Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter

1 napos túra Szlovákiában

Gyönyörű tengerszemek, vad sziklabércek, füves hágók, hívogató csúcsok. Ezt kínáljuk a Kapor-csúcsra vezető túrával, amely a Magas-Tátra hét, turisták által is elérhető csúcsa közé tartozik. Útközben, illetve a csúcsra felérve több, korábban már meghódított, vagy még meghódításra váró tátrai csúcs panorámájában gyönyörködhetünk, ezt a túrát azonban elsősorban a Nagy-Hincó-tóra, valamint a Menguszfalvi-csúcsokra és a Vadorzó-hágóra nyíló, párját ritkító kilátás miatt nem szabad kihagyni!
“Hibátlan szervezés, kiváló túravezetők ;)! Szuper célirány, a Kapor-csúcs tökéletes választás volt ;). Az eleje közepes nehézségű, második fele...”

Nehézség:

Nehéz túra! Nagy szintkülönbséget nagy távot kell a nap folyamán megtenni!
Amennyiben szoktál alpesi környezetben túrázni, de még nem tapasztaltad meg az az igazi magashegyi élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2367 méter magas csúcs meghódítását.
Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.
Figyelem!
 Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, a túravezetést. 

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Budapest – Poprádi-tó villamos megállóhely – Kapor-csúcs – Poprádi-tó villamos megállóhely – Budapest

Korán reggel indulunk Budapestről és a, a kora délelőtt érkezünk meg a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba, mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a kék jelzésen indulunk a Poprádi-tó (1494 m), majd azon túl a Kapor-csúcs (2367 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része erdőben, eleinte aszfaltozott úton, később széles erdei úton halad. Útközben elhaladunk a Poprádi-tó mellett, a tó partján álló menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A fenyőerdők, majd a törpefenyők sávját magunk mögött hagyva érkezünk meg a Nagy-Hincó-tóhoz (1946 m), amely a Tátra szlovák oldalának legnagyobb tava. Innen már törmelékes, sziklás magashegyi terepen vezet utunk a Felső-Kapor-hágón át egészen a csúcsig. A csúcsról nagyszerű kilátás nyílik többek között a Fenyves-tavi-völgyre, a Menguszfalvi-völgyre, a Menguszfalvi-csúcsokra, és körbetekintve a Tátra több ismert és már meghódított ormára. Az felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a Poprádi-tónál a menedékházban, majd az aszfaltúton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 18 km, szintkülönbség kb. 1195 m fel-le, menetidő 8-9 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, a túravezetést. 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A túra biztonságban csak bakancsban teljesíthető!!
20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, meleg ruházat, kényelmes túraöltözet. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Minimum 1,5 liter folyadék szükséges
A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

 

Étkezés: 

Menetközben nem érintünk menedékházat, így csak hátizsákból tudsz enni-inni! Minnimum 1,5 l. folyadék szükséges napközbenre.

