hótalpas-gastrotúra

Hótalpas gastrotúra az Alpokban - Murau

2 napos téli túra Ausztriában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Egy rendhagyó hótalpas túrára invitálunk az Alpokba. Napközben hótalpazunk, majd a Frauenalp-csúcs árnyékában megbúvó Bernhard-Fest menedékházban töltünk egy feledhetetlen estét! Miközben kint a dermesztő hidegben hópelyhek fickándoznak, biztonságos mesebeli kuckónkban ropog a tűz a kandallóban, s finomabbnál-finomabb ételeket falatozunk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

A túrák nehézsége: A menedékházhoz másfél napi felszerelésünket kell magunkkal vinni. Mivel az ennivalót (reggelit, vacsorát), és a hegyi felszereléseket biztosítjuk, így csak hálózsákod, megfelelő ruházatot kell bepakolni, valamint személyes holmid. A hótalpas túrák átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók.  A programváltozás jogát fenntartjuk.

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra fel rögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.
 
A felszerelést, tehát a hótalpakat, és a normál síbotokat biztosítjuk. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, azt hozd magaddal (hótányérral)!
 

Részvételi díj tartalmazza

a szállást alpesi menedékházban, a félpanziós ellátást, a hótalpak bérleti díját, a túravezetést, a szervezés költségét, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a kiutazás költségét, az utas biztosítást, a személyes költségeket.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
6 -12 fő

Szállás

A hótalpas túra éjszakáját a Bernhard-Fest menedékházban töltjük, pazar természeti környezetben. A menedékház  2 közös hálótérrel rendelkezik, így többedmagunkkal kell aludnunk egy szobában. Szobái szépen berendezettek, tiszták,  meleg-barátságos hangulatúak. Világítás és fűtés van. A toalett a menedékházban található, de zuhanyzási lehetőség nincs. Mosakodni, nagymamáink nyomdokaiba lépve, lavórban lehet. Természetesen meleg víz van : )

 
 
 
Program: 

1.nap: Budapest, Murau, Frauenalp, Bernhard-Fest menedékház
Reggel indulunk Magyarországról autóinkkal Stájerország kedvelt turistaközpontjába, Murauba. Mintegy öt órás utazás után érkezünk meg.
Találkozó a Murau kisváros felett elhelyezkedő Frauenalp síközpont (1583 méter). Időpont:  13 óra. Összepakoljuk másfél napi felszerelésünket, autóinkat a parkolóban hagyjuk, és elindulunk a turistajelzésen a Bernhard-Fest menedékházba (1997 méter). Előtte túravezetőink bemutatják a hótalpak helyes használatát, és ha kell, segítenek az első lépések megtételénél. Támogatásukra folyamatosan számíthattok a hótalpas túra során. A túra kezdetben a sípályák mellett vezet, majd fenyves erdőben kanyarog. Mesebeli tájon haladunk, ragyog a nap, a szél fickándozik a fenyőfák lombjai között, a panoráma fantasztikus a Murtalra és a Metnitztalra. 2,5-3 óra kényelmes gyaloglás után érkezünk meg a menedékházhoz.

Itt egyszerűen berendezett szobákban lesz a szállásunk. Pattog a tűz a kandallóban, miközben falatozzuk a több fogásos vacsorát. Az ízletes étkek mellé forralt bort kortyolgatunk. Az estét sztorizással, kártyázással töltjük vidám hangulatban.

Vacsora menü: 1. Kakukfüves-borókabogyós habart krumplileves. 2. Bazsalikomos báránypörkölt foghagymás puliszkával. 3. Alpesi túrógombóc csokoládéöntettel. 

