Ausztria, Murau

Kalandhétvége az egész családnak

Elképzelted, milyen lenne, ha együtt bringázna és kirándulna a család egy mesés helyen? A kisebb gyerekekre megbízható pedagógusok vigyáznának játszóházban. Mindenki jól érezné magát, s kedve szerint töltené aktívan, kerékpáron vagy túrázva, esetleg kulturális programokkal a hétvégét. Irány az Alpok!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a programok költségét, a szervezést és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az utazást, a szállást, az étkezést, a fakultatív programok árát, a gyermekprogramok árát, a szakszerű gyermekgondozást, a kerékpárok bérleti költségét és a személyes költségeket.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
10 - 30 fő.

Szállás

Murauban, a hangulatos kisváros központjában található, felújított, műemlék épületben működő, Hotel Alpin fürdőszobás 2-5 ágyas szobáiban töltjük az éjszakákat. A gazdagon felszerelt létesítményben szauna, internetsarok, csoportszoba, csocsóasztal és étterem található.

Program: 

1. nap – Magyarország, Murau
A délutáni órákban indulunk egyénileg Magyarországról Stájerországba. Mintegy 5-6 óra utazást után érkezünk meg a csodaszép hegyek ölelésében fekvő turistaparadicsomba, Murauba. Elfoglaljuk a szállásunkat családbarát hotelünkben, megvacsorázunk, megbeszéljük az elkövetkezendő napok programját, majd aludni térünk. A felnőttek nyugodtan elmehetnek szórakozni, míg a gyermekek álmát szakképzett pedagógusaink vigyázzák.
Szállás: hotel
Ellátás: vacsora

2. nap – Murau, Tamsweg, Murau
Reggeli után egy igen izgalmas kalandra indulunk. A Murau völgy gőzösével Tamswegig utazunk, ahol kerékpárjaink várnak ránk. Itt drótszamarainkra pattanunk és a folyó vonalát követő kiépített kerékpárúton elindulunk Murauba. A friss hegyi levegő, a békés alpesi vidék igazi pihenést nyújt lelkünknek. A nagyobb gyermekek bringázhatnak szüleikkel, míg a kisebbek a kerékpárülésben nézelődnek, vagy a szálláson maradnak egy nevelővel, aki játszóházat szervez nekik.
Táv: 35 km. Mivel a kerékpárút a folyó vonalát követi, túlnyomórészt lefelé haladunk a völgyön. Könnyű családi túra vár ránk. A csapat közelében lesz egy kísérőautó, amely biztonságos háttérkén szolgál. Így aki rövidebb szakaszon szeretne csak biciklizni, lesz lehetősége a kísérőautóban utazni. A kerékpártúra után a szálloda éttermében, vagy Murau belvárosában ebédelhetünk. Délután a gyerekekre csendes pihenő, majd kinti játszóház vár, szakképzett pedagógus gondoskodása mellett. A felnőttek két programlehetőség között választhatnak:
1. Lehetőség: Újra a bringa nyergébe szállunk és a Mura-folyó kerékpárútját követve Unzmarkt településig tekerünk. A túra végén hazaszállítanak minket murau-i szállásunkra. Táv: 28 km
2. Lehetőség: Ebéd után kis pihenő, majd egy vezetett városnézésen megismerkedhetünk a kisváros gazdag kulturális emlékeivel. A vacsorát követően játékos családi vetélkedő következik, értékes nyereményekkel.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli, vacsora

3. nap – Murau, Predlitz/Turracher Höhe, Murau
Megreggelizünk, majd a mai nap is több programlehetőség közül választhatunk:
1. Közös családi program: A közeli Gurk-völgyi Alpok vidékére utazunk, ahol a Turracher Höche területén teszünk egy szép kirándulást. Autóinkat a Hotel Hochschober 1780 méter magasan lévő parkolójában hagyjuk, majd gyalogtúrára indulunk a három alpesi tavat összekötő turistaúton. Útvonal: Hochschober (1780 méter) - Grünsee (1775 méter) - Schwarzsee (1841 méter) -Turrachersee (1773 méter) - Hochschober (1780 méter)
Táv: 7 km. Ebédelni a hegyen fogunk egy hangulatos menedékházban. Délután kipróbálhatjuk a helyi nyári bobpályát, vagy megnézhetjük a kristálymúzeumot, majd visszautazunk a szállásunkra.
2. Gyermekprogram: Reggeli után a gyermekek rövid sétára indulnak a környéken. Szakképzett pedagógus felügyelete mellett, játékosan ismerkednek meg a vidék növény- és állatvilágával. Ebéd a szálloda éttermében, majd a csendes pihenő után készségfejlesztő játék vár a gyerekhadra.
3. Aktív program: Délután, akik aktív kikapcsolódásra vágynak, egy magashegyi gyalogtúrán vehetnek részt. A Frauenalp síközpont lábától indulva gyönyörű alpesi tájon vezet a túraútvonal a Frauenalp-csúcsára (2004 méter). Táv: 10 km Szint fel- le: 450 méter
Estefelé ellátogatunk a muraui sörmúzeumba, itt megismerkedünk az osztrák sörkészítés rejtelmeivel, majd egy sörözéssel egybekötött vacsorát fogyasztunk el. A gyermekek pedagógusfelügyelettel a hotelben is vacsorázhatnak.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli, vacsora

4. nap – Murau, Magyarország
A reggelit követően elbúcsúzunk vendéglátóinktól és hazaindulunk Magyarországra.
Ellátás: reggeli
 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a programok költségét, a szervezést és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az utazást, a szállást, az étkezést, a fakultatív programok árát, a gyermekprogramok árát, a szakszerű gyermekgondozást, a kerékpárok bérleti költségét és a személyes költségeket.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
25 - 35 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
50 - 80 Euro/fő
Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg. Részletes utazási tájékoztatót indulás előtt egy héttel e-mailban küldünk.

Étkezés: 

Az utazás ideje alatt félpanziós ellátást biztosítunk. Ha valaki vegetáriánus, kérjük utazás előtt jelezze azt irodánk felé. Az ebédek a helyszínen is megrendelhetők a muraui hotelben. Ár: felnőtt adag: 8 Euro/nap/ ebéd. Gyermek ebéd: 5 Euro.

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.

Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!