Haladó via ferrata hétvége Ausztriában

Franz Josef klettersteig

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Ezen a túrán egy igazi kihívás a célunk a Franz Josef klettersteig, aminek megmászására a Hochkar izgalmas útvonalán a Hali Kraft vasalt útján melegítünk be A völgy fölé magasodó, mélység felett vezető biztosított kitett útvonalak, igazi élményt jelentenek a kalandra vágyóknak!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Szodorai Regina
Másfél évtizede aktív kalandtúrázó és világjáró, sok-sok országgal a háta mögött.

Nehézség:

Túráink haladó via ferráta utak, kitett meredek részeken vezetnek, D nehézségi szintűek. Kizárólag azoknak ajánljuk ezt a túrát, akik jártak már ilyen útvonalakon, rendszeresen túráznak, mozognak!

Miért minket válassz?

- garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 4 fővel)
- kényelmes, szervezett kisbuszos utazás.
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb,
- rugalmasabb,élvezhetőbb.
- félpanziós ellátás!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, egy éjszaka szállást félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját és a túravezetést .

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a szurdokbelépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
12-16 fő

Szállás

Az éjszakát a vendégház 2-4 ágyas, fürdőszobás szobáiban tőltjük. 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 5 nap
» Dolomitok sziklaalakzatai. - 5 nap
» Via ferrata túra a Garda-tó környékén - 6 nap / 3 nap szabi

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap - Budapest, Hochkar parkoló, Heli-Kraft Klettersteig (C - D), Hochkar csúcs (1808 méter), Wasserlochklamm, Präbichl (1232 méter)

Találkozó reggel 4.40-kor Budapesten, a Hősök terén, az Időkeréknél, indulás 5 órakor. Szinte végig autópályán haladva, rövid pihenőt tartva, délelőtt érkezünk meg Hochkarra, az osztrák síközpontba. Felszereléseinket magunkhoz véve kezdjük meg a völgy fölé magasodó csipkés gerinc meghódítását. Fél óra alatt jutunk el a ferráta beszálló pontjához, ahonnan izgalmas kitett útvonalon haladunk tovább. Menet közben billegő fapallón és két kis vietnámi hídon is keresztül kell másznunk. A gerincre kiérve rövid séta után a csúcsgerincen folytatjuk utunkat, fantasztikus panoráma mellett. Belátjuk az alattunk elterülő Salza völgyét, az Alpok magas csúcsait például a Reichensteint (2165 méter), vagy a Hochschwab csoport 2000 méteres vonulatait is. A csúcsról egy normál túraösvényen térünk vissza kisbuszainkhoz. A Völgybe visszaereszkedve látogatást teszünk a Wasserlochklamm  szurdokba ahol egy fantasztikus vízesés rendszert járhatunk végig a lépcsősorokkal, hidakkal tarkított ösvényen. Az esti órákban érkezünk meg szállásunkra.
Menetidő: 4 óra, szint: fel/le 350 méter
Szállás: turistaház
Ellátás: vacsora

2. nap - Präbichl, Franz Josef Klettersteig (C/D), Präbichl

Izgalmas nap virrad ránk, hiszen mai célunk a Leopoldsee fölé magasodó Franz Josef klettersteig megmászása! A tó partján lévő parkolóból rövid gyaloglás után felöltjük a ferrátás felszerelésünket. A klettersteig jól biztosított, C/D nehézségű, kitett, meredek, ösvényét másszuk meg. Az útról jól látható az Erzberg, a maja piramisra hasonlító, hatalmas, lépcsős külszíni fejtése, kanyargó szerpentinje. A látvány szépségét az Alpok körben magasodó fenséges bércei fokozzák. A csúcskereszthez érve megpihenünk, majd egy köves, meredek ösvényen ereszkedünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz.
Menetidő: 7 óra, szint: fel/le 1200 méter
Szállás: turistaház
Ellátás: reggeli, vacsora

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, egy éjszaka szállást félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját és a túravezetést .

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a szurdokbelépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Wasserlochklamm 5 euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 50 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
A via ferrata felszerelést irodánk biztosítja! Saját felszerelés csak saját felelősségre használható, de ez nem csökkenti a részvételi költséget!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Szállásunkon reggelit és vacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. A szobákhoz kis konyha tartozik. Itt el tudod készíteni az otthonról hozott élelmiszereket.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
Alapvetően két csomagba pakold a felszereléseidet.A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni. A másik csomag a szálláson marad a többi holmival.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő sport utasbiztosítás megkötése kötelező! A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!