál hétköznapjainak valódi arcát fedezhessük fel. Nem gondoltam volna, hogy a zsúfolt főváros, Kathmandu közvetlen közelében található egy ilyen szép túraútvonal. 

A Helambu- trek egy olyan, Kathmandu külvárosból induló,  7-8 nap alatt bejárható...

Olvasson tovább! >>>

Nepál már nem tartozik a túlságosan nehezen elérhető úti célok közé: biztonságos ország, jól kiépített turisztikai infrastruktúrával rendelkezik, a legnépszerűbb látványosságokat, mint az Annapurna vagy az Everest-alaptábor kényelmesen megnézhetjük. Ha azonban a világhírű hegyektől eltávolodunk, akkor bepillanthatunk a nepáli hegyek turisták által kevéssé ismert világába.

...

Olvasson tovább! >>>

Kathmandu: ezerarcú város, Nepál fővárosa. Nem az első dolog az, ami eszünkbe jut erről a helyről, hogy milyen jó lenne itt bringázni egyet, pedig nem csak a Himalája távolabbi tájai, hanem a Kathmandu környéki, alacsonyabb hegyvidék is kiváló gyalogtúra és bringatúra terep. A várostól északra elterülő Shivapuri természetvédelmi területen és a belvárosban készült a következő bringás kisfilm.

Mountain biking Kathmandu Valley, Nepal from...

Olvasson tovább! >>>

Kathmandu, Nepál fővárosa, az utazási irodák kínálatában csak valahol hátul szerepel. Nincsenek sem tengerpartok, sem bevásárló-utcák, és az éjszakai életről sem olvasunk hosszú történeteket. Pedig lenne miről írni.

A hetvenes években a szivárványharcos hippik által felkapott főváros meglepő fordulatokat tartogat. Egyrészről felér egy kulturális sokkal a...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!