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
72 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.5
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, Újbuda
5.0
Nagyon szuper túra volt,és a nehézségre vonatkozó infók is igaznak bizonyultak. Egy nagy vihar utáni napon,kb egész nap csöpörgő esőben mentünk. A túraútvonalon is végig víz folyt a lábunk alatt,a patak is megáradt,így főleg visszafelé már senki nem foglalkozott azzal,ha vizes lett a cipője, zoknija. A szervezés kiváló volt,az indulási hely módosítása kicsit nehezített nekem,de megoldottam,az út során pedig előzetesen a buszban is,és az túra során is minden infót megkaptunk, a tótól a csúcsra feljutás erőltetett menet volt,de ezt is vártuk,Gyula ezt is őszintén elmondta,és azt is,hogyha úgy alakul,vissza is kell fordulnunk. De szerencsére nem így lett,és feljutott az a csúcsra,aki akart,vagy mert. Nagy köszönet érte Rékának,és Csongornak is. Az ajándék hűtőmágnes is szuperjó! Köszönöm!
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
4.0
Az eső gyakorlatilag végig szakadt, a táj, hogy egyre feljebb értünk inkább csak felsejlett a felhőben/ködben - de így is csodaszép túra volt, kiváló vezetőkkel, jó társaságban.
Vidékiként (kora hajnalban még másfél órát autózva az út előtt) nem mondom, hogy olyan jól esett az erőltetett menet, de ettől függetlenül élmény volt. Valódi kalandtúra volt a szakadó esőben, meredek sziklákon, havon és vizeséseken :) keresztül.
Budapest, XI. kerület
4.0
Kedves Útitárs! Tegnap ismét meglátogattam a Magas Tátrát, most a Kapor csúcsot vettük célba, 2367m magasságban. Gyorsan telik az idő, a múlt héten még azt gondoltam, hogy 10 évig nem megyek Szlovákiába, de tessék, nem tudtam ellenállni a gyönyörű fotóknak és az úti beszámolóknak.
Tehát a tegnapi napról röviden:
Bevezető: Ez volt a második magashegyi túrám. A tapasztalat alapján minden magashegyi túra más. Mit ígértek: Gyönyörű tengerszemek, vad sziklabércek, füves hágók, hívogató csúcsok. Ezt kínáljuk a Kapor-csúcsra vezető túrával, amely a Magas-Tátra hét, turisták által is elérhető csúcsa közé tartozik. Útközben, illetve a csúcsra felérve több, korábban már meghódított, vagy még meghódításra váró tátrai csúcs panorámájában gyönyörködhetünk, ezt a túrát azonban elsősorban a Nagy-Hincó-tóra, valamint a Menguszfalvi-csúcsokra és a Vadorzó-hágóra nyíló, párját ritkító kilátás miatt nem szabad kihagyni!
Kinek ajánlják:
Nehéz túra! Nagy szintkülönbséget nagy távot kell a nap folyamán megtenni!
Amennyiben szoktál alpesi környezetben túrázni, de még nem tapasztaltad meg az az igazi magashegyi élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2367 méter magas csúcs meghódítását.
Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.
Mi történt:
Időjárás: A magashegyekre jellemzően az időjárás nagyon kiszámíthatatlan, most is szeszélyes volt velünk. Kedden fizettem be az utat, gyönyörű napsütést ígért a meteorológia, majd csütörtökön már látható volt, hogy esős lesz a nap. Pont ezt kaptuk, sok vizet a nyakunkba. Egész úton esett, az intenzitása változó volt.
Utazás: A szervezett utak hátránya, hogy rugalmatlan, nem tud illeszkedni sajnos az időjárás változáshoz. Egy kicsit visszasírtam a baráti kis csoport utjainkat, amikor biztosan átraktuk volna vasárnapra a programot ismerve Géza barátomat. Egyébként most is hajnal 5-kor indult a busz, csak a Városligeti műjégpályától. A busszal minden rendben volt, most figyeltem a folyadék bevitelre is, csak 3 litert ittam egész nap, nem volt gond a WC-vel.
Túra: Írják, hogy nehéz túra, de még nem tapasztaltam meg milyen is az. Most sikerült. Egészen jól bírtam erőlétileg (köszönhetően a CrossFit edzéseknek). Mivel nagyon nagy volt a köd és szakadt fent a csúcson az eső, úgy döntöttem, hogy megállok a kis csúcsnál és az utolsó 100 métert már nem teszem meg. Az már a hegyikecskés szakasz, a meredek sziklákkal esőben, ez már sok volt. Visszafele sikerült egy kicsit letérni az útról, így egy kis sziklamászás is bejátszott, seggre üléssel. A fákon és a köveken is rengeteg zöld zuzmó (nem moha), ami nedvesen baromira csúszik, így egy nagy kövön sikerült egy spárgát követően fekvőtámaszban megfogni egy baromi nagy esést. A boka mobilitásom kiváló, nem volt gond a sok sziklával. Mivel egész nap esett, mindenki alsónadrágig elázott, a cipőm még mindig vizes. Mivel mozogtunk, nem éreztük a hideget, de persze mindenki a napos időt várta, ez csalódás volt. Újdonság volt a sok meredek szikla, a vizes zúgók, ahol köveken kellett átugrálnunk, a táj gyönyörű volt és élvezhető, a növényzet csodálatos.
Társaság: A korosztály a múltkorihoz képest fiatalosabb volt, gondolom a nehézségi fok miatt is. A nemek aránya megint kiegyenlítődött. Több komoly túrázó is volt fiúk és lányok között is, az egyik srác kiselőadást tartott a bakancsok osztályozásáról, megint tanultam valamit, ide a „B” kategória kellett volna. Persze volt aki puhatalpú sportcipőben nyomta és volt akinek az első kilóméteren szétesett a cipője, na az kemény, de a tengerszemig 2000 méterig feljött. Sok érdekes emberrel beszélgettem, az útitársam most egy 40-es fiatalember volt, hat éve nősült, van két szép gyereke, 4-2 évesek, kislány-kisfiú. Bankban dolgozik, mint termékfejlesztő, jól elvoltunk. Lányokat is sokat faggattam, volt több komoly túrázó, 4000-es csúcsokat másznak mindenfelé. Ezzel a magassággal még csak nem is kacérkodom. Encsikém szerintem már erre a túrára is azt mondja fentről, hogy „Apa te nem vagy normális, nem vagy már 30 éves, vedd észre”. De hát a szerelem az szerelem.

