Haladó via ferrata hétvége Ausztriában

Franz Josef klettersteig

Ezen a túrán egy igazi kihívás a célunk a Franz Josef klettersteig, aminek megmászására a Hochkar izgalmas útvonalán a Hali Kraft vasalt útján melegítünk be A völgy fölé magasodó, mélység felett vezető biztosított kitett útvonalak, igazi élményt jelentenek a kalandra vágyóknak!

Miért minket válassz?

- garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 4 fővel)
- kényelmes, szervezett kisbuszos utazás.
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb,
- rugalmasabb,élvezhetőbb.
- félpanziós ellátás!

Alapár tartalmazza

az utazást, egy éjszaka szállást félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját és a túravezetést .

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a szurdokbelépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
12-16 fő

Nehézség:

Túráink haladó via ferráta utak, kitett meredek részeken vezetnek, D nehézségi szintűek. Kizárólag azoknak ajánljuk ezt a túrát, akik jártak már ilyen útvonalakon, rendszeresen túráznak, mozognak!

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Szodorai Regina
Másfél évtizede aktív kalandtúrázó és világjáró, sok-sok országgal a háta mögött.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2018. január. 11
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 4 nap
» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
Részletes program
1. nap - Budapest, Hochkar parkoló, Heli-Kraft Klettersteig (C - D), Hochkar csúcs (1808 méter), Wasserlochklamm, Präbichl (1232 méter)

Találkozó reggel 4.40-kor Budapesten, a Hősök terén, az Időkeréknél, indulás 5 órakor. Szinte végig autópályán haladva, rövid pihenőt tartva, délelőtt érkezünk meg Hochkarra, az osztrák síközpontba. Felszereléseinket magunkhoz véve kezdjük meg a völgy fölé magasodó csipkés gerinc meghódítását. Fél óra alatt jutunk el a ferráta beszálló pontjához, ahonnan izgalmas kitett útvonalon haladunk tovább. Menet közben billegő fapallón és két kis vietnámi hídon is keresztül kell másznunk. A gerincre kiérve rövid séta után a csúcsgerincen folytatjuk utunkat, fantasztikus panoráma mellett. Belátjuk az alattunk elterülő Salza völgyét, az Alpok magas csúcsait például a Reichensteint (2165 méter), vagy a Hochschwab csoport 2000 méteres vonulatait is. A csúcsról egy normál túraösvényen térünk vissza kisbuszainkhoz. A Völgybe visszaereszkedve látogatást teszünk a Wasserlochklamm  szurdokba ahol egy fantasztikus vízesés rendszert járhatunk végig a lépcsősorokkal, hidakkal tarkított ösvényen. Az esti órákban érkezünk meg szállásunkra.
Menetidő: 4 óra, szint: fel/le 350 méter
Szállás: turistaház
Ellátás: vacsora

2. nap - Präbichl, Franz Josef Klettersteig (C/D), Präbichl

Izgalmas nap virrad ránk, hiszen mai célunk a Leopoldsee fölé magasodó Franz Josef klettersteig megmászása! A tó partján lévő parkolóból rövid gyaloglás után felöltjük a ferrátás felszerelésünket. A klettersteig jól biztosított, C/D nehézségű, kitett, meredek, ösvényét másszuk meg. Az útról jól látható az Erzberg, a maja piramisra hasonlító, hatalmas, lépcsős külszíni fejtése, kanyargó szerpentinje. A látvány szépségét az Alpok körben magasodó fenséges bércei fokozzák. A csúcskereszthez érve megpihenünk, majd egy köves, meredek ösvényen ereszkedünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz.
Menetidő: 7 óra, szint: fel/le 1200 méter
Szállás: turistaház
Ellátás: reggeli, vacsora

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, egy éjszaka szállást félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját és a túravezetést .

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a szurdokbelépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Wasserlochklamm 5 euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 50 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
A via ferrata felszerelést irodánk biztosítja! Saját felszerelés csak saját felelősségre használható, de ez nem csökkenti a részvételi költséget!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

kisbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. 

Szállás: 

Az éjszakát a vendégház 2-4 ágyas, fürdőszobás szobáiban tőltjük. 

Étkezés: 
Szállásunkon reggelit és vacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. A szobákhoz kis konyha tartozik. Itt el tudod készíteni az otthonról hozott élelmiszereket.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
Alapvetően két csomagba pakold a felszereléseidet.A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni. A másik csomag a szálláson marad a többi holmival.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő sport utasbiztosítás megkötése kötelező! A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!