Hotel Palm Bay *** Kréta, Sissi

A Palm Bay 3* hotel bája a környezetében rejlik, melyet Önnek is látnia kell! A családias hangulatú, krétai stílusú szálloda házias ízekkel, buja kertekkel, színes virágokkal és függőágyakkal várja a nyaralni vágyó vendégeit. Mártózzon meg a tengerben, hűsöljön a Palm Bay 3* szálloda medencéjében, és tegyen egy sétát a hangulatos halászfaluban, Sissiben, Krétán!

Részvételi díj tartalmazza

7 éj Krétán a kiválasztott szállodában, szállodáknál megjelölt ellátást, charter repülőjegyeket (BUD-HER-BUD) útvonalon, az adókat és illetékeket, a repülőtéren magyar nyelvű asszisztenciát, a repülőtéri transzfereket, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programokon magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Utasbiztosítást, fakultatív programok árát. A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!

Hotel Palm Bay *** Kréta, Sissi

Távolság a tengerparttól: 
Közvetlenül a tengerparton

Fekvése: A Palm Bay hotel Sissiben található, kb. 40 km-re Kréta heraklioni nemzetközi repülőterétől. Sissi bámulatos tengerparti szakaszokkal, öblökkel rendelkezik, mely a turizmus ellenére mit sem veszített egyszerű halászfalu jellegéből. A Hotel Palm Bay közvetlenül a tengerparton fekszik, amihez kisebb homokos rész tartozik, a nagyobb homokos strandtól kb.7-8 perc sétára helyezkedik el. A falu központja egy rövid sétával elérhető, ahol számos taverna és üzlet várja a nyaraló vendégeket. Elsősorban a nyugalomra, pihenésre vágyó utasainknak ajánljuk ezt a görög stílusban épült, csodálatos virágokkal és pálmafákkal teli kertben fekvő Hotel Palm Bayt.

Szobák: A szálloda szobái légkondicionálóval (térítés ellenében), televízióval, telefonnal és bérelhető széffel felszereltek. A szobák egy részéhez erkély vagy terasz tartozik.

Szolgáltatások: Étterem, bár, kávézó, medence, ingyenesen használható napozóágyak és napernyők a szálloda területén, ingyenes WiFi csatlakozási lehetőség a szálloda egyes közösségi részein, bérelhető széf a recepción, parkolási lehetőség, csodálatos kert függőágyakkal. Egyes szolgáltatásokat csak külön térítés ellenében vehetnek igénybe a nyaralók!

Ellátás: Félpanzió.

A weboldalon szereplő Palm Bay hotel szobaképei illusztrációk, csak mintaként szolgálnak!

Repülési idő: 
kb. 2 óra 30 perc
Időeltolódás: 
+1 óra
Érkezési repülőtér: 
Heraklion
Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hotel Malia Mare *** Kréta, Malia 162.200 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Malia
» Litsa-Efi ** Kréta, Stalida 118.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Stalida
» Mithos Apartman - Nyugat-Kréta, Agia Marina 127.908 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Agia Marina / Nyugat-Kréta (Chania)
» Malia Holidays Hotel *** Kréta, Malia 134.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Európa / Malia
» Ekavi Apartments - Nyugat-Kréta, Agia Marina 136.068 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Agia Marina / Nyugat-Kréta (Chania)

A területről

Kréta Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete. Területe: 8331 km2, legmagasabb csúcsa: 2456 méter, lakossága kb. 460.000 fő. A minosi kultúra hazája, a történelemből ismert nevén a Csodák szigete, mely napjainkban a sosem alvó, végtelen partik és tánc otthona, egyben Daidalos és Ikaros szigete. A szigeten végighúzódó varázslatos fehér hegyek, a tenger és a szárazföld olajfáival, narancsligeteivel és főszernövényeivel felejthetetlen kikapcsolódást biztosítanak. Kréta gazdag történelmi emlékekben is: monostorok, kastélyok és szobrok, valamint az ókori görög civilizáció romjai és történelmi helyszínei, mint pl. Knossos, a Bembo szökőkút és a Rocca Al Mare erőd. Kréta legnagyobb városai és üdülőhelyei: Heraklion, Chania, Rethymno, Agios Nikolaos és Sitia.

