Cinque Terre: az olasz tengerpart gyönyszeme

Szeptemberben már "vége van nyárnak, hűvös szelek járnak"-de nem Olaszországban, a Ligur-tenger gyöngyszemén, a festői Cinque Terre vidékén. A festői jelző esetünkben cseppet sem túlzás. A nyári árnyalatokhoz képest sokkal élénkebbek a színek-a tenger és az ég kékje, az olívaligetek sötétzöldje foglalja keretbe a színes falú házacskákból álló falvak ékköveit. Az ősz itt később érkezik: szeptemberben még nyári szandálban, rövidnadrágban sétálhatunk a tenger felett függő kertek, teraszos földek és piciny falvak közötti keskeny ösvényeken.

A nyári tömeg már nem hullámzik a strandokon, csak a tenger habjai, meg a parti koktélok hűsítenek délután. Túrázni ilyenkor a legjobb, már nem büntet a hőség, de azért jól esik az árnyék, érik a teraszokon a szőlő, a tavernákban nem gond asztalt szerezni, és a fények... ilyenkor a legcsodásabbak.

A Riomaggioreból Monterosso al Mareba tartó ösvényen minden kanyarban és kilátóhelyen újabb és újabb döbbenetbe esünk, megindító a szépség. A tenger és a hegyek külön is varázslatos látványt nyújtanak, önmagukban is, de így együtt igazán mesebeli a táj- az eldugott kis városkák sziklákon egyensúlyozó házai, a halász és kalóztörténetek még izgalmasabbá teszik a történetet. Üljünk be az egyik boltíves teraszra, egy pohár friss,  gyümölcsillatú fehérborra vagy egy kiváló és friss tengeri herkentyűkből álló ebédre, ami nem terheli meg a gyomrot, és nem akadályoz a tovább gyaloglásban. Másfél óra után újabb falu tűnik fel, újabb lehetőség egy kávézásra, nyugodt nézelődésre, elmélkedésre. Nem vágyik haza innen a kóbor lélek, de mégis menni kell, mindig- hogy még nagyobb öröm legyen a legközelebbi visszatérés...

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Cinque Terre - Citrom fesztivál - 4 nap
» Toszkána és Cinque Terre - 5 nap

Információs oldalak

» A Cinque Terre gyönyörű tájai képekben

Cikkeink

» Olaszország tengerparti tájain - Liguria - Kovács Attila
» Liguria gyönygszeme: a Cinque Terre - Kovács Attila
» Corniglia, a Cinque Terre legkisebb települése - Kovács Attila
» Manarola, Cinque Terre - Kovács Attila
» Riomaggiore, a Cinque Terre kapuja - Kovács Attila

Utazások

» Hétvége Prágában+Sörgyár látogatás - 2 nap
» Hétvége Krakkóban - 3 nap
» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 nap
» Advent Zágrábban - 2nap
» Cseh és Morvaország rejtett kastélyai - 2 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!