Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter

Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter

A MAGAS-TÁTRA HÉT CSÚCSÁNAK MEGMÁSZÁSA

Gyönyörű tengerszemek, vad sziklabércek, füves hágók, hívogató csúcsok. Ezt kínáljuk a Kapor-csúcsra vezető túrával, amely a Magas-Tátra hét, turisták által is elérhető csúcsa közé tartozik. Útközben, illetve a csúcsra felérve több, korábban már meghódított, vagy még meghódításra váró tátrai csúcs panorámájában gyönyörködhetünk, ezt a túrát azonban elsősorban a Nagy-Hincó-tóra, valamint a Menguszfalvi-csúcsokra és a Vadorzó-hágóra nyíló, párját ritkító kilátás miatt nem szabad kihagyni!

Alapár tartalmazza

Az utazást, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2367 méter magas csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.
 

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Urbanics Magdi
Szinte minden szabadidejét a természetben tölti.

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
Hasonló utazások, nyaralások:
» Lengyel Tátra gyalogtúra - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - 1 nap
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest – Poprádi-tó villamos megállóhely – Kapor-csúcs – Poprádi-tó villamos megállóhely – Budapest

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba, mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a kék jelzésen indulunk a Poprádi-tó (1494 m), majd azon túl a Kapor-csúcs (2367 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része erdőben, eleinte aszfaltozott úton, később széles erdei úton halad. Útközben elhaladunk a Poprádi-tó mellett, a tó partján álló menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A fenyőerdők, majd a törpefenyők sávját magunk mögött hagyva érkezünk meg a Nagy-Hincó-tóhoz (1946 m), amely a Tátra szlovák oldalának legnagyobb tava. Innen már törmelékes, sziklás magashegyi terepen vezet utunk a Felső-Kapor-hágón át egészen a csúcsig. A csúcsról nagyszerű kilátás nyílik többek között a Fenyves-tavi-völgyre, a Menguszfalvi-völgyre, a Menguszfalvi-csúcsokra, és körbetekintve a Tátra több ismert és már meghódított ormára. Az felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a Poprádi-tónál a menedékházban, majd az aszfaltúton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 18 km, szintkülönbség kb. 1195 m fel-le, menetidő 8-9 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést és az utasbiztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
20-30 euro
Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

20-30 literes kis hátizsák, esőkabát,  túrabakancs, meleg ruházat, sapka. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Fontos hogy fej vagy kézilámpa legyen nálad!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

 

