Cseh kastélyok és Prága körutazás

Cseh Kastélyok és Prága

4 napos buszos körutazás Csehországban

Ahol az évszázados hagyományok összeolvadnak a modern kultúrával. Utazzon velünk lenyűgöző hegyvidékeken, történelmi jelentőségű városokon keresztül és csodálja meg a cseh építészet remekeit, történelmi nevezetességeit.

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap

Szállás

Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Budapest – Lednice – Prága
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lednicébe, a dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori birtokára, amely „Lednice-Valtice kultúrtáj” néven szerepel az UNESCO Világörökség listán. Látogatás a pazar, angol főúri mintára építtetett nyári kastélyban és parkjában. A délutáni órákban érkezés Prágába, amit joggal neveznek a „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen csak a városok királynőjének. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a történelmi városközpontban kezdjük. Az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. A prágai Zsidónegyed egy részét a 19. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait. A szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Karlovy Vary
Reggeli után fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba, mely az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye, több, mint 300 gyógyvízforrása van. A Prágától 130 km-re, nyugatra fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. Európa első gyógyhelye lett, virágkorát a XVIII-XIX. században élte, Goethe, Beethoven, Arany János is ellátogattak ide. A csodálatos fekvésű városban ma is sok épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára. Városnéző séta a folyópartot övező műemléképületek és üzletsorok mentén és látogatás a Becherovka múzeumban kóstolóval, majd szabadidő. Vásárolhatunk a csábító illatú hatalmas ostyákból is (oplatky), melyek a város specialitásai. Visszaérkezés Prágába az esti órákban. (Ár: 20 EUR/fő) 

3. nap: Prága 
Reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a Moldva bal partján, a Várnegyedben, a sziklamagaslatra épített várban. A vár Prága legrégebben lakott része, a főváros egyik történelmi negyede és kiemelt nevezetessége, amit helyi idegenvezetővel tekintünk meg. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7.28 hektár területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor és a Loretói Szűz Mária-templom kívülről, majd a vár területén a gótikus Szent Vitus székesegyház, a régi királyi palota, a Szent György bazilika és a mindössze 11 házból álló Arany utcácska, a várnegyed legkisebb utcája lesznek a legfontosabb látnivalóink. A Hradzsin felfedezése után séta és egy kis szabadidő a Kisoldalon, majd a Károly hídon átsétálva élvezhetjük a város egyedülálló hangulatát, aztán elvegyülhetünk a Vencel tér forgatagában. Szállodánkba az esti órákban érünk vissza.

4. nap: Hluboka – Cesky Krumlov-Budapest
Reggeli után indulás Dél-Csehországba. Látogatás a Moldva melletti Hluboka kastélyban, melyet egykori tulajdonosai az angol uralkodó rezidenciájának, a windsori kastélynak a mintájára alakítottak át. Az építkezést kezdeményező hercegi pár, II. János Adolf Schwarzenberg és felesége Eleonóra nagy gonddal alakította ki a kastély épülete körül fekvő 58 hektáros teraszos parkot is gazdag növényzetével. A Moldva felett, festői környezetben épült várkastély egyedülálló fegyvergyűjteménnyel rendelkezik. Következő megállónk a cseh városok gyöngyszeme, Česky Krumlov. Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme , ma a Világörökség része. Ez a középkorból ránk maradt kisváros hangulatos óvárosával, girbe-görbe utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót.Programunkból nem maradhat ki a Cseh Köztársaság második legnagyobb várkastély komplexuma sem, mely Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. Közös séta a Moldva kanyarulata által körülölelt festői, középkori reneszánsz belvárosban. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Kötelezően fizetendő Audio-guide: 2.200,-Ft/fő
Prágai vár 450 CZK
Lednice 280 CZK
Hluboka 280 CZK
Karlovy Vary Becherocka múzeum 280 CZK

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Audio-guide.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. 