Hotel Palm Bay *** Kréta, Sissi - közeli szállások:

» Hotel Malia Mare *** Kréta, Malia 162.200 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Malia
» Litsa-Efi ** Kréta, Stalida 118.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Stalida
» Mithos Apartman - Nyugat-Kréta, Agia Marina 127.908 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Agia Marina / Nyugat-Kréta (Chania)
» Malia Holidays Hotel *** Kréta, Malia 134.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Európa / Malia
» Ekavi Apartments - Nyugat-Kréta, Agia Marina 136.068 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Agia Marina / Nyugat-Kréta (Chania)

Koronavírus részletek

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok, Hotel Palm Bay *** Kréta, Sissi

Knossos Palota – Heraklion: Indulás: reggel 7 körül, visszaérkezés délután 5 körül.
A fakultatív kirándulás során megismerjük a mitológiából híres palotát, a labirintust, vagyis Minotaurusz lakhelyét, amely egyben helyszíne volt Theseus és Ariadné szerelmének, Daidalos és Ikarusz történetének is. A Knossos-i palota fénykorát Kr.e.1700 és Kr.e.1450 között élte, bár az első paloták már Kr.e.3000 táján álltak. Megdöbbentő, hogy milyen vívmányokat használtak itt, már az időszámításunk előtti időben is, úgy mint például a vízöblítéses WC, a földrengés biztos építkezés, valamint a palota helyének megválasztását is kizárólag a logika vezérelte, melyhez egészen bizonyosan ismerték a közlekedőedények elvét, illetve nyomást is tudtak számolni. Az ásatási területen körülbelül egy órát töltünk el, bejárjuk szinte a teljes palotát, megnézzük a tróntermet is. Választ kapunk arra is, hogy vajon miért tűnt el a föld színéről ez a palota, ez a csodálatosan fejlett kultúra. Knossosból egyenesen indulunk Heraklion belvárosába, ahol szabadidő eltöltésére lesz lehetőség. Módjuk lesz meglátogatni a Régészeti Múzeumot, ahol megcsodálhatják az ásatások során talált értékes leleteket. Késő délután érkezünk vissza a szálláshelyeinkre.

Kelet-Kréta megismerése (Spinalonga, Agios Nikolaos): Indulás: reggel 7 körül, visszaérkezés délután 6 -7 körül.
Autóbuszunkkal a szállodánktól a reggeli órákban indulunk a Mirabello öböl partjához. Útközben Sárkányölő Szent György kolostoránál is lesz egy rövid megállónk, mely kolostort egyes legendák szerint egy éjszaka alatt építettek fel a török időkben. A festői szépségű öbölbe érve szállunk fel kishajónkra és hajózunk be Spinalonga szigetére. Ez a kicsinyke, mindössze 800 négyzetméter nagyságú, kör alakú sziget fontos stratégiai szerepet töltött be . Ezért volt fontos, mind a velencei, mind a török haderők számára, hogy elfoglalják Spinalongát. A török kiűzésének céljából Kréta kormányzója 1904-ben hozott egy törvényt, amely törvény értelmében a szigetre szállították Kréta összes leprását, és ettől kezdve lett a sziget a kín, a betegség szigete egészen 1963-ig, amikor is az utolsó leprás is gyógyultan távozott a szigetről. Azóta Spinalonga egy zarándok hely, ahova évente zarándokok ezrei érkeznek és imádkoznak egészségükért. Spinalonga szigetét körülbelül 1 órás magyar idegenvezetéssel járjuk körbe, ismerjük meg részletesen történetét, az itt élő emberek életét, gyógyulások históriáját. Az idegenvezetés után visszaszállunk hajónkra és behajózunk egy természetvédelmi övezetbe. A fehér homokos parton napozhatunk, fürdőzhetünk a csodás kékségű vízben, akár a hajóról is ugrálhatunk a vízbe. Ebben a szép öbölben fogjuk elfogyasztani ebédünket is, rostonsült sertéshúst görög salátával, amit a hajó legénysége készít el nekünk, amíg mi fürdőzünk. A program során eljutunk Agios Nikolaosba is, a keleti part kikötővárosába. A városban található a feneketlen tó, melynek mélysége 60-70 méter. A tó egy domboldalban fekszik és fantasztikus látványt nyújt. Teljes kikapcsolódást ígér akkor is, ha csak elfogyasztunk egy csésze kávét vagy egy fagylaltot a tó partján, vagy sétálunk, vásárolunk egyet hazaindulás előtt