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre.
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-30 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
34 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter
Szeged
4.8
A szervezést jónak értékeltem. A program nagyon tetszett, bár a csúcsra nem jutottunk fel - aminek az erőnlétünk szabott gátat - csak 2000 méter körüli magasságig, de így is egy fantasztikus kirándulást tehettem a 12 éves lányommal. Amíg a többiek a csúcs meghódítására indultak, addig mi fényképeket készítettünk a tó körül. Minden köszönet a hármas túravezető csoportnak, külön köszönet Lacinak, aki türelemmel kutyagolt velünk a sor végén, biztatva a lányomat is, hogy menni fog. Neki köszönhető, hogy az 1948 méteres tóig feljutottunk. A túra során volt minden, ami egy jó túra hangulatához kell, ragyogó napsütés, hófoltok, nyíló virágok, egy kis eső, gyönyörű táj, változatos nehézségű tereppel. A kislányom névnapi ajándékként kérte, hogy 2000 méter magasságú hegyre szeretne felmászni. Felejthetetlen élménnyel lett gazdagabb, és megfogadta, hogy a Kaporra egyszer úgyis felmegy. Köszönjük a túrát! Fényképeket levélben csatolva küldtem már Önöknek, amik felhasználást Önökre bízok. Munkájukhoz további sok sikert kívánok!
Kesztölc
5.0
Szuper volt, hamarosan újra találkozunk! :)
Székesfehérvár
5.0
Nagyon tetszett az utazás,a helyszín pazar,a túravezetők felkészültek voltak. A közeljövőben szeretnék még az utazom.com csapatával túrázni!
Budapest, XXI. kerület
4.8
Csodálatos táj, felkészült és segítőkész túravezetők.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Jó szervezés mind túra előtt és túra közben. Profi csapat mind az irodában és a terepen is. Sokadszorra utazunk velük és soha nem csalódtunk.
Budapest, XIX. kerület
4.5
Tisztelt utazási iroda,nagyon köszönöm ezt az élményekkel teli utat ami nekem nagyon tetszett,csodálatos volt:)Remélem sikerül majd a többi Tátrai útjaikon is részt venni.Köszönettel Enikő
Komló
5.0
Minden jó volt, még az időjárás is velünk volt.
Budapest, XII. kerület
5.0
Az utazás nagyon jól szervezett volt, a program nagyon tetszett. A túravezetők nagyon felkészültek. és rugalmasak. Az utazást értékelni nem tudom, azt én egyénileg oldottam meg.
Nógrádsáp
4.8
Kellemesen elfáradtam nap végére, nagyon szép túra volt és az időjárás is jobb volt az erőrejelzésnél. Jól éreztem magam.
köszönöm a túrát!
Budapest, VII. kerület
5.0
Jó volt mint mindig.:))
Kóka
5.0
A tavalyi 7 Tátra csúcs sorozatból a Kriván mellett a Kapor-csúcs volt a kedvencem, (persze mind a hét túra nagyszerű élmény, de nekem ez a kettő különösen tetszik) így idén sem hagytam ki a Kapor-csúcsot. Kaptunk havat, esőt, kis jégesőt, napsütést, mégis biztonsággal sikerült a feljutás. :) Köszönhetően a profi vezetőknek (Árpád, Csongor). Ugyanis ezen utazási irodánál vezet túrákat minden idők legnagyobb Tátra ismerője és szakértője Nagy Árpád. Tehát bátran ajánlom mindenkinek az összes Tátra túrát és más utakat is az utazom.com-nál. Következő túrám a Kis-nyereg-hágó lesz.
Budapest
5.0
Szuper túra volt, mint ahogy azt Tőletek már megszoktam :-) A csapat végén mentem és így volt időm nézelődni-fényképezgetni, sziklákat megcsodálni. Csongor apró ajándéka ismét nagyon jópofa, emiatt a hegyek emlékével nyitom ki ezután a hűtőm, főleg, hogy személyesen vigyázott ránk, Árpád jóvoltából pedig már azt is tudom, hogy létezik az a "foglalkozás", hogy zergeszámláló illetve hogy mekkora súlyokkal szaladgálnak a serpák a félelmetes hegyoldalakon.
Az én hátamon mindenesetre marad a kis hátizsák a következő túrátokon is. ;-)
Budapest, XIII. kerület
4.5
Nagyon jó volt a szervezés, a túravezetők felkészültsége kiváló volt.
Szigetszentmiklós
4.8
Végre eljött az én időm, és csodás fények fogadtak a csúcson. Nagyon szép, különös, változatos képet mutatott a Kapor környéke. Minden szép volt, remek fotókat készíthettem. Külön köszönet Árpádnak a lelkes, sokszínű, elképesztő ismeretanyagról tanúskodó túravezetésért. Képes átadni, ami sugárzik belőle:ennek a gyönyörű hegységnek a szeretetét. Örülök, hogy a 6. csúcs is sikerült. Folytatás jövőre. Üdvözlettel:Lajos
Budapest
5.0
A túravezetés a megszokott profi módon zajlott. A jó időt külön köszönjük Mátyásnak, a hütte remek sör és rétes felhozatalt biztosított! Itt szeretném megköszönni középiskolai barátomnak a segítségét, aki orvos lévén szépen visszarakta a túra alatt kificamított ujjamat a helyére és tette ezt a késő esti érkezésünk után, a lakásuk konyhájában.:)
Budapest, XIII. kerület
5.0
Nekem nagyon tetszett a túra, egyedül odafelé úton volt egy kis technikai probléma, hideg volt a buszban, de az első megállónál megoldották a problémát.
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Sajnos nem tudtam elmenni, de többször voltam már túrázni az Önök szervezésében,
ezért töltöttem ki . Csak Önökkel megyek túrázni. Köszönöm szépen
Budapest, XVII. kerület
4.5
Az utazás is, és a túra is sok időt vett igénybe,ezért nagyon későn érkeztünk haza.Ilyen túrákat érdemes lenne 2-3 nap keretében bonyolítani!
Kecskemét
4.8
Fárasztó az utazás, de a csúcsélmény a rázós buszutat is feledteti.
Budapest, VIII. kerület
5.0
A legjobbat kaptam, buszon kényelmes volt, elég távolság volt a lábainknak, ráadásul a kedvenc helyemre kaptam helyet.
Túra vezető rendkívül alaposan felkészített bennünket a túra nehézségeire, szépségeire és a látnivalókra.
Ráadásul az időjárás is kegyes volt hozzánk..
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!