Azori-szigetek és Lisszabon - 2020.10.25.-11.01.

8 Napos Körutazás az Azori-szigeteken

Ismerje meg velünk az Atlanti-óceán közepén fekvő varázslatos azori szigetvilágot! Körutazásunk során a Portugáliához tartozó különleges szigetcsoport három tagját, São Miguelt, a főszigetet, majd Picot és Faialt fedezzük fel. A vulkáni eredetű szigetek szinte egész évben kellemes éghajlattal, kivételes természeti képződményekkel és egészen rendhagyó helyi növényvilággal rendelkeznek.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada útvonalon, átszállással
Belső repülőjegy a Ponta Delgada-Pico szigete útvonalon és belső kompjegy Pico-Faial szigetek között
Repülőjegy Horta-Lisszabon és Lisszabon-Budapest útvonalon
Személyenként egy kézipoggyász (max. 8 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
Szállás három éjszakára Ponta Delgadában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Madalenában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Hortában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Lisszabonban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Büféreggeli a szállodákban
Az összes leírt program belépőkkel
Bőséges ebéd italfogyasztással a második, harmadik, negyedik és ötödik napon
Magyar nyelvű idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, ajánlott szervizdíj, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén a TAP és SATA légitársaságok lemondási feltételei szerint  törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.

Szállás

Három éjszakára Ponta Delgadában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszakára Madalenában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszakára Hortában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Két éjszakára Lisszabonban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában

Program: 

október 25. vasárnap
Elutazás Budapestről São Miguel szigetére a TAP és SATA portugál légitársaságok járataival, lisszaboni átszállással (14:10-16:55, 22:20-23:45). Transzfer, majd szállás elfoglalása a Neat Hotel Avenida****-ban.

október 26. hétfő
Reggeli után séta Ponta Delgadában (Baixa - óváros, városkapu, Szent Sebestyén-templom, Október 5. tér, kikötő), majd egész napos kirándulás São Miguel szigetének nyugati végébe. Hegyi utakon kanyarogva érjük el a Vista do Rei kilátóhelyet, ahonnan lélegzetelállító a kilátás Sete Cidades kék és zöld színekben pompázó krátertavaira. Ezután lemegyünk a kráter aljába, ahol megállunk a híres tavak partján. Utunkat folytatva kiérünk a nyugati tengerpartra, majd Mosteiros és Bretanha falvak érintésével jutunk el egy helyi étterembe, ahol a házigazdák tipikus azori ételekkel várnak minket. Délután Capelas hangulatos településén keresztül vezet az utunk egy ananászültetvényhez, ahol betekintést nyerhetünk ennek az egzotikus gyümölcsnek a termesztésébe és megkóstolhatjuk az ananászlikőrt is. Késő délután érünk vissza a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

október 27. kedd
Délelőtt elsőként 900 méter magasságból tekintünk le az érintetlen Tűz-tóra, majd felkeressük Ribeira Grandét, mely a sziget második legnagyobb városa. Ezután Európában unikumnak számító teaültetvénnyel és a Gorreana teagyár működésével ismerkedhetünk meg. Délben a termálvizéről és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. Ebédünk a földben főtt Cozido das Furnas lesz, majd sétálunk a szigetcsoport legszebb botanikus kertjében és fürdünk a magas vastartalmú termál tóban. Szállás Ponta Delgadában.

október 28. szerda
Reggeli transzfer a repülőtérre, ahonnan rövid repülőúttal átrepülünk Pico szigetére (09:00-10:00). Érkezés után felfedezzük Pico vulkánsziget legfőbb látványosságait: Sao Roque egykori bálnafeldolgozó üzemét, a híres hegyi utat 900 méter magasságban Cais do Pico felé, valamint Lajes do Pico városkát a Bálna Múzeummal. Ezután a déli parton haladva visszamegyünk Madalena városkába. Délben egy tipikus helyi étteremben ebédelünk, majd ellátogatunk a híres Verdelho borpincéhez és múzeumhoz. Szállás Madalenaban, a Hotel Caravelas****-ban.

