Benelux körút - Belgium és Hollandia

8 napos buszos körutazás

Belgium - felkeressük a brüsszeli csipke és az Európai Unió hazájának legszebb városait, Flandria száztornyú hírességeit. Tengerparti homokdűnék, hajózó csatornák, tulipánmezők és karcsú templomtornyok, szélmalmok tövében legelésző tarka tehenek - ez már mind Hollandia varázsa! A kifelé és haza utat csodás bajor és osztrák kisvárosok megismerésével színesítjük.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Program: 

1.  nap: Passau – Straubing
Passau – nagymultú kereskedőváros a Duna, Inn és Ilz összefolyásánál: barokk dóm, séta a folyók közé ékelt pazar óvárosban; Straubing - hangulatos bajor város középkori arculattal, tornyokkal. Szállás Regensburgtól 20 km-re egy jellegzetes bajor stílusú fogadóban. (660 km)

2.  nap: Regensburg – Luxemburg 
Városnézés a Felső - Duna "hercegének" tartott Regensburg-ban: gótikus katedrális, városháza, óvárosi séta. Luxemburg – ismerkedés a gazdag nagyhercegség különlegesen szép fekvésű fővárosával: hercegi palota, dóm, viadukt. Továbbutazás az Ardennek lankáin át Belgium szívében; szállás Antwerpenben. (830 km) /3 éj/

3.  nap: Antwerpen - Mechelen – Brüsszel
Antwerpen - ismerkedés a gyémántkereskedelemből meggazdagodott város díszes központjával, Schelde-part, városháza a piactérrel, Európa egyik legszebb és legnagyobb katedrálisa, Húskereskedők Háza (kívülről).Mechelen – tipikus flamand városkép fogadja a turistát: hatalmas piactér városházával és karcsú gótikus katedrálissal; Leuven - világhírű egyetemi város és egyházi központ. Megcsodáljuk a flamand reneszánsz remekművét, Európa egyik legszebb városházáját, dóm, Begina-házak; délután Brüsszel, Európa politikai központjának nevezetességeivel ismerkedünk, buszból megtekintjük a Királyi Palotát és az Igazságügyi Palotát, majd séta: Grande Palace (a világ egyik legdíszesebb tere körös-körül művészien kidolgozott, aranyozott palotákkal), St. Michael templom, Manneken Pis híres szobor. Fényképszünet az Atomiumnál. (140 km)

4.  nap: Gent – Bruges
Ismerkedés Flandria két kiemelkedő ékességével: Gent - a tornyok és csipkés flandriai házak városa; St. Bavo katedrális és környéke egységes műemléki együttest alkot, középkori vízi vár; Bruges – a korai  polgárosodás egyik mintavárosa, Európa jelentős kulturális öröksége: séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén: piactér, egyedülálló város- és megyeháza, a turista egyik ámulatból a másikba esik: séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén: piactér, rendkívüli városháza és várostorony (Belfort). Fakultatív sétahajózás a csatornákon. 

5. nap:  Rotterdam - Delft – Madurodam – Hága
Rotterdam – fak. felmenet az Euromast kilátótoronyba, ahonnan remek kilátás nyílik Európa legnagyobb tengeri kikötőjére és a városra. Utazás Delft - be: a híres fajansz városát átszövik a csatornák és a műemlékek (égbetörő újtemplom, ótemplom és pompás városháza); Madurodam - a "miniatűr Hollandia", megtekintése, több mint 100 makett kompozíció mutatja be játékos formában Hollandia nevezetességeit és földrajzát egy csodás parkban. Scheveningen - tengerparti séta Hollandia Nr. 1 üdülőhelyén (móló, díszsétány); Megtekintjük (kívülről) Hága nevezetes épületeit: tóparti parlament és kormányzati épületek, Börtönkapu, Nagytemplom, Nemzetközi Bíróság épülete. Szállás Amszterdam környékén (2 éj) 

6.  nap: Volendam  - Zaanse Schans  - Amsterdam
Volendam – zöld faházaival, élő folklórjával, csatornáival méltán az egyik legnépszerubb holland turistaközpont; Felkeressük a csatornák melletti  látványos és első folklórt bemutató skanzen falut: szélmalmok, sajtüzem, fapapucs készítő műhely, stb. A délutánt és a kora estét Amsterdamban, "észak Velencéjében" töltjük: látogatás a "Coster Diamonds" gyémántcsiszoló üzemben bemutatóval, hajókázással egybekötött városnézés a csatornákról, fak. lehetőségként: a világhírű Rijks/van Gogh Múzeum; Dam tér és temploma; esti szabadidő a belváros és a szórakozó negyed felfedezésére.

7.  nap: Aachen
Reggeli után indulás, utunk Aachen felé tart – megtekintjük a német-római császárok IX. századi koronázó-templomát; a gótikus városháza és az azt övező terek, utcák Németország egyik legértékesebb városképét nyújtják; szabadidő és vásárlási lehetőség; utazás Köln – Frankfurt útvonalon délre, esti érkezés a szálláshelyre Bajorországba. (680 km)

8.   nap: Enns - Melk
Utazás haza Ausztrián át megállásokkal; Enns – séta az idillikus felső-ausztriai városkában; Melk - az apátsági dóm megtekintése. Érkezés Budapestre az esti órákban. (640 km)

Kapcsolódó cikkek

» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2017. március. 14
» Amszterdami látnivalók - Etédi Alexa, 2013. április. 04
» Látnivalók Amszterdamban: a Dam tér - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Beginaudvar - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Csatornaövezet - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Vörös lámpás negyed és az Erotika Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: Hasis és Marihuána Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Rijksmuseum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, valamint személyes jellegű kiadások

Előleg: 

 A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik.

Szállás: 

3 éjszaka Antwerpen / Berchem negyedében 3* hotelben  
2 éj Amszterdam környékén, középkategóriás hotelben,
2 éj bajor panzióban
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető. 4 fakultatív vacsora (az 1., 3., 4., 7. napokon)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!