A szomszéd hegye mindig zöldebb

5 napos buszos körutazás Ausztriában

"Heilingerbrutnál, mikor reggelente kilépünk a szállodánkból, és elénk tárul a Grossglockner lenyűgöző vonulata, az egyszerűen leírhatatlan."

Alapár tartalmazza

  • A leírt alapprogramot, Szállást 4 csillagos szállodákban, Félpanziós ellátást, Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást, Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható, Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban, Magyar nyelvű idegenvezetést,Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
5 napos buszos utazás
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4*-os szállodában.

Program: 
1. NAP: SZEGED (PÉCS – DEBRECEN) – BUDAPEST – BLUMAU – HEILIGENBLUT
Reggel indulás. Az M1-es autópályán megyünk, majd Bucsunál átlépjük az osztrák-magyar határt. Ausztriában elő­ször Blumauban a Hundertwasser városrészt keressük fel. Hundertwasser különleges formájú és színhatású épületeit nemcsak Bécsben, hanem itt is meg lehet csodálni. Ezután lát­ványos úton, közel 3.000 m magas hegyek közt kanyarodva haladunk nyugati irányba. Este érkezünk az 1.300 m magasan lévő szállásunkra, mely Heiligenblutban van és ****-os (4 éj). Szállásunk wellness részlegét ingyen lehet használni. (Fedett medence, szauna…) Megérkezésünk után kedvezményesen kapjuk meg a Karintia kártyát, mellyel utána több szolgáltatást ingyenesen vehetünk igénybe.
 
2. NAP: HEILIGENBLUT – GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE
A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házakban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt köve­tően a Schareck felvonóval felmegyünk 2.600 m magasra, ahon­nan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csúcsot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvonózás ingye­nes). Aki akar, a félállomástól gyalog jöhet vissza. Ebédelési lehetőség, majd délután Ausztria legmagasabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen haladunk buszunkkal. A híres Ferenc József-kilátónál megállunk, ahol közelről is megcsodál­hatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót, mely alattunk látható. Kiváló felvételek készülhetnek Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról és a virágokkal borított pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kb. 2,5 órás gyalogos kirándulásra, 2.400 m-es magasságban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa kápráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.
 
3. NAP: HEILIGENBLUT – RAGGA-SZURDOK – MÖLTTALI-GLECCSER
Ezt a napot a túrázást kedvelők különösen élvezni fogják. Első programunk a Ragga patak 800 m hosszú vadregényes szurdokánál lesz, ahol aki akar, egy nehéz terepen túrázhat. Itt több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk. (Kártyánkkal ez ingyenes.) Továbbutazunk buszunkkal, hogy a környék másik nevezetességét is megnézzük. A mölltali glec­cserhez hegyi felvonókkal jutunk fel. Először a Mölltali Gleccser Express siklóval teszünk meg 8 perc alatt 1.000 méter szintkü­lönbséget. Ezt követően 6-személyes kabinos felvonókba szál­lunk át és így érünk fel 2.800 méter magasságba. Innen csodás képet kapunk tiszta időben a környező hegyekről, a Schareck 3.122 méteres csúcsától a Lienzi-Dolomitokig. Egy különle­ges étterem is található itt, melynek üveg borításán vissza­tükröződnek a környék sziklái. Erről a hegyi állomásról még további lehetőség van a feljebb jutásra, hiszen 6-személyes ülőliftek járnak a 3.122 méteres csúcsra, de erre a szakaszra már nem érvényes a kártyánk. Aki akarja, külön díj ellenében (kb. 15 €) ezt is igénybe veheti, hiszen szép időben gyönyörű panorámában lehet része. Mindenkinek lesz lehetősége a közel 3000 méteres magasságban sétálni, a tavakkal tarkított hegyvidékről fényképeket készíteni. Délután indulunk vissza buszunkhoz, majd szállásunkra.
 
4.NAP: HEILIGENBLUT – VIRGENTAL – LIENZ
A nap első felét a Lienzi-Dolomitok közelében töltjük. Látványos hegyi úton érjük el Kelet-Tirol vadregényes részét, a híres Virgental-völgyet. A pazar tájképet a Dolomitok válto­zatos ormai, bájos falvak, műemlékek is gazdagítják, mint pl. Obermauern gótikus temploma, melyet meg is tekintünk. A Virgental végében már megpillanthatjuk Ausztria 2. legna­gyobb többlépcsős vízesését. Meredek terepen gyalogolunk fel a rendkívüli látvány megtekintéséhez. Fáradságunkat az élmény elfeledteti. Kora délután indulunk vissza, rövid ebédelési és vásárlási lehetőség lesz Osttirol legjelentősebb városában, Lienzben. Délután érkezünk vissza Heiligenblutba. A nap hátra­levő részében aki akar pihenhet vagy a szálloda wellness szol­gáltatását veheti igénybe vagy részt vehet egy kb. 1,5 órás erdei kiránduláson a környéken.
 
5. NAP: HEILIGENBLUT – PYRAMIDENKOGEL – BP.
A hazafelé tartó úton Karintiában elmegyünk a Wörthi-tóhoz. Itt található a világ legmagasabb fából készült kilátója, a Pyramidenkogel. A panoráma kilátó 83 m magasan van. Lesz idő a felvonóval felmenni ide és körbetekinteni a szép tóra és a kör­nyező hegyvonulatokra. Tovább folytatjuk utunkat, ismételten Bucsunál lépjük át a határt és várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.
 

Kapcsolódó cikkek

» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2019. június. 15
» Hótalpakkal a Stuhleck csúcsára - Szenczi Zsolt, 2013. január. 14
» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Medve-szurdok túra képgaléria - Hudanik Zsolt, 2012. május. 22
» Stuhleck - Egy nap élménye - Hudanik Zsolt, 2012. február. 20
» Első téli túrám a Raxon - Hudanik Zsolt, 2011. december. 20
» Egynapos őszi túra a Schneebergre - Hudanik Zsolt, 2011. október. 23
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
  • A leírt alapprogramot, Szállást 4 csillagos szállodákban, Félpanziós ellátást, Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást, Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható, Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban, Magyar nyelvű idegenvezetést,Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).
Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási helyek:
 

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Le/felszálló M1-es melletti AGIP-kút+

 

Szállás: 

4*-os szállodában.

Étkezés: 
Félpanziós ellátás.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
5.0
Soltvadkert
4.4
Jó lett volna Dubrovnikban legalább egy egy rövid séta.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!