GARANTÁLT INDULÁS!

Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter

1 napos túra Szlovákiában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Gyönyörű tengerszemek, vad sziklabércek, füves hágók, hívogató csúcsok. Ezt kínáljuk a Kapor-csúcsra vezető túrával, amely a Magas-Tátra hét, turisták által is elérhető csúcsa közé tartozik. Útközben, illetve a csúcsra felérve több, korábban már meghódított, vagy még meghódításra váró tátrai csúcs panorámájában gyönyörködhetünk, ezt a túrát azonban elsősorban a Nagy-Hincó-tóra, valamint a Menguszfalvi-csúcsokra és a Vadorzó-hágóra nyíló, párját ritkító kilátás miatt nem szabad kihagyni!
“Hibátlan szervezés, kiváló túravezetők ;)! Szuper célirány, a Kapor-csúcs tökéletes választás volt ;). Az eleje közepes nehézségű, második fele...”
Tóth Dániel
A Magas-Tátra jó ismerője! Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

Nehéz túra! Nagy szintkülönbséget nagy távot kell a nap folyamán megtenni!
Amennyiben szoktál alpesi környezetben túrázni, de még nem tapasztaltad meg az az igazi magashegyi élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2367 méter magas csúcs meghódítását.
Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.
Figyelem!
 Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, a túravezetést. 

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Téli túra a Lengyel Tátrában - 4 nap
» Téli túra a Zöld-tavi menedékházhoz - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Utazása előtt ellenőrizze az aktuális beutazási szabályokat az alábbi linken, hiszen a feltételek teljesítése az utazó saját felelőssége. A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Budapest – Poprádi-tó villamos megállóhely – Kapor-csúcs – Poprádi-tó villamos megállóhely – Budapest

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Városligeti korcsolya pálya előtt, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba, mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a kék jelzésen indulunk a Poprádi-tó (1494 m), majd azon túl a Kapor-csúcs (2367 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része erdőben, eleinte aszfaltozott úton, később széles erdei úton halad. Útközben elhaladunk a Poprádi-tó mellett, a tó partján álló menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A fenyőerdők, majd a törpefenyők sávját magunk mögött hagyva érkezünk meg a Nagy-Hincó-tóhoz (1946 m), amely a Tátra szlovák oldalának legnagyobb tava. Innen már törmelékes, sziklás magashegyi terepen vezet utunk a Felső-Kapor-hágón át egészen a csúcsig. A csúcsról nagyszerű kilátás nyílik többek között a Fenyves-tavi-völgyre, a Menguszfalvi-völgyre, a Menguszfalvi-csúcsokra, és körbetekintve a Tátra több ismert és már meghódított ormára. Az felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a Poprádi-tónál a menedékházban, majd az aszfaltúton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 18 km, szintkülönbség kb. 1195 m fel-le, menetidő 8-9 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, a túravezetést. 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A túra biztonságban csak bakancsban teljesíthető!!
20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, meleg ruházat, kényelmes túraöltözet. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Minimum 1,5 liter folyadék szükséges
A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

 

Étkezés: 

Menetközben nem érintünk menedékházat, így csak hátizsákból tudsz enni-inni! Minnimum 1,5 l. folyadék szükséges napközbenre.

