Kréta ősi múltja és tájai *** körutazás

8 napos körutazás krétán

Az ókori és bizánci görögök nyomában, káprázatos tájakon. Nyolc napos buszos körutazás az Antik Görögországban.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazást és szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjat, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő

Szállás

Elhelyezés: Színvonalas, központi fekvésű 3* hotelekben
* 4 éj Hersonissos központjában (H. Central)
* 3 éj Hania központjában: városfal és a régi kikötő közelében (H. Arkadi)  

 

Program: 

1.nap: repülés este Heraklion-ba.

2.nap: HERAKLION-KNOSSZOS-PALOTA Félnapos kirándulás keretében ismerkedés Kréta fővárosával: Velencei tengeri erődítmény és arzenál, mecsetből átépített Szent Titusz templom, loggia-s városháza és a velencei kori Morosini díszkút a városközpontban. Az i.e. XV. sz-i Knósszosz Palota a legősibb ókori görög kultúrának a látványos romvárosa.  

3.nap: Hersonissos-Lassithi-hegyvidék Pihenés, fürdés Hersonissos kiváló strandjain illetve séta az üdülőváros feletti helyreállított festői hegyi falvakban: tavernák + pazar kilátás + terméskő házak a 3 összeépült faluban. Alternatíva: fak. egésznapos kirándulás a Lassithi-platóra: érintetlen hegyi / krétai táj ódon falvakkal; kétezres hegyormok lábainál; látogatás cseppkőbarlangban, Kera monostor.  

4.nap: Spinalonga sziget hajóval Kelet-Kréta legszebb városába Agios Nikolaos-ba utazunk, séta a bájos kikötőben. Innen a festői Mirabello-öbölben, majd egy szűk tengerszoroson át hajózunk a gazdag múlttal bíró vadregényes Spinalonga erődszigetre. BBQ ebéd a hajón. Velencei erőd, amely török uralom alá került, a falakon belül kiállítások, történelmi házsorok, bástyák és körsétaútvonal Pazar tengeri és hegyi panorámával.  

5. nap: RETHYMNO Nyugati irányba utazunk a tengerparti panorámaúton. Rethymno-t méltán tartják a Kréta No.1 műemléki városának. Megcsodáljuk az ódon hangulatú kis kikötőt, a velencei erőd monumentális falait, séta a bájos óvárosban: faerkélyes török kori házak, minaretek, loggia és velencei díszkút nyújtanak felejthetetlen élményt. Szállás elfoglalása Hania városában.  

6. nap: Nyugat-Kréta ternészeti csodái (fak.) Két fantasztikus kirándulás közül lehet választani: A., gyalogtúra az egyedülálló Samaria-szurdokban: túra 1000 m-es függőleges sziklafalak között, majd a déli parti Agia Roumeli-ből hajóval Chora Sfakion-ba a cad sziklás part mentén. Fürdési és ebéd lehetőség. B., Gramvousa-szigetek hajóval: busszal utazunk a közeli Kissamos kikötőjébe. Hajóról csodáljuk meg a páratlan szépségű Geroskinos félszigetet: Gramvoussa erődsziget és Balos álomstrandja. C., fürdés, pihenés Hania valamelyik csodás homokfövenyén.

7.nap: HANIA I. Nyugat-Kréta velencei és török építésű óvárosának egyéni felfedezése: több korszak jegyeit magán viselő Szent Miklós templom, tavernás kikötő egy Minos-kori hajó rekonstrukciójával és XV. sz-i velencei arzenálok; mecset és zsinagóga. Du. fak. kiruccanás a közeli Akrotiri félsziget görögkeleti kolostorainak megtekintésére.  

8. nap: HANIA II. Kitűnő vásárlási illetve pihenési lehetőségek; javasolt felkeresni Hania híres múzeumainak egyikét: Néprajzi, Régészeti ill. Tengerészeti Múzeumok. Du. transzfer a reptérre, utazás haza.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Lassithi-plató túra
Samaria szurdok + hajó
Glamvoussa hajóval

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazást és szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjat, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Görögországi idegenforgalmi adó ( klímaadó ):

  • egy- vagy kétcsillagos szállodák esetén 1,5 euró/éjszaka 
  • háromcsillagos szállodák esetében 3 euró/éjszaka 
  • négycsillagos szállodák esetén 7 euró/éjszaka 
  • az ötcsillagos szállodák esetében pedig 10 euró/éjszaka
Helyszíni költségek leírása: 

belépők, egyéb étkezések, egyéb személyes költségek

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Aegean Airlines charterjáratával Bp-Kréta-Bp
* transzferek és programok légkondícionált busszal
* hajózások (1 v. 2 alkalom)

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!