Felszállási lehetőségek:

Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Cseh kastélyok és Prága körutazás
Veresegyház
4.6
A program még idősebbek számára is elfogadható terhelésű volt, így sok helyre el lehetett jutni . A túravezető kiváló volt - Lovász Petra - jól szervezte a társaságot és a programokat! Azonfelül számos történettel, mondával gazdagította ismereteinket. Aki nem kedvelte a cseheket, itt, most még meg is szerethette őket a program és főként a túravezető jóvoltából.
Gyöngyös
4.8
Köszönjük szèpen, hogy részese lehettünk ennek a programnak! Nagyon jól éreztük magunkat!
Budapest, II. kerület
4.8
Az idegenvezető munkáját csak dícsérni lehet! Lovász Petra hozzáállása, tudása és segítőkészsége példamutató.
Az egyetlen dolog, amit hiányoltunk az igazi cseh étel. A vacsorák nélkülözték a kreativitást.
Összességében csak ajánlani tudom.
Miskolc
5.0
Az idegenvezető tökéletes munkát végzett.
Budapest, II. kerület
4.8
Nagyon tartalmas utazás sok gyönyörű hellyel. Az idegenvezető nagyon jól és érdekes történetekkel, tényekkel mutatja be a meglátogatott helyeket. Nagyon ajánlom mindenkinek, óriási élmény!
Baks
4.6
Az idegenvezető tudása minden várakozást felülmúlt. Nem csak a megtekintett nevezetességekhez kapcsolódó ismertetést kaptunk tőle, hanem az országot kulturális, irodalmi, történelmi, gasztronómiai stb. oldaláról is megismerhettük.
Még a hosszú buszozást is élveztük, mivel Cseh filmrendezők filmjét nézhettük meg út közben.
Mind a sofőr, mind pedig az idegenvezető maximális teljesítményt nyújtott.

Köszönet nekik ezért, hogy még felejthetetlenebbé tették ezt a szép utazást.
Budapest, VIII. kerület
4.8
Idegenvezetőnk Lovász Petra volt, minden tekintetben a legnagyobb elismerést érdemli. Tudását, célirányos információ-átadását, precizitását (sallangok nélkül), kreativitását, rugalmasságát és kedves, figyelmes hozzáállását csak dicsérni lehet.
Köszönöm ezt a szép utat - Neki is.
Szentendre
4.8
Nagyon meg voltunk elégedve mind a látnivalokkal, az idegenvezető magas szintü tu
dásával és utasközpontu szemléletével.A buszsöfört is dicséret illeti.Köszönjük!!!
10 ből 10!!!!!
Fonyód
4.8
Nagyon tetszett a program, máskor is szívesen utazunk Önökkel. Az idegenvezető Petra fantasztikus volt.
Eger
5.0
Csodás látnivalók, igazi mesevilág, felkészült, nagy tudású idegenvezető,kényelmes szállás, kitűnő ellátás, finom ételek. A félpanzió nagyon megéri.
Dunaújváros
5.0
Nagyon jól volt ütemezve a program, bevezető szakasz-Prága-és a befejezés (amikor már azt gondolná a magamfajta utazó, hogy már nem lehet fokozni a vizuális élményeket akkor jött az a két kastély). A szállásunk a várakozásunknak messzemenően eleget tett, a konyhája széles skáláját villantotta a cseh gasztronómiának, külön élmény volt a hajókázás és a külön vacsora.László a gkv. nagy rutinnal és helyismerettel oldotta meg a közlekedésünket, biztonságban érezvén magunkat, a például szolgáló toleráns cseh közlekedés világába.PETRA: nagyon felkészült, választékos kommunikációs készséggel, empatikus,határozott, jó vezetői erényekkel, és még az esőt is eltudta időnként állítani.
Hiba volna dicsérő szavak nélkül hagyni a háttérben dolgozókat. Mindannyiuknak köszönjük azt a négy napot. Děkuji
Budapest, XI. kerület
5.0
ez az utazás programokban és élményekben gazdag..Igaz hogy fárasztó volt de nagyon szép emlék marad számomra.
Köszönöm
Budapest
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, III. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Gyál
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, VII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Szigethalom
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, III. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!