október 29. csütörtök
A reggeli után rövid kompút (30 perc) a szemközti Horta városába, majd a legvirágosabb sziget, Faial felfedezésére indulunk. Délelőtt az Espalamaca kilátópontot és a sziget legmagasabb részén elhelyezkedő Caldeirát is felkeressük; mindkettő hálás fotótéma. Egy helyi étteremben elköltött kellemes ebéd után folytatjuk utunkat Capelinhos felé, amely a sziget leghíresebb látnivalója. 1957. szeptemberében egy vulkán nőtt ki itt a tengerből, amely több mint egy évig aktívan működött. Az egykori kitörés epicentrumában, a föld alá épített színvonalas helyi múzeum látványos módon mutatja be az esemény geológiai hátterét. A múzeum után felmehetünk a világítótoronyba, vagy felsétálhatunk a kaldera széléig. Szállásunk Hortában a Hotel Hortaban**** lesz.

október 30. péntek
Reggel szervezett transzfer a repülőtérre és átutazás TAP járattal Lisszabonba (10:40-14:05). Érkezést követően megállunk az 1998-as Expo területén épült Nemzetek Parkjában, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a Tejo folyót átívelő, Európa leghosszabb, 17 200 méter Vasco da Gama hídjára. A park közelében lehetőség van szabadidőnkben shoppingolni, megtekinteni kontinensünk egyik legnagyobb Ocenáriumát (felnőtt belépő: 15 EUR, 12 év alatt 10 EUR) vagy libegőzhetünk (felnőtt oda-vissza jegy: 5,90 EUR, 12 év alatt 3,35 EUR) is a város felett. Napunkat az ország legmagasabb építményénél, a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor meghódításával zárjuk, ahonnan kivételes városi kilátásban gyönyörködhetünk. Szállás elfoglalása Lisszabonban, este szabadidő.

október 31. szombat
Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban. Délelőtt a Belém negyedben a Szent Jeromos-rend kolostortemplomát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Ezt követően betérünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Városnézésünket a belvárosban gyalogosan folytatjuk, felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praça do Comércio teret; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rálátással a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Késő délután visszatérés a szállodába és szabadidő.

november 1. vasárnap
Szervezett transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre a TAP portugál légitársasággal (Lisszabon 08:50-13:25 Budapest).

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2019. június. 12
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2019. április. 16
» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Principia 2012 - EvoBike, 2020. augusztus. 03
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2020. augusztus. 02
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2020. július. 31

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Portugália:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-a után Portugáliába engedélyezett a beutazás magyar állampolgárok számára.
Kiutazás: A szárazföldi részre történő belépés esetén nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre és kötelező karantén sincs az érkezést követően, ugyanakkor érkezéskor testhőmérsékletet mérnek.
Madeirán az érkezést követő kötelező karantént és az előzetes negatív teszt bemutatását 2020.07.01-i hatállyal törlik el. 
Az Azori-szigetekre való belépés feltétele azonban továbbra is 72 óránál nem régebbi negatív korona vírus teszt felmutatása.
Visszatérés Magyarországra: A Portugáliából hazautazó magyar állampolgároknak július 15-én 0:00 órától a 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendelet karantén kötelezettséget ír elő.

Azori-szigetek:

Általános Koronavírus tudnivalók:
- Maszk viselése a következő esetekben kötelező: tömegközlekedési eszközök, hajók, autók, autóbuszok, transzfer szolgáltatások, fakultatív kirándulások, zárt térben: üzletekben, szupermarketekben, gyógyszertárakban, fodrászatokban, kozmetikákban, szállodák közösségi terein, repülőtereken.
- A strandokon a szükséges távolság tartása kötelező, maszk viselése nem szükséges (kivéve zárt parkolók).