Összességében nagyon jó volt, az egyedüli hiányérzetem a napocska ragyogása!
Budapest, II. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
A Magisztrálé úttal összehasonlítva nehezebb erőnlétben,technikailag, koncentrációban is. Ott az elején volt nehéz (aztán folyamatos de kisebb terhelés) itt pedig a csúcshoz közeledve egyre nehezebb minden téren. Nekünk külön nehézséget okozott, hogy forgalmi okokból késve értünk oda, utána gyorsítotott menet volt felfelé. Első csúcstúrám volt és meglepett a hegyoldal kitettsége, meredeksége, sziklás szakadékok közelsége, ami egy 5 perces youtube videón nem biztos, hogy átjön.. De a kis kaporra csak sikerült felérni így is! :) Visszafelé jégeső és kisebb-nagyobb szitálás várt, szóval esőkabátot és csúcsásgátolt bakancsot mindenképp vigyetek (lehetőleg bejáratottan).
Sárbogárd
5.0
<szöveg nélkül>
Dunaújváros
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Fantasztikus volt ez a szombati nap!
A szervezok nagyon felkeszultek, kedvesek voltak. Mindenkihez szeretettel alltak.
Kifejezetten tetszett, h mindig mindenrol informalva voltunk, igy tudtunk elore tervezni.
Nagyon koszonom az elmenyt!
5.0
<szöveg nélkül>
Kiskunhalas
5.0
Nem voltam még hasonló nehézségű, sem magashegyi túrán. Sajnos nem sikerült a csúcs, egy kis híja volt, mégis a 2300 métert átléptem. Egy kis erőnlét és picit kedvezőbb időjárás hiányzott. Egynapos túrából a szervezők úgy érzem kimaxolták, amit lehetett. Ha többnapos túra része lett volna a csúcs, valószínűleg lehet hamarabb indítani a mászást, és akkor talán van esély jobb időjárásnak, de ez csak feltételezés. Nekem örök élmény marad, az biztos.
Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt! A szervezők tényleg figyeltek ránk, mi voltunk a fontosak, ellenőriztek, számoltak, informáltak bennünket, kérdéseinkre készséggel válaszoltak. Köszönöm Dani és Noémi! A résztvevők pedig nem befolyásolták a túra folyamát negatívan, mindenki tudta nagyjából, hogy hova jött és mire képes. Szép volt, jó volt!
Szentendre
Budapest, X. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Kecskemét
5.0
Minden maximális volt. Felejthetetlen élmény veletek lenni! Köszönök mindent. Csak ajánlani tudom az utazást Veletek, aki a túrázást szereti.
Fót
5.0
Szuper volt, köszönöm!
Budapest, XIV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!