8 napos buszos körutazás Benelux Államokban

Benelux országok és a Rajna-vidék

8 napos buszos körutazás Benelux Államokban

Egy utazás, négy ország. Élményekben gazdag , felejthetetlen körutazás Európa nyugati szegletébe. A Rajna völgyétől, Hollandia sajátos hangulatú fővárosán át, Belgium és Luxemburg kulturális és természeti látnivalói várják az utazót.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útle­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a sétahajózások árát.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap:
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parkolóból reg­gel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6.30-kor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tata­bánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Német­országban (1 éj).

2. nap: Rüdesheim, hajókirándulás a Rajnán
Is­mer­ke­dés a Rajna völgyének Mainz és Koblenz kö­zötti kanyargós szaka­szával, ahol szinte kilo­mé­teren­ként látható egy-egy vár vagy neve­ze­tesség. Séta Rüdesheimban, a Rajna-völgy talán legbá­josabb kisváro­sában (a rajna-vidéki borter­melés köz­pontja), majd kb. 2 órás hajó­ki­rán­dulás. A köru­tazás egyik csúcs­pontja ez a hajózás, hiszen a hajóról élvez­hető a legjobban a vidék páratlan szépsége. To­vább­uta­zás a közép-hollandiai szállodába (2 éj).

3. nap: Amszterdam, Volendam / virágpark (tavasszal)
Utazás Amszterdamba, Hollandia sajátos hangulatú főváro­sába. Séta­ha­józás a csator­nákon, autó­buszos vá­ros­né­zés, egy gyémánt­csi­szoló műhely meg­te­kin­té­se, majd szabad program. Lehetőség Amszterdam egyéb ne­ve­ze­tes­sé­gei­nek meg­te­kin­té­sé­re (Rijks­mú­ze­um, Piros­lámpás negyed, stb.). A délutáni órákban utazás tipikus holland tájon át Volendamba, a népvi­se­letéről és a halá­szairól híres kisvárosba. Séta a hangulatos kikötőben és környékén.
Figyelem: Az áprilisi és a májusi programok ese­té­ben délután Volendam helyett a Keukenhof vi­rág­park­ba láto­gatunk, amely Hollandia egyik legna­gyobb turista­attrakciója.

4. nap: Gouda, Hága, Antwerpen
Délelőtt séta egy elragadó holland kis­vá­rosban, Gou­dá­ban: főtér, vá­ros­háza (az egyik leg­szebb Hol­lan­di­ában), má­zsa­ház (ahol a sajtot mérték) stb. Gouda után Hága, a holland par­la­ment szék­helye a kö­vet­ke­ző állo­más. Is­mer­ke­dés a várossal, lehe­tő­ség a Mauritshuis (világ­hírű képtár) vagy a Madu­rodam (a világ első mini­városa) meg­te­kin­té­sé­re. To­vább­uta­zás a belgiumi szállo­dába (2 éj). Késő délután séta Antwerpenben, a Schelde torko­latánál épült kikö­tő­vá­ros­ban.

5. nap: Bruges, Gent
Kirándulás Flandria két gyöngy­sze­mébe, Bruges-be és Gentbe, melyekhez hasonló gyönyörű városokat nagyon keveset lehet látni a világon. Mindkét vá­ros­ban közös séta a leg­fon­to­sabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez, majd marad elég sza­bad­idő, hogy min­denki felfedez­hesse a kö­zép­kor­ból ránk maradt ut­cákat, házakat. Bruges-ben lehe­tő­ség nyílik részt­venni a város­néző csónak­túrán.

6. nap: Brüsszel, Luxemburg
Délelőtt Brüsszelben, az egyesült Európa főváro­sá­ban az óváros főbb ne­ve­ze­tes­sé­gei­nek meg­te­kin­té­se (Fő tér a város­házával, Manneken Pis szobor, Szé­kes­egy­ház), majd uta­zás az Arden­neken keresz­tül Luxem­burgba. Is­mer­ke­dés a nagy­herceg­ség szép fek­vésű fővá­rosával, melyet hatal­mas erőd­rend­sze­re és fek­vése miatt észak Gibral­tárjának is szoktak nevezni. Szállás Német­ország nyugati részén (1 éj).

7. nap: Heidelberg, Mainz
Délelőtt vá­ros­né­zés Heidelbergben, Németország ősi egyetemi váro­sában (vár, Öreg híd, egye­temi épületek, lovagház stb.). 
To­vább­uta­zás Mainzba, a Rajna-vidék tarto­mányi szék­he­lyére, Gutenberg szülő­váro­sába. Séta a belvá­rosban (román kori császár­dóm, Chagall üveg­ab­la­kok a Szt. István temp­lomban, gyö­nyörű fa­vá­zas házak), majd szabad program, illetve lehe­tő­ség a Guten­berg Múzeum meg­te­kin­té­sé­re, mely Guten­bergnek és a könyv­nyom­ta­tásnak állít emléket. Szállás Német­országban, a Majna völgyében (1 éj).

8. nap: Rothenburg
Rövid lá­to­ga­tás egy romantikus, festői kis­vá­rosban, Rothen­burgban (sokan Német­ország leg­szebb kis­vá­rosának tartják). Ezután haza­uta­zás a Nürnberg – Linz – Hegyes­halom – Győr – Tata­bánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2017. március. 14
» Amszterdami látnivalók - Etédi Alexa, 2013. április. 04
» Látnivalók Amszterdamban: a Dam tér - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Beginaudvar - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Csatornaövezet - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Vörös lámpás negyed és az Erotika Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: Hasis és Marihuána Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Rijksmuseum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útle­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a sétahajózások árát.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Rajna-völgy hajókirándulás EUR 12,80
Amsterdam Rijksmuseum EUR 17,50
sétahajózás EUR 8,50
Keukenhof virágpark EUR 15,50 (tavasszal)
Hága Mauritshuis EUR 15,50
Bruges csónakkirándulás EUR 8,-
Mainz Gutenberg Múzeum EUR 3,50
Heidelberg vár EUR 7,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­ma­ta). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

Egy-egy éjszaka tranzitszállás (1. és 7. nap) Németországban egy emelt szintű 3 csillagos szállodában. Két éjszaka (2. és 3. nap) Hollandiában az áprilisi és a májusi csoportnál 2 csillagos, a többi csoportnál 3 csillagos szállodában. Egy éjszaka (6. nap) Németország nyugati részén egy szép 3 csillagos szállodában. A belgiumi két éjszaka (4. és 5. nap) az alábbiak szerint változik:

Júliusi csoport: Brüsszel mellett egy 4 csillagos szállodában.

Áprilisi, májusi és augusztusi csoportok: Antwerpenben egy, a városközponttól távolabb lévő, viszonylag csendes fekvésű, színvonalas 3 csillagos szállodában (Hotel Novotel).

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!