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
63 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
A Magisztrálé úttal összehasonlítva nehezebb erőnlétben,technikailag, koncentrációban is. Ott az elején volt nehéz (aztán folyamatos de kisebb terhelés) itt pedig a csúcshoz közeledve egyre nehezebb minden téren. Nekünk külön nehézséget okozott, hogy forgalmi okokból késve értünk oda, utána gyorsítotott menet volt felfelé. Első csúcstúrám volt és meglepett a hegyoldal kitettsége, meredeksége, sziklás szakadékok közelsége, ami egy 5 perces youtube videón nem biztos, hogy átjön.. De a kis kaporra csak sikerült felérni így is! :) Visszafelé jégeső és kisebb-nagyobb szitálás várt, szóval esőkabátot és csúcsásgátolt bakancsot mindenképp vigyetek (lehetőleg bejáratottan).
Sárbogárd
5.0
<szöveg nélkül>
Dunaújváros
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Fantasztikus volt ez a szombati nap!
A szervezok nagyon felkeszultek, kedvesek voltak. Mindenkihez szeretettel alltak.
Kifejezetten tetszett, h mindig mindenrol informalva voltunk, igy tudtunk elore tervezni.
Nagyon koszonom az elmenyt!
5.0
<szöveg nélkül>
Kiskunhalas
5.0
Nem voltam még hasonló nehézségű, sem magashegyi túrán. Sajnos nem sikerült a csúcs, egy kis híja volt, mégis a 2300 métert átléptem. Egy kis erőnlét és picit kedvezőbb időjárás hiányzott. Egynapos túrából a szervezők úgy érzem kimaxolták, amit lehetett. Ha többnapos túra része lett volna a csúcs, valószínűleg lehet hamarabb indítani a mászást, és akkor talán van esély jobb időjárásnak, de ez csak feltételezés. Nekem örök élmény marad, az biztos.
Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt! A szervezők tényleg figyeltek ránk, mi voltunk a fontosak, ellenőriztek, számoltak, informáltak bennünket, kérdéseinkre készséggel válaszoltak. Köszönöm Dani és Noémi! A résztvevők pedig nem befolyásolták a túra folyamát negatívan, mindenki tudta nagyjából, hogy hova jött és mire képes. Szép volt, jó volt!
Szentendre
Budapest, X. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Kecskemét
5.0
Minden maximális volt. Felejthetetlen élmény veletek lenni! Köszönök mindent. Csak ajánlani tudom az utazást Veletek, aki a túrázást szereti.
Fót
5.0
Szuper volt, köszönöm!
Budapest, XIV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
5.0
2019. szeptember 28.-án a férjemmel együtt vettünk részt a Kapor csúcsot meghódító Magas-Tátrai túrán. Felkészült túravezetőkkel vághattunk neki a nem éppen könnyű csúcshódításnak és szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk! Profi szervezés, jó busz kedves soffőrökkel és csodás táj - kell ennél több? :D Megyünk jövőre is - irány a Tengerszem!

https://www.youtube.com/watch?v=-GZA2sARudQ&t=11s
Vecsés
4.8
Tudom, hogy nagy létszámú csoportnál ilyen körülmények között nagy a vezető felelőssége.
Minden szempontból a biztonságunkat tartották szem előtt.

Köszönöm a csodás napot.

:-)
Kunszentmiklós
5.0
Szép volt!
Budapest, XXII. kerület
4.8
Hibátlan szervezés, kiváló túravezetők ;)! Szuper célirány, a Kapor-csúcs tökéletes választás volt ;). Az eleje közepes nehézségű, második fele, vége kemény, de így volt jó :), ezért mentünk. Köszönjük!!!
Budapest, IX. kerület
4.5
A túravezetők nagyon jó fejek voltak.... Mátyás meg egy állat (természetesen a szó legjobb értelmében :) )
Budapest, XXII. kerület
4.8
Gyönyörű hely, a legjobb választás, ha mindent látni szeretnénk a Tátrából.
Budapest
4.5
Nagyon tetszett, gyönyörű helyeken jártunk :)
Sóskút
5.0
Felejthetetlen élményben volt részem a hely az idő 25 fok káprázatos és gyönyörű volt. Ide biztos visszatértek.
Budapest
5.0
Szuper volt minden!

Ez volt az első túránk az utazom.com-mal (és buszos, csoportos utazásból egyébként is), ezért kicsit izgultunk, hogy milyen lesz, de minden flottul ment, jó élmény volt!

A túravezetőket külön dicséret illeti a türelmükért!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!