Hotel rendelkezések általánosságban:
- A bejáratnál maszk viselése kötelező
- Pre-check-in, online check-in elérhető
- Egyes szállodában nem  elérhető a csomaghordás szolgáltatás. Azonban amennyiben a vendég kéri, védőfelszerelést viselő alkalmazott segít a csomagok szállításában.

Étterem:
- A vendégek külön be-, és kijáratot használhatnak. 
- Az éttermek bejáratánál kézfertőtlenítők kerülnek kihelyezésre.
- Az éttermek befogadóképességük 2/3-val dolgoznak.
- 2 m távolság tartása kötelező.

Étkezés:
- Reggeli: A vendégek szállodánként eltérő opciókat választhatnak: kontinentális reggeli szobában történő felszolgálása, dobozolt reggeli biztosítása, a’la carte reggeli biztosítása a szállodai étteremben. 
- Büfé jellegű étkezés esetén az ételeket személyenkénti adagokban biztosítják.
- A’la carte ebéd és vacsora fogyasztása előtt időpont foglalás szükséges.

Szolgáltatások:
- Uszodák: hatósági szabályozás miatt zárva tartanak
- Spa: időpont foglalás szükséges a szolgáltatások igénybe vételéhez.
- Fitneszterem: a nyitva tartás és a létszám korlátozott
- A szobai mini bárt csak a vendég külön kérésére töltik fel. A bekészíthető ételek, italok választéka korlátozott.

Közösségi terek:
- Kézfertőtlenítő kerül kihelyezésre
- A közösségi terek napi többszöri, a liftek 30 percenként tisztítása

Szobák: 
- A hotel személyzete csak a vendég kérésére megy be a szobába
- Fürdőszobák, felületek, gyakran használ eszközök (pl. kapcsolók, távirányítók, asztalok) fertőtlenítése meghatározott protokoll szerint, szerekkel és módon történik

Fakultatív programok:
- Autóbuszos vagy autós programok csak a megszokottól kisebb létszámmal indíthatók.  
- 8 személyes autóbuszokban max. 3 fő, vagy egy 4 tagú család utazhat.
- Személyautóban 2 fő szállítható. 
- Maszk viselése minden járművön kötelező.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

:

:

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás a Tűz-tóhoz és a paradicsomi Caldeira Velha Nemzeti Parkhoz. A program díja: 50 EUR/fő (helyszínen fizetendő).
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada útvonalon, átszállással
Belső repülőjegy a Ponta Delgada-Pico szigete útvonalon és belső kompjegy Pico-Faial szigetek között
Repülőjegy Horta-Lisszabon és Lisszabon-Budapest útvonalon
Személyenként egy kézipoggyász (max. 8 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
Szállás három éjszakára Ponta Delgadában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Madalenában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Hortában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Lisszabonban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Büféreggeli a szállodákban
Az összes leírt program belépőkkel
Bőséges ebéd italfogyasztással a második, harmadik, negyedik és ötödik napon
Magyar nyelvű idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, ajánlott szervizdíj, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén a TAP és SATA légitársaságok lemondási feltételei szerint  törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervízdíj (a helyszínen fizetendő): összesen: 15 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada útvonalon, átszállással

Szállás: 

Három éjszakára Ponta Delgadában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszakára Madalenában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszakára Hortában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Két éjszakára Lisszabonban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz. Ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon.
A területről: 
Az Azori-szigetek az óceán fenekéről kiemelkedő vulkanikus szigetek. Mélyen az Atlanti Óceánban, Portugália partjaitól 1300 km-re találhatóak, 9 sziget látványos, vulkanikus tájaival. A természet szépségeire fogékony látogató a nyugodt civilizációjú, kényelmes tempójú világot ismeri meg Európa ezen egzotikus szegletében.
Időjárás: 
A várható hőmérsékleti maximum augusztusban kb. 26-28 fok, az óceán vize kb. 22-24 fok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Az Azori-szigetek Portugália részeként az Európai Unió tagja, így érvényes személyi igazolvánnyal is lehet utazni, útlevél nem szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!