Hegy

A Magas-Tátra télen

A Kárpátok és a Felvidék legmagasabb hegysége, a Szlovákia és Lengyelország között emelkedő Magas-Tátra. A gyönyörű és vad hegyvidék a zergék, mormoták és sasok otthona, de szentélyéhez járulnak az elkötelezett természetjárók is, hogy feltöltekezzenek természeti szépségeinek látványával. A világ legkisebb magashegységének több mint 30 csúcsa haladja meg a 2500 méteres tengerszint feletti magasságot, így nem csak különleges tájképi érték a szepesi dombvidékből átmenet nélkül előtörő bércek látványa, hanem egyedi éghajlati és klimatikus viszonyokat is eredményeznek a magas hegyek.

Extrém séta, El Camino del Rey

Kering egy extrém videó az interneten, aki már látta, annak jó lesz újra borzongani, aki még nem, azok közül a tériszonyban szenvedők hagyják ki!

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

Képek a Mount Everest alaptáborból

A Mount Everest, a világ legmagasabb hegycsúcsának neve mindenkiben félelemmel vegyes tiszteletet ébreszt, függetlenül attól, hogy csak műkedvelő vagy elkötelezett hegymászóról van szó. A Föld harmadik sarka megbabonázza a képzeletet, a felfedezés iránt vágyunknak engedelmeskedve már az is elegendő lenne, ha egyszer saját szemünkkel megpillanthatnánk a Csomolungmát... [utazom:csikkep:32957] A most következő kisfilm a Nepál gyönyörű országában található alaptábor hangulatát mutatja be -  lenyűgözően szép time-lapse felvételeken... Everest -A time lapse short film from Elia Saikaly on Vimeo.

Kanada csodálatos hegyvidékein

Az álomszép Kanada vad hegyvidékei még fényképeken is lenyűgözik a Természet szépségére érzékeny szemlélőket. A Sziklás-hegység hatalmas gerincei, rengeteg erdei, lenyűgöző gleccserei és kristálytiszta tavai mind mind csodálatos látványt nyújtanak az ide látogatóknak. Kanada első nemzeti parkja a világhíres Banff és a tőle északra található Jasper Nemzeti Park messze földről vonzzák a gyönyörű tájak kedvelőit.  A hegyvidék legszebb részein kalauzol végig a most következő kisfilm: DREAM from Craig Carson on Vimeo.  

Ugrás az Eigerről

Svájc csodálatos hegyvidékei, az Alpok égbe törő csúcsai lenyűgözően szépek. A vadregényes táj felett suhanni semmivel össze nem hasonlítható élmény. A hírhedt alpesi csúcs, az emberevő Eiger még mindig tartogat kihívásokat. [utazom:teaser:13134] Nem csak új utakat nyitnak rajta elszánt hegymászók, vagy éppen szólóban másszák meg a különösen veszélyes Északi Falat, de a fal legendás részéről vetik magukat a mélybe a wingsuit szerelmesei:  Wingsuit flight at Mount Eiger from Framepool on Vimeo.   Ha pedig a hegy felett startolnak, az is meglehetősen látványos:

Hinteralm 2022

Téli kalandok, hótalppal.

Ha fehér lepel borítja be a környező hegyeket, indulhatunk a legjobb téli elfoglaltságra, a hótalpas túrákra. Fantasztikus érzés bolyongani hóval borított hegyoldalak kristályos hóvilágában, behavazott erdők habcsókként meredő fái között.
Nem kíván különösebb előképzettséget, jártasságot nyugodtan belevághatunk, de aki még nem volt elsőre válasszon egy könnyebb túrát! 
A hótalp bármilyen bakancsra, csizmára felerősíthető nem kíván speciális cipőt, de fontos, hogy magas szárú lábbelit válasszunk.

Csodás hegyi tájakon

A Természet talán legszebb alkotásai a hegyek- egy táj drámaisága nagyban függ annak egyenetlenségeitől. A magasságok és mélységek látványa erős hatással van az örökké többre, magasabbra vágyó lélekre- először még csak a tekintetet vezeti a felhők felé egy hegygerinc, majd a tettek is követik az elhatározást: elindulunk. [utazom:csikkep:6635] Ha még csak a küszöbön állunk, erőt és indokot keresve a döntő lépéshez, nézzük meg ezt a kisfilmet. Bizonyságot ad arról, hogy érdemes elindulni- a küszöbön túl ugyanis várnak a hegyek... TEMPUS FUGIT from Dr. Nicholas Roemmelt on Vimeo.

