MÁR CSAK NÉHÁNY HELYÜNK VAN!

Via ferrata túra kezdőknek

Egynapos kezdő via ferrata a Bécsi-erdőben

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Hallottál már a via ferrátáról? Esetleg láttál már beülőben, sisakban embereket sziklafalon drótkötél biztosítás mentén mászni? Tetszett, de nem volt bátorságod vagy alkalmad kipróbálni? Akkor ezen a túrán a helyed, amit direkt kezdőknek találtunk ki! Itt megismerheted a via ferráták kialakulásának történetét, megtanulhatod, hogy hogyan használd a biztosítást és hogyan mozogj magabiztosan a sziklákon. Nem utolsósorban egy kellemes napot tölthetsz buszos utazással a szépséges Bécsi-erdőben.
“Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk a program során, ami egyrészt a tökéletes szervezésnek, fantasztikus túravezetőknek, valamint a csodálatos...”
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

A túra nem nehéz, kezdőknek ajánljuk, akik még nem próbálták a via ferrátázást! Gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
A nehézségi fokozatok ismertetőjét itt találod: http://utazom.com/cikk/via-ferrata-nehezsegi-fokozatok.
További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a via ferráta felszerelések díját, a kis csoportos  via ferráta oktatást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket a személyes költségeket, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1.nap: Budapest, Mödling - klettersteig /via ferrata, Jubiläumswarte kilátó (653 méter), Mödling, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00 órakor.
Pár órás utazást követően érkezünk a Bécs melletti Mödlingbe, klettersteigünk kiinduló pontjához. Itt két csoportra válunk, a gyakorlottabbakkal bemelegítésképp feltúrázunk a hegyre felfedezzük a várromot, míg a kezdők felérnek.
A Mödlinger Steig tipikus tanuló útvonal, a legjobb ahhoz, hogy elsajátítsuk a speciális felszerelés használatát, kipróbáljuk magunkat a sziklafalon, hogy milyen is 30-40 méteres kitettségben mozogni. Először túravezetőink segítségével magunkra vesszük a beülőt és kiegészítőit, majd megmutatják azok helyes használatát, tanácsokkal látnak el: mire figyeljünk, hogyan lépjünk mászás közben. Aztán irány az első ferrátánk!
A fal picit nehezebb, kezdeti 3 métere után, már könnyebbé válik a terep, néhány kapaszkodás és kiérünk a fák közül, ahol egy sziklás gerincen haladunk tovább, gyönyörködve a Bécsre nyíló panorámában. Néhány rövidebb mászó szakasz leküzdésével felérünk a fenyőligetes hegytetőre, ahol átadjuk ferráta szettjeinket az ott várakozó társainknak. Amíg ők is teljesítik a látványos, néhol szédítő klettersteiget, teszünk egy sétát a XI. századi romhoz. Miután mindenki megjárta a "vasalt" túrát, a két csoport -immár együtt-, a Jubiläumswartéhoz indul, ahonnan az egész Bécsi-erdő belátható. A kilátó alatt lévő házban egy keveset időzünk, eszünk-iszunk, majd visszagyalogolunk az autóbuszunkhoz. Budapestre az esti órákban érkezünk.
Táv: 12 km, szint 350 méter

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a via ferráta felszerelések díját, a kis csoportos  via ferráta oktatást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket a személyes költségeket, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: 25-30 l. kis túrazsák a napi felszerelésnek, személyes holmiknak. Túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet. Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz!  

Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! Irodánk biztosítja részedre a megfelelő felszerelést. (Saját felszerelés saját felelőségre használható), de ez nem csökkenti a részvételi díj költségét! A felszerelések helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A hegyen a turistaházban lehetőség van meleg ételt és italt vásárolni.

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
130 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Budapest
5.0
Légy bátor és próbáld ki! Minden segítséget, odafigyelést és tanácsokat megkapsz a Túravezetőktől. Nagyon jó élmény volt.
Bp
5.0
Szuper nap volt. Remek élmény. Örülök, hogy kipróbáltam, ezt a kezdő pályát. A Túravezetők mindenkire odafigyelnek és segítenek. Kellemesen elfáradt a csapat. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kihívásokat.
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Férjemnek ajándékoztam születésnapjára ezt a túrát, régóta ki akartuk próbálni a via ferratát. Mindketten nagyon jól éreztük magunkat! Az utazás kellemes volt, az oktatás és túravezetés profi módon volt szervezve, bonyolítva, a helyszín is szép volt. Mindenkinek ajánlom, aki ki akarja próbálni ezt a sportot.
Ákosnak külön köszönet a hasznos tanácsokért és az idegenvezetésért, Noéminek hogy átlendített az első 3 méteres nehéz szakaszon.
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Békéscsaba
5.0
Igazi kezdőként nagy élmény volt a túra.A vezetők nagyon segítőkészek voltak,mindenkire figyeltek.
Budapest
5.0
Remek szervezés, minőségi buszos utazás, remekül felkészült kellemes, segítőkész profi túravezetők, remek terep. Mindent megkaptam, ami egy ilyen úttól elvárható.
Dunaszerdahely
5.0
Köszönjük a túravezetőknek a csodálatos napot, ár-érték arányban verhetetlen volt a program. Első utunk volt az Utazom-csapattal, de biztosan nem az utolsó!
Kistarcsa
5.0
Nagyon profin megtervezett via ferrata volt. Páran lemondtàk az utat, îgy még némi rugalmasság is belefért a programba (extra séta, falmàszás).

Külön szeretnénk megköszönni Radics Àkos hozzáértő túravezetését. Minden részletre odafigyelt és nagyon igyekezett, hogy mindenkinek jó élmény legyen a fal.

Ákos&Bettina
Kimle
5.0
Nagyon tetszett az egész napi túra. Jól megszervezett túra volt kedves és segítőkész túravezetőkkel.
Budapest, IV. kerület
5.0
Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk a program során, ami egyrészt a tökéletes szervezésnek, fantasztikus túravezetőknek, valamint a csodálatos tájnak köszönhető! :)

Köszönjük szépen! :)
Budapest
4.8
Szuper napot töltöttünk Mödlingben, nagyszerű túravezetőkkel, akik remekül bevezettek minket a via ferrata világába. Köszönöm az élményt!
Mogyoród
5.0
Egynapos kalandtúra, felkészült, megbízható és kedves túravezetőkkel. Mindenkinek ajánlom!
Budakeszi
5.0
Nagyon jó volt!!! :-) Alig várom a következőt.
Budapest, VIII. kerület
5.0
Noémi turavezető mimdenre figyelt . Profi
Gyöngyös
5.0
Nagyon tetszett, hogy a túra osrán kis csoportokhoz külön-külön túra vezető volt!
Ákos figyelmes, alapos, érthető utasításokat adott, nagyon élveztük a társaságot!
Egercsehi
4.8
Többször utaztunk már a társasággal, általában nagyon megvagyunk elégedve!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!