A tó a képeslapról - a Stellisee, Zermatt

Életünk legszebb percei a hegyekhez kötődnek. Hazudhatnánk azt, hogy nem, hanem a szeretett otthon melegéhez, vagy a szülőszobához, esetleg a házasságkötő teremhez, de ha ezt a kérdést egy végig üvöltött karácsonyi/húsvéti készülődés, gyűlölt kórházi tartózkodás és egy százezerszer megbánt szó kapcsán átgondoljuk még egyszer, akkor nem állunk be az önámítók népes sorába. Négyszemközt vagyunk, ér bevallani, hogy akkor éreztük a legjobban magunkat, mikor egy kétezer méteres szintkülönbséggel megkínáló, erőt és ízületeket próbáló túra helyrerakta az önértékelésünk, kínok közt jelölte ki fizikai teljesítőképességeink határait, megmutatta, milyen aprók vagyunk a hatalmas és hozzánk képest időtlenül örök gránitcsúcsokhoz képest. Csordultig tölti a lelkünk a kilométer mély völgyek, széles gleccserek, felhőket karistoló sziklapiramisok szabad látóhatára, élvezzük, hogy nincs térerő és senki sem zaklat a hétköznapi problémákkal és nem rángat vissza a szürke valóságba - önmagunk lehetünk kicsit és szabadok. 

Az ilyen pillanatokat a legjobb egy varázslatos hegyi tó partján, eszméletlen kilátásban gyönyörködve tölteni. A kilátás pedig lehet önmagában is szép, de ennek is emeli az értékét, ha híres, nem csak a színészekét. Vagy inkább hírhedt, mert olyan kihívást kínál, hogy abba is beleborzongunk, ha felnézünk rá.  Abba meg pláne, ha botor módon magunk is megpróbálkozunk megmászásával - kockáztatva, hogy fájdalmas, ha éppen nem halálos leckét kapunk abból, mire is vezet a túlzott önbizalom,  a szellemi és fizikai felkészültség, illetve a szerencse hiánya.

Ilyen hegy a Matterhorn, ami a 2537 méter magasan hullámzó Stellisee partjáról mutatja magát a legszebb szögből. A Rothorn csúcsára vezető felvonó Blauherd állomásától csupán húsz perc séta, de Zermatt gyönyörű kisvárosából is csupán 2 és fél óra gyaloglás ez a csodálatos hegyi víztér, amely annyi képeslapon, magazinban és turistafotón szerepel.

Partján kétszínű, svájci csokiba mártott, csavart szarvú kecskék legelésznek, ha pedig azelőtt érkezünk hogy beindulnának a felvonók, vagy épp megvárjuk, hogy minden gépesített segítséget igénybe vevő turista a menetrendnek engedelmeskedve és az utolsó völgymenet szigorú időpontjának hívására visszaiszkoljon a felvonóhoz - meghitt perceket élvezhetünk a Stellisee partján.  Csak a fölénk kifeszült ég, a Matterhorn emblematikus csúcsa és annak tükörképe - és a nyugalom...

További képek a Stellisee-ről:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Svájc, Európa ékköve - 5 nap
» Olasz tóvidék kincsei - 5 nap
» Svájc, az Alpok országa - 6 nap
» Svájci séták - 5 napos - 5 nap
» Az elbűvölő Észak-Olasz tóvidék - 5 nap

Információs oldalak

» Buszos körutazások Svájcban

Cikkeink

» Ugrás az Eigerről - Kovács Attila
» A Matterhorn lábánál... - Kovács Attila
» Svájc téli tájain... - Kovács Attila
» Utazás a Bernina-vasúton - Kovács Attila
» Magasan Zermatt felett - a Klein Matterhorn és a Gleccserkert - Kovács Attila

Utazások

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Magas-Tátra, Nagy-Morgás csúcs - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!