Garda tó via ferrata 2021 ősz

Garda tó gyalogtúra 2021 ősz

Deuter hátizsák – nagyszerű társ a hegyekben

A hegyekben járva igazán sok túrazsákot kipróbáltunk már barangolásaink során, ahol az egyik legfontosabb felszerelésünk a hátizsák.
Bizton állíthatjuk a legjobb darabok a Deuter termékek közül kerültek ki!

Garda tó gyalogtúra 2021

Garda tó via ferrata 2021

Hochschwab 2020

Mödling 2020

Dolomitok gyalogtúra 2020.

Dachstein gyalogtúra 2020

Dachstein Via ferrata 2020

Dolomitok via ferrata 2020

Garda tó via ferrata 2019 ősz

Dolomitok, kalandvágyóknak 2019

Fantasztikus környezetben, csodálatos időjárás mellett barangoltak túratársaink a Dolomitok izgalmas ösvényein!

Dachstei via ferrata 2019

Garda tavi via ferrata túra

Horvátország, a Velebit hegység.

Irta: Fekete Erik Sokak számára ismerős lehet a Velebit-hegység neve, akik ugyanis nyaralásukat a horvát tengerparton töltik és Isztriánál, valamint a Kvarner-öbölnél délebbre merészkednek, azok jó eséllyel a Velebit keleti, esetleg nyugati oldalán közelítik meg Dalmáciát. Az viszont kevésbé van jelen a köztudatban, hogy e hegység remek lehetőséget biztosít gyalog, kerékpáros túrázásra vagy éppen hegymászásra is.
A Velebit elhelyezkedése Horvátországon belül- 1. Észak-Velebit NP; 2. Paklenica NP

Túrázz és játssz velünk a komoly nyereményekért!

Kedves Utazó!  Eljött a szezon, egyben ez évi túra játékunk vége.
A kiírásnak megfelelően megtartjuk vetítéssel egybekötött sorsolásunkat.! A vetítést témája: India, Sikkin, Aranyháromszög. Előadó: Vörös László (Cinó bácsi) hegymászó A vetítés/sorsolás helye: Soter-Line Oktatási Központ 1073 Budapest, Erzsébet krt. 7. 3. em. 20. tanterem. ,Időpontja: 2019.11.14. 18.00 A belépés díjtalan! Az előadó terem korlátozott befogadóképessége miatt előregisztráció szükséges. Részvételi szándékodat az aktiv@utazom.com e-mail címen jelezd részünkre.

Hohe Wand gyalogtúra 2019 tavasz

A Bécstől karnyújtásnyira található Hohe Wand ösvényeit barangoltuk be a hétvégén. Izgalmas túraösvények, kellemes kis menedékházak, fantasztikus kilátók!

Mitől különlegesek a FunFit.hu sziklamászó tanfolyamai?

Siker/kudarc | Komfort zóna – fejlődési zóna – pánik zóna Azt mindenki tudja, hogy a siker megerősít bennünket, hogy egy tevékenységet ismétleljünk, a kudarc eltántorít tőle. Komfort zóna, tanulási zóna és a pánik zóna viszonya egymáshoz​ Azt is régóta tudjuk már, hogy a komfort zóna és a pánik zóna között van egy keskeny sáv – a fejlődési/tanulási zóna -, ahol a leghatékonyabban tudunk új képességeket elsajátítani. Ezen keskeny sáv felismerése a hatékony sziklamászás oktatás kulcsa és ehhez kell némi érzék az oktató/edző részéről. ‘If you want to feel secure

Göller hótalpas túra 2020 február

Sziklán - a következő lépcsőfok

Hogyan válj sziklamászóvá? Szeretnél sportos testalkatot, szeretnél sok kalandot és mókát, egy kicsi adrenalinnal fűszerezve? Úgy érzed, a természetben szeretnéd mindezt? A sziklamászás ideális választás számodra! A sportmászást bárki könnyedén elsajátíthatja, Magyarországon és külföldön egyaránt űzheted, és ha a sportmászás alapfogásait ismered, akkor a mászótermekben is komoly sikereket érhetsz el, a via ferrata-k pedig kedves játszóterekké változnak. Hol kezdd el a sziklamászást?

Oldalak

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!