Riomaggiore, a Cinque Terre kapuja

Olaszország egyik legismertebb látnivalója a festői Cinque Terre. Az öt kis falu és a tágabb környezetéhez tartozó Portovenere egyedülálló látványosságot képeznek.

A meredek, Ligur-tengerbe szakadó hegyoldalakra tapadó kis falvak közül az egyik legtöbbet fényképezett a színes házaival a keskeny szurdokvölgyben szoroskodó Riomaggiore.

Az emblematikus település rengeteg utazási magazin címlapjáról köszön vissza és sok sok képeslap témája a falucska látványa - különböző napszakokban.Riomaggiore-t vonattal és hajóval a legkönnyebb elérni - autóval kissé macerás átkelni La Spezia felől a hegyeken, és a település határában kell parkolnunk, hiszen Riomaggiore-ba nem hajthatunk be. 

A La Spezia-Genova között húzódó vasútvonalon viszont nagyon sűrűn járnak olyan vonatok, amelyek megállnak itt. A vasútállomástól a tenger felé találjuk a halászok városrészét, ahol a helyiek ladikjai várják a reggelt, hogy újra kifuthassanak a tengerre, a hegy felé néző oldalon pedig azok a földművesek leszármazottai laknak, akik hatalmas munkával tették teraszos művelésre alkalmassá ezeket a meredek hegyoldalakat. 

Innen indul a Cinque Terre falvait összekötő gyalogösvény Manarola felé - az első szakaszát a Szerelmesek Ösvényének hívják. Érdemes itt kezdeni e csodás vidék legszebb gyalogtúra ösvényeinek bejárását. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» A Cinque Terre gyönyörű tájai képekben

Cikkeink

» Olaszország tengerparti tájain - Liguria - Kovács Attila
» Liguria gyönygszeme: a Cinque Terre - Kovács Attila
» Corniglia, a Cinque Terre legkisebb települése - Kovács Attila
» Manarola, Cinque Terre - Kovács Attila
» Olaszország ékessége: a Cinque Terre - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!