A Loire völgyi kenutúra

A Loire völgyi kenutúra

11 napos vizitúra

Minden vízitúrázó álma a Loire. Csodás kastélyok, érintetlen természeti környezet, bájos falvak, számtalan történelmi emlék, borospincék és sajtmanufaktúrák, és néhány izgalmas zúgó. Minden adott, hogy egy életre szóló vízitúra élményével gazdagodjunk, különösen úgy,hogy a Cher folyóra is átrándulunk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A Loire a vízitúrák szintjén közepes nehézségi fokú, különösebb túrázómúlt az evezéshez nem szükséges, néhány zúgónál
kötelező a túravezetői instrukciók betartása, az általunk biztosított mentőmellény viselése.

 

Részvételi díj tartalmazza

Buszos utazást, a szállást, a csomagszállítást, a túravezetést, párizsi városlátogatást transzferrel, repülővel vagy más közlekedési eszközzel érkezők esetében a transzfert Párizs és a Loire között.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezéseket,a belépőket. Esetenként a belépők megváltásánál csoportkedvezményt kapunk, az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
10-18 fő

Szállás

Valamennyi táborhely színvonalas campingekben saját sátorral ( 2 személyes sátor a túra időtartamára 7.000 FT+ ÁFA díjért bérelhető )
Asztalokat és padokat biztosítunk az étkezésekhez, így azt kérjük ne pakoljanak.

 

Program: 

1. nap: Indulás Budapestről a hajnali órákban, tranzittáborhely Donaueschingenben vagy Mannheim környékén.

2. nap: Kora reggel tovább indulás, érkezés a délutáni órákban Chécybe, táborverés, este a kisvárosba érdemes besétálni.

3. nap: Reggel bepakolás, majd az autóbusszal Orleánsba megyünk ahol egy körülbelül kétórás városnézésen veszünk részt. Ezt követően a városhoz közvetlenül tartozó La Chapelle St. Mésmin faluban szállunk vízre. Tizenhat kilométer megtétele után kikötünk Meung kastélyánál, amelynek kertje megnézhető, de sok esetben a kastély is fogad látogatókat. A pihenő után már csak 9 kilométer marad Beaugencyig, ahol a Cézár torony, a Dunois kastély és a Tour St. Fairment a legfőbb látnivaló.

4.  nap: Mintegy három órányi evezés után érjük el Muidest ( 12 kilométer de az Atomerőműnél átemelés is van, ami jól kiépített de időt vesz el ), ahol már vár bennünket a busz, hogy a legmonumentálisabb kastélyt Chambordot együtt tekintsük meg a kerékpáros csapattal. A monumentális építmény melyet 27 évig építetek és akkora, hogy sohasem tudták befűteni ezért igazi funkciójában nem is használták, de volt lovas kaszárnya és műkincsraktár is. Építészetileg ritka számtalan tornyával és dupla csavart lépcsőházával, melynek tervezésében állítólag maga Leonardo is közreműködött. Évi 700.000 látogatója van. Miután a busz visszavisz bennünket Muidesbe, még újabb 13 kilométer vár ránk, útközben mme Pompadour menárs-i kastélyát a vízről tekinthetjük meg.

5. nap: Könnyed 18 kilométer vár ránk, ezért nem sokkal a rajt után kényelmesen van időnk Blois látnivalóival megismerkednünk. Két remek kastély, egy apátság és természetesen gótikus katedrális található a városban. Viszonylag korán érkezünk meg Chaumontban, ahol  ismét közös kastélylátogatás a program, ezúttal Diana de Poitiers kéjlaka vár ránk.

6. nap: Autóbusszal Montrichard középkori váráig utazunk, itt lesz ugyanis a vízre szállás, ezúttal nem a Loire-on, hanem a Cher folyón. A Cher mellékfolyója a Loirenak de a legfantasztikusabb kastély a vízre épült Chenonceaux alatt átevezni szinte minden vízitúrázó álma, és Montrichardtól alig két és fél órányira van. Hihetetlenül szép park övezi ezt a reneszánsz  ékszerdobozt, melyet a hat hölgy kastélyának is szoktak emlegetni, de ismert, hogy a második világháborúban a kastély folyosója volt az átjáró a demarkációs vonalon, és megfordult itt a híres pedagógus Rousseau is, emlékét kis panoptikum őrzi. Ez után még egy kellemes 15  kilométer vár ránk Azay sur Cher  városáig, de útközben még bekukkantunk Bléré városába, majd ismét autóbusszal újra a Loire mellett Mountlouisban táborozunk.

