A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince

Gyalogtúra a Kis-Fátra főgerincén

A Vág folyó által kettéosztott Kis-Fátra népszerűségét tekintve Szlovákia második legnépszerűbb, egyben a legnyugatabbra fekvő magashegysége. Gyephavas jellegű, virágokkal borított látványos, meredek hegyoldalak, füves csúcsok, kellemes gerinctúrák a csak ritkán elkeskenyedő főgerincen, hangulatos menedékházak várnak az erre járókra. Ezen a túrán a hegység legmagasabb csúcsa, a Nagy-Kriván mellett bejárjuk a Kis-Fátra méltán népszerű főgerincének legszebb szakaszát is.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, a felvonó díját és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra, amely sportos erőnléttel és némi kitartással teljesíthető. Elsősorban haladó, magashegységekben némi tapasztalattal rendelkező túrázókat várunk erre a programunkra, mivel lejtmenetben nagy napi szintet teszünk meg. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.

Urbanics Magdi
Szinte minden szabadidejét a természetben tölti.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Kapcsolódó cikkek

» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 1.rész - Kálmán Flórián, 2017. augusztus. 04
» Kajakkal az Ipolyon - , 2017. augusztus. 03
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 2.rész - Kálmán Flórián, 2016. október. 02
» Szlovák autópálya matrica - Kovács Attila, 2016. június. 14
» Túra a Szlovák Paradicsomban - Sucha Bela - Nagy Árpád, 2016. március. 22
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest – Vrátna-völgy. Gerinctúra a Nagy-Kriván – Chleb – Stoh útvonalon. Štefanová – Budapest.

Reggel 4.45-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Kis-Fátra északi részén található Vrátna-völgyben közlekedő felvonó alsó állomásához (750 méter). A kabinos felvonóval felmegyünk közvetlenül a hegység főgerince alá (1524 m), majd innen immár gyalogosan egy gyors rohammal meghódítjuk a Kis-Fátra legmagasabb csúcsát, a Nagy-Krivánt (1709 m). Rövid pihenő és a csúcspanoráma megörökítése után kelet felé folytatjuk utunkat, és megkezdjük a magával ragadó hegység főgerincén vezető túránkat. Ennek során a gyephavas jellegű, füves, hullámzó főgerincen eleinte inkább lefelé, majd később meredeken felfelé haladva több csúcsot, így pl. a Chleb 1647 méteres csúcsát is érintve érkezünk meg a Stoh 1607 méter magas hatalmas, lekerekített, fűvel borított kúpjára. Utunk során a gerincről és a csúcsokról minden irányban szép panoráma tárul elénk, nem csak a Kis-Fátra közeli és távolabbi vonulataira, hanem az alattunk elterülő sík vidékre, a medencék falvaira és városaira, valamint a Felvidék távolabbi, magasabb hegyeire is. Túránk utolsó csúcsán hosszabb pihenőt tartunk, majd a csúcs-csokik elmajszolása után megkezdjük a térdízületeinket és a combizmainkat alaposan megdolgoztató ereszkedést a Nagy-Rozsutec tövében található Štefanová településen várakozó autóbuszunkhoz. Innen a jól megérdemelt frissítők elfogyasztása után hazaindulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 15 kilométer, szintkülönbség 800 méter felfelé, 950 méter lefelé. Menetidő 6-7 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, a felvonó díját és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Felvonó költsége 9,50 €/fő.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli trekkingcipő vagy bakancs. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Menetközben nem érintünk menedékházat!
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.2
Szentdomonkos
5.0
Köszönöm a túrát, nagy örömmel töltött el, hogy a négy fal után ilyen környezetben túrázhatok.
A túravezetés és a túratársak is nagyszerűek voltak.
:)
Budapest, IX. kerület
4.8
Szuper volt a túra! Csodaszép időnk volt, sokan nem naptejeztek és le is égtek sajna! Pedig Csongorék a felvonó előtt szóltak is miatta. Vigyetek vizetbőven,mert kelleni fog! (nincsen csak egy forrás menet közben, legalább is én találtam :-)) ittam is, nem lett baj.
Jó volt,hogy mindig elmondták, hol vagyunk és hová fogunk érkezni, merre visz majd az út..stb.! Figyeltek mindenkire, Magdi egyfolytában számolt minket! :-)) Gyors ötlettel fizettem be az útra, jól tettem!! Gyönyörű a panoráma a gerincen haladva! Sokan kinézték a következő célt is menet közben. Komoly túra, főleg a hosszú lefelé út fárasztó a túra végén.Van is izomláz..! ;-))
Folyt.köv. !! Feri
Nyíregyháza
4.8
<szöveg nélkül>
Piliscsaba
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!