Dél-India körutazás üdüléssel a trópusi tengerparton

10 napos körutazás és tengerparti üdülés indiában

Időtlen szépség, trópusok és hűs hegyek, teaültetvények, fűszerek illata. Az élet teljes harmóniáját tapasztalja meg az utazó az India délvidékén fekvő, csodás Kerala Államban.

Alapár tartalmazza

Utazást a megadott útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, repülőtéri transzfereket és közlekedést légkondicionált autóbusszal Indián belül, 8 éjszaka szállást megadott ellátással, a leírt programokat helyi idegenvezetéssel, magyar nyelvű idegenvezetőt Budapestről, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a vízumdíjat, valamint a belépőket, felárakat és az ajánlott borravalót (kb. 5 USD/nap)

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
*****
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő
Program: 

Program

1. NAP
Elutazás Cochinba átszállással.

2. NAP
Megérkezés Cochinba, Kerala államba.Cochin az „Arab-tenger Királynője” kereskedelmi és ipari központ, a szubkontinens déli partján fekszik. Transzfer a városba és városnézés: Mattancherry Holland Palota, zsinagóga, Szt.Ferenc Templom – a legrégebbi európai templom Indiában. Továbbutazás a tengerpart mentén, ahol kínai halászhálók adnak egyedi arculatot a tájnak, és egyben a mai napig jelzik az évszázados kínai jelenlétet Indiában. Este Kathakali tánc megtekintése egy hagyományos színházban. Szállás Cochinban.

3. NAP
Reggeli után elutazás Munnarba (145 km, kb 4,5 óra). A táj lélegzetelállítóan szép, mennyei béke és nyugalom fogadja a turistákat. A gyarmati időkben a hűvös hegység kedvelt nyári pihenőhelye volt a brit előkelőségeknek.Végtelen teaültetvények, egzotikus flóra és fauna, fűszerek illata – ez Munnar vidéke. Városnézés, teaültetvény és Tea Múzeum látogatás. Szállás Munnarban.

4. NAP
Reggeli, majd elutazás Maduraiba, a templomok városába.Megérkezés után a szállodai szobák elfoglalása, majd városnézés: csodás templomok, mesteri kézzel faragott szobrok varázsolják el a látogatót. A Meenakshi és Treiumalai Nayak Mahal templomok megtekintése, valamint látogatás a Gandhi Múzeumban, riksautazás a program közben. Este egy templomi felvonulás megtekintése. Szállás Maduraiban.

5. NAP
Reggeli után továbbutazás Periyarba hegységeken és trópusi esőerdőkön keresztül vezető természetvédelmi területen. Útközben gumifaültetvény megtekintése és kb. egy órás utazás elefántháton. Ezt követi a túra egy fűszerültetvényen, ahol az indiai gasztronómiában gazdagon használt, egzotikus növényekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Később vadles hajóról a Periyar Nemzeti Parkban, a program közben elefántok és más vadállatok is láthatók.Szállás Periyarban.

6. NAP
Reggeli a szállodában. Elutazás Alleppey-be és beszállás egy tipikus kerelai lakóhajóba, melyekkel egykor rizsszállítmányokat vittek a kereskedők. Hajókázás a kókuszpálmákkal övezett csatornákon, útközben hangulatos települések, tradicionális kereskedelmi kikötők és a helyiek mindennapjai figyelhetők meg a víz és a növényzet smaragdzöld díszletével övezve. Megérkezés Kumarakomba, vacsora és szállás a lakóhajón.

7. NAP
Reggeli után elutazás Kovalamba, szállodai szobák elfoglalása. Kovalam neve pálmaligetet jelent és nem véletlenül. A finom homokú tengerepartot végeláthatatlan sorban szegélyezik a kókuszpálmák. Pihenés a tengerparton, szállás Kovalamban.

8-9. NAP
Üdülés a tengerparton, szállás Kovalamban.

10. NAP
Korai transzfer a trivandumi repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a megadott útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, repülőtéri transzfereket és közlekedést légkondicionált autóbusszal Indián belül, 8 éjszaka szállást megadott ellátással, a leírt programokat helyi idegenvezetéssel, magyar nyelvű idegenvezetőt Budapestről, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a vízumdíjat, valamint a belépőket, felárakat és az ajánlott borravalót (kb. 5 USD/nap)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépők.
Vízumdíj.

 

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest–Cochin/Trivandum–Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, valamint a program során autóbusszal és hajóval.

Szállás: 

Helyi 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobában, ill. egy éjszaka lakóhajón (1 éjszaka Cochin, 1 éjszaka Munnar, 1 éjszaka Madurai, 1 éjszaka Periyar, 1 éjszaka Kumarakom, 3 éjszaka Kovalam). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj 8 reggeli és 1 alkalommal teljes panzió tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető.
A területről: 
India, hivatalosan Indiai Köztársaság, dél-ázsiai független ország, földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. A gyakran szubkontinensként emlegetett ország hosszú történelme, ami mind a mai napig nagyon élénken él a mindennapokban is, méltán tette Indiát a sokszínű kulturális értékek országává. A kezdeti Indus-völgyi civilizáció, majd a fontos kereskedelmi útvonalak és az ókortól megalakuló roppant indiai birodalmak fontos szerepet játszottak a szubkontinens tudományos, kulturális és kereskedelmi felemelkedésében. Négy nagy világvallás, a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus és a szikh vallás ered a mai India területéről, míg az első évezredben megjelenő zoroasztrizmus, a zsidó vallás és az iszlám alapvetően befolyásolta az ország kulturális fejlődését.
Időjárás: 
Időeltolódás: +4,5 óra. Időjárás: India nagy részén három évszakot különböztethetünk meg: a telet, a nyarat és a monszunt. A téli hónapokra (novembertől márciusig) kellemes időjárás és mérsékelt esőzések jellemzők, a nyári hónapokra (áprilistól júniusig) nagy meleg és szárazság, míg a monszun idején június és szeptember között az ország nyugati részén vannak nagy esőzések, az ország keleti részén pedig október közepétől decemberig.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak vízum és a hazautazás dátumától számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges Indiába. Az ügyintézés kb. 1 hetet vesz igénybe. Hivatalos fizetőeszköz: indiai rúpia (INR)
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Egészségügyi előírások: a csapvíz fogyasztása tilos, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!