Távolság: 8 km, szint fel: 450 méter
Szállás: alpesi menedékház

2.nap: Bernhard-Fest menedékház, Freuenalp, Budapest
Kipihenten, jókedvűen ébredünk, jót harapunk az éles hegyi levegőből a menedékház teraszán, majd elfogyasztjuk hegyi reggelinket. Reggeli menü: bundás virsli, sajtos tekercs, menta tea, tejeskévé.
A hótalpazás sok energiát igényel! Kint hideg, csodaszép, tiszta téli idő van, szikrázik a nap a havas déli lankákon, kiváló idő hótalpazni. A menedékháztól egy ösvény kígyózik a végeláthatatlan gerincen, ami szinte láthatatlanul megbújik a ropogós hó alatt. Az útvonal hét csúcsot köt össze, amelyek egymás után sorakoznak. Magunk mögött hagyjuk az alpesi kisházunk és a gerincen indulunk mai kirándulásunkra. A vidék legszebb hótalpas túra útvonalán járunk.

Fel-le araszolunk a gerinceken, majd leereszkedünk a Frauenalp síközpontba, ahol megebédelhetünk egy hangulatos hegyi étteremben. A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az esti órákban Budapestre.

Távolság: 7 km, szint fel: 200 m, le: 650 méter

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK A HÓTALPAK VILÁGÁBÓL:

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén
» Hótalppal a Dolomitok legszebb vidékén

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a szállást alpesi menedékházban, a félpanziós ellátást, a hótalpak bérleti díját, a túravezetést, a szervezés költségét, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a kiutazás költségét, az utas biztosítást, a személyes költségeket.

Kötelező költségek: 

Helyi adó: 5 euró/főb (helyszínen fizetendő)

Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelés: Túránk során másfél napi felszerelésünket kell magunkkal vinni a menedékházig (7 km), ezért hozz egy közepes méretű hátizsákot (20-35 liter), amibe belepakolod azokat a dolgokat, amikre a hegyen szükséged lehet. Legyen vízhatlan, vagy a benne lévő holmikat csomagold vízhatlan szatyrokba!
Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség!, amelynek a komfort tartománya legalább +10 fok! (Lásd a hálózsákokon feltüntetve!) Figyelem! A menedékházakban fatüzelésű kályha van, amely éjszaka jól befűti a hálóteret, de hajnalra előfordul, hogy kihűl a szoba (10 C)!  A hajnalok hűvösek lehetnek!
A legfontosabb felszerelési tárgyak listája a teljesség igénye nélkül: Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség!!! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy a túrázás alatt törje fel a lábad! Kényelmes túranadrág. Szél- és esőálló kabát, nadrág. Sínadrág és síkabát is megfelelő, ha nem túl vastag és nem akadályozza a mozgásod! Napszemüveg: nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen! Legjobb, ha egy sí- vagy gleccserszemüveget hozol.
Egyéb fontos felszerelés: polár pulcsi, kesztyű, sapka, sál,  2 pár túra zokni, egy kis méretű törölköző, tisztasági csomag, egy váltó cipő vagy papucs a menedékházba, néhány alap gyógyszer (pl.:fájdalom csillapító, kötszer…stb), elemlámpa vagy fejlámpa, egy fémkulacs vagy termosz. Érdemes beszerezni egy speciális aláöltözetet, amely a túrák során szárazon tart. Réteges öltözködésre törekedj! (ami annyit jelent, hogy ne egy póló és egy nagyon vastag-meleg kabát legyen rajtad, hanem több réteg, amit tudsz variálni) Ne hozz túl sok váltóruhát, úgysem fogod használni; ne cipeld feleslegesen! A meleg ruházatodat viszont ne hagyd otthon!

 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg. Találkozó: Murau kisváros felett elhelyezkedő Frauenalp síközpont (1583 méter). Időpont:  13 óra.

Kellő jelentkező esetén kisbuszt indítunk a hótalpas túra helyszínére. A kiutazás költsége: 9.900 Ft/fő.

Étkezés: 

A hótalpas túra alatt félpanziós ellátás biztosított a menedékházban, ami garantáltan elegendő. A menüt a programleírás mellet találod. A második nap túráján érintünk egy hegyi éttermet, ahol lehet ebédelni!

Időjárás: 
Nappal kellemes, téli időre számíthatunk fagypont alatti hőmérséklettel, azonban a fennsíkon erős, szeles szakaszok is lehetnek. Szélsőséges időjárás esetén a túravezetők rövidíthetik vagy módosíthatják a túraútvonalat!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!