GARANTÁLT INDULÁS!

Via ferrata túra kezdőknek

Egynapos kezdő via ferrata a Bécsi-erdőben

Hallottál már a via ferrátáról? Esetleg láttál már beülőben, sisakban embereket sziklafalon drótkötél biztosítás mentén mászni? Tetszett, de nem volt bátorságod vagy alkalmad kipróbálni? Akkor ezen a túrán a helyed, amit direkt kezdőknek találtunk ki! Itt megismerheted a via ferráták kialakulásának történetét, megtanulhatod, hogy hogyan használd a biztosítást és hogyan mozogj magabiztosan a sziklákon. Nem utolsósorban egy kellemes őszi napot tölthetsz buszos utazással a szépséges Bécsi-erdőben.
“Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk a program során, ami egyrészt a tökéletes szervezésnek, fantasztikus túravezetőknek, valamint a csodálatos...”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.

Nehézség:

A túra nem nehéz, kezdőknek ajánljuk, akik még nem próbálták a via ferrátázást! Gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
A nehézségi fokozatok ismertetőjét itt találod: http://utazom.com/cikk/via-ferrata-nehezsegi-fokozatok.
További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

A Magyarországról történő beutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

  • 48 órán belüli antigén vagy 72 órán belüli PCR tesztről szóló orvosi igazolás, VAGY
  • orvosi igazolás arról, hogy az utazó a COVID-19 betegségen 6 hónapon belül átesett vagy hogy esetében 90 napon belül vérvizsgálat (szérum, plazma vagy teljes vérkép) alapján antitest kimutatására került sor , VAGY
  • igazolás arról, hogy az utazót a beutazási rendelet I. mellékletében felsorolt oltások egyikével (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac) beoltották, az alábbiak szerint:
  • az első oltás utáni 22 naptól kezdődően, összesen három hónapig,
  • a második oltástól kezdődően, ameddig az első oltástól 9 hónap nem telt el,- egy dózisú oltóanyagoknál a beadástól számított 9 hónapig,
  • egy oltás megtörténtétől (9 hónapig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt.

Az országba történő belépés antitest vizsgálatról készült német vagy angol nyelvű orvosi igazolás birtokában is lehetséges, ezen igazolások a mintavételtől számított 90 napig érvényesek

Részvételi díj tartalmazza

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelés díját, a kis csoportos  via ferráta oktatást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket a személyes költségeket az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1.nap: Budapest, Mödling - klettersteig /via ferrata, Jubiläumswarte kilátó (653 méter), Mödling, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00 órakor.
Pár órás utazást követően érkezünk a Bécs melletti Mödlingbe, klettersteigünk kiinduló pontjához. Itt két csoportra válunk, a gyakorlottabbakkal bemelegítésképp feltúrázunk a hegyre felfedezzük a várromot, míg a kezdők felérnek.
A Mödlinger Steig tipikus tanuló útvonal, a legjobb ahhoz, hogy elsajátítsuk a speciális felszerelés használatát, kipróbáljuk magunkat a sziklafalon, hogy milyen is 30-40 méteres kitettségben mozogni. Először túravezetőink segítségével magunkra vesszük a beülőt és kiegészítőit, majd megmutatják azok helyes használatát, tanácsokkal látnak el: mire figyeljünk, hogyan lépjünk mászás közben. Aztán irány az első ferrátánk!
A fal picit nehezebb, kezdeti 3 métere után, már könnyebbé válik a terep, néhány kapaszkodás és kiérünk a fák közül, ahol egy sziklás gerincen haladunk tovább, gyönyörködve a Bécsre nyíló panorámában. Néhány rövidebb mászó szakasz leküzdésével felérünk a fenyőligetes hegytetőre, ahol átadjuk ferráta szettjeinket az ott várakozó társainknak. Amíg ők is teljesítik a látványos, néhol szédítő klettersteiget, teszünk egy sétát a XI. századi romhoz. Miután mindenki megjárta a "vasalt" túrát, a két csoport -immár együtt-, a Jubiläumswartéhoz indul, ahonnan az egész Bécsi-erdő belátható. A kilátó alatt lévő házban egy keveset időzünk, eszünk-iszunk, majd visszagyalogolunk az autóbuszunkhoz. Budapestre az esti órákban érkezünk.
Táv: 12 km, szint 350 méter

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelés díját, a kis csoportos  via ferráta oktatást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket a személyes költségeket az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: 25-30 l. kis túrazsák a napi felszerelésnek, személyes holmiknak. Túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet. Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz!  

Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! Irodánk biztosítja részedre a megfelelő felszerelést. (Saját felszerelés saját felelőségre használható), de ez nem csökkenti a részvételi díj költségét! A felszerelések helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A hegyen a turistaházban lehetőség van meleg ételt és italt vásárolni.
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
122 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.9
Békéscsaba
5.0
Igazi kezdőként nagy élmény volt a túra.A vezetők nagyon segítőkészek voltak,mindenkire figyeltek.
Budapest
5.0
Remek szervezés, minőségi buszos utazás, remekül felkészült kellemes, segítőkész profi túravezetők, remek terep. Mindent megkaptam, ami egy ilyen úttól elvárható.
Dunaszerdahely
5.0
Köszönjük a túravezetőknek a csodálatos napot, ár-érték arányban verhetetlen volt a program. Első utunk volt az Utazom-csapattal, de biztosan nem az utolsó!
Kistarcsa
5.0
Nagyon profin megtervezett via ferrata volt. Páran lemondtàk az utat, îgy még némi rugalmasság is belefért a programba (extra séta, falmàszás).

Külön szeretnénk megköszönni Radics Àkos hozzáértő túravezetését. Minden részletre odafigyelt és nagyon igyekezett, hogy mindenkinek jó élmény legyen a fal.

Ákos&Bettina
Kimle
5.0
Nagyon tetszett az egész napi túra. Jól megszervezett túra volt kedves és segítőkész túravezetőkkel.
Budapest, IV. kerület
5.0
Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk a program során, ami egyrészt a tökéletes szervezésnek, fantasztikus túravezetőknek, valamint a csodálatos tájnak köszönhető! :)

Köszönjük szépen! :)
Budapest
4.8
Szuper napot töltöttünk Mödlingben, nagyszerű túravezetőkkel, akik remekül bevezettek minket a via ferrata világába. Köszönöm az élményt!
Mogyoród
5.0
Egynapos kalandtúra, felkészült, megbízható és kedves túravezetőkkel. Mindenkinek ajánlom!
Budakeszi
5.0
Nagyon jó volt!!! :-) Alig várom a következőt.
Budapest, VIII. kerület
5.0
Noémi turavezető mimdenre figyelt . Profi
Gyöngyös
5.0
Nagyon tetszett, hogy a túra osrán kis csoportokhoz külön-külön túra vezető volt!
Ákos figyelmes, alapos, érthető utasításokat adott, nagyon élveztük a társaságot!
Egercsehi
4.8
Többször utaztunk már a társasággal, általában nagyon megvagyunk elégedve!
Páty
4.5
Nagyszerű élményekkel tértünk vissza, az utastársam eléggé félt az egésztől, de a túravezetőknek hála legyőzte ezt a félelmét, és ráadásként még egyszer felmászott.
Az hegymászás utáni túra kicsit hosszúnak tűnt, de végül a látványért megérte.
Az időjárással nagy szerencsénk volt, ennél sokkal rosszabb időnk is lehetett volna de még csak nem is csepegett, és még korábban is hazaértünk mint terveztük, semmiféle fennakadás nem volt.
Budapest, XI. kerület
5.0
Mind a gyalogtúráról, mind a ferrata-ról csak jókat tudok írni.
Először vettem részt via ferrata túrán és nagyon tetszett. A túravavezetők nagyon felkészültek és segítőkészek voltak. Folyamatos instrukciókkal segítették a csapatot, ahol szükséges volt.
Köszönöm szépen mindenkinek, hogy megszeretteték velem ezt a sportot.
Biztos, hogy jelentkezekni fogok nehezebb szintű túrára is.
Székesfehérvár
5.0
Mint mindig, most is tökéletesen meg voltunk elégedve az egésszel :)
Budapest
4.8
Már harmadszor túráztam az utazom.com csapatával, de minden alkalommal egy nagyon jól szervezett, érdekes túrán vettem részt, kiváló túravezetőkkel.
Mindenkinek csak ajánlani tudom !
Telki
5.0
Nagyon felkészült volt a túravezető csapat, bíztattak, és végig hasznos tanácsokkal láttak el a via ferrata-s részen, mint teljesen zöldfülü kezdőt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy kipróbálja!
Budapest, XXII. kerület
5.0
Nagyon jó volt a szervezés, a program is nagyon tetszett. Először próbáltam ki és biztos fogok még menni ferrata-zni!
Budapest
5.0
Remek program, szuper szervezés, jó fej túravezetők :) Gyönyörű helyen jártunk, biztosan megyek még hasonló utakra, meghozta a kedvemet :)
Budapest
5.0
Nagyon izgalmas túra volt, hatalmas adrenalin fröccsel. A túravezetők 100%-os felkészültségűek, a terep gyönyörű!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!