7. nap: Mintegy órányi evezés után elérjük Tourst , ahol majd három órányit időzünk. van is mit látni ! A patinás óváros megtekintése után a St. Gatien katedrális  megtekintését javasoljuk, már csak az egykori savariai ( Szombathely ) római katona , a későbbi Szent Márton emlékének is adózva. Innen még 25  kilométer evezés van hátra Langeais-ig, ahol az éjszakát töltjük.

8. nap: Egy nagyon happys nap lesz. Egyrészt nem kell sátrat bontanunk, hiszen két éjszakát ugyanitt töltünk.  Egy laza kétórás örömevezés vár ránk a Csipkerózsika meséjét ihlető Usse kastélyáig, amely a víztől mintegy 10 percnyi gyalogútra van egy harmadik folyó az Indre mellett. Innen természetesen autóbusszal térünk vissza Langeaisba.

9.  nap: Korán reggel beutazunk Párizsba, dél körül érkezünk az Eiffel toronyhoz. Túravezetőink itt elmondják, hogyan és miképp közelítetők meg a főbb nevezetességek. Éjfélkor ugyanitt találkozunk és indulunk hazafelé.

10.  nap: Délután érünk a Passau feletti campingbe, ahol tekintettel a korábbi két fárasztó napra ezúttal korábban verünk sátrat.

11. nap: Délelőtt rövid városnézés Passauban, többek közt a magyar történelem emlékhelyeit is felkeresve, hiszen Gizella királynénk földi maradványai is itt találhatók. Ezután buszra szállunk és a késő délutáni órákban érkezünk Budapestre.

 

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Buszos utazást, a szállást, a csomagszállítást, a túravezetést, párizsi városlátogatást transzferrel, repülővel vagy más közlekedési eszközzel érkezők esetében a transzfert Párizs és a Loire között.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezéseket,a belépőket. Esetenként a belépők megváltásánál csoportkedvezményt kapunk, az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosÍtás

Helyszíni költségek leírása: 

A kastélyok belépői általában 7-12 EURO között vannak. Három kastélynak tervezzük csoportos látogatását, de az út folyamán
akár 8 is megtekinthető. A reggelihez a költségek nagyjából a magyar áraknak megfelelőek, napközben a gépkocsi vezetője
bevásárol utasainknak kívánságuk alapján, de útközben szinte mindenütt található pékség, illetve élelmiszerbolt. Az éttermek
drágábbak az itthon megszokottaknál, a gépkocsivezető által főzött vacsorák költsége várhatóan 8-10 EURO között lesz
 

Várható költőpénz szükséglet: 
100 - 130 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40 %-a, amely a foglaláskor fizetendő
Egy hónapon belüli induláskor a teljes részvételi díj fizetendő

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60 %-a, amely 30 nappal az indulás előtt fizetendő

 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A naponta nem használt holmidat olyan utazótáskába, bőröndbe vagy hátizsákba csomagold, amely a poggyásztérben nem sérti mások
csomagjait. A hajóba kerülő nem túl sok holmit ( élelem, naptej, telefon, fényképezőgép,esőkabát stb. ) célszerű vízhatlanul
csomagolni. Erre a célra a legmegfelelőbb: kisméretű széles szájú műanyag hordó, zárható tetejű festékes vagy savanyúságos vödör,
esetleg erős nylon zsák szigetelőszalaggal zárva ) Fontos a fejfedő használata és szükséges műanyag szandál vagy gumicsizma
csomagolása is, a kikötőhelyeknél előfordulhat, hogy vízbe kell lépni.Célszerű még UV szűrős napszemüveget hozni, valamint olyan
kellékeket, amelyek fontosak lehetnek a campingezéskor ( kulacs, elemlámpa, egészségügyi doboz,

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kisbusszal vagy mikrobuszokkal utazunk, az út folyamán 3-4 óránként tartunk rövid pihenőt benzinkutaknál vagy nagyobb
parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó ha van aprópénz az utasoknál.

 

Étkezés: 

Túránk önellátó, A helyszínen mindenütt van alkalom élelmiszert vásárolni és ebben a csomagszállító gépkocsi személyzete
is segít napközben. Közös vacsorákat is főzünk önköltséges alapon, ha erre van igény de tányért evőeszközt ez esetben is hozni
kell.

Időjárás: 
nagyjából az ilyenkor Magyarországon is előforduló hőmérsékletekre kell számítani, kicsit talán szélsőségesebb és többször változik.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes új típusú személy igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!