Kréta est: Indulás: délután 5 körül, visszaérkezés: este 11 körül.
Folklór programunk helyszíne egy igazi krétai falu a hegyek között. Megérkezésünk után egy helyi pálinka specialitással „a rakival” várnak minket, és rögtön meg is tanuljuk az est kulcsszavát, ami úgy hangzik :”Yamas”, ami magyarul azt jelenti: Egészségünkre. Ezen szívélyes köszöntő után egy rövid idő áll majd rendelkezésünkre, hogy szétnézzünk a kicsiny, tradicionális faluban. A program igazán 20.00 órakor indul, ekkor kezdődik a svédasztalos vacsora, ahol helyi ételeket, desszerteket is kínálnak nekünk. A fakultatív program árában a korlátlan étel és borfogyasztás (gyerekeknek 2db üdítő) tartozik bele. A vacsora felszolgálásával egy időben kezdődik a zene-, és táncbemutató is, melyet professzionális táncosok adnak elő, megállás nélkül, egészen este körülbelül 22.30-ig. Őket természetesen krétai és görög hangszerekkel krétai zenészek kísérik. Az est elején Görögország több területéről láthatunk táncokat, majd Kréta egyes régióira jellemző táncokat mutatnak be nekünk a népviseletbe öltözött táncosok, az est végén természetesen jó néhány jelenetet tekinthetünk meg abból a műből, amely világhírűvé tette a szigetet, a Zorba, a görögből. Az est kelléke lesz a fényképezőgép, hiszen biztosan emlékezetes pillanatokban lesz részünk, 2-3 alkalommal be is állhatunk a táncosok közé. Fergeteges szórakozás minden korosztály számára.

Santorini kirándulás: Indulás: reggel 7-8:00 körül, visszaérkezés este 11 körül.
Santorini egy vulkanikus sziget, a vulkán eddigi legnagyobb kitörése Kr.e.1450 körül volt. E kitörés miatt a szigetet a görög Pompeinek is nevezik. A vulkán kitörése következtében a kráter beszakadt, így keletkezett a világ legnagyobb átmérőjű, 18km-es kalderája. A vulkánkitörés következtében a sziget beszakadt területe víz alá került, ebből gyakorlatilag a sziget peremei maradtak meg: a kifli alakú Santorini szigete és a vele szemben lévő egyenes sziget Thirassia, valamint az apró Aspronisi. Az idők folyamán a folyamatos lávaömlésnek köszönhetően a kaldera közepén két vulkanikus sziget keletkezett: Palea kameni (régi kő) és Nea kameni (új kő). Santorini szigetét hajóval közelítjük meg. A hajó indulása reggel 9:00-kor van az iraklioni kikötőből. Körülbelül három órát hajózunk mialatt elfogyasztjuk a reggelinket a hajón majd Santorinin a sziget kikötővárosánál, Athinosnál szállunk ki hajónkból, ahol már vár ránk az autóbusz. Az autóbusz útja meredek szerpentineken felfelé vezet, ahonnan remek rálátás nyílik a kalderára, illetve a vulkanikus képződményekre. Utunk során megállunk a kapitányok városában Oiában. Ebben a városban található a legtöbb kék kupolás fehérre festett ház. Szűk utcáival valóban varázslatos, rabul ejtő városka. Mivel ebédidőben érkezünk ezért egy közös séta, idegenvezetés után 1 - 1,5 órás szabad program következik, amikor is alkalmunk nyílik sétálva csodálni a tájat. Következő megállónk Santorini fővárosa: Fíra, ahol az idegenvezetés után szintén kb. egy óra szabadidőnk lesz. Fakultatív program keretében áthajózhatunk a vulkán tövébe, hogy megmártózzunk Palea Kameni öblében a hőforrásokban, és kishajóról belülről csodáljuk meg a világ legnagyobb tengeri calderájat. Szabadprogram után buszozunk vissza a kikötőbe Athinosba, ahonnan visszaindulunk Krétára. Várható érkezés Iraklion kikötőjébe kb 22:00.A hazaúton megcsodálhatjuk a naplementét a nyílt tengeren, és meleg vacsorával várnak bennünket.

Vai beach, Kréta egyik leghíresebb tengerpartja fürdőzéssel: Indulás: reggel 7:00 körül, visszaérkezés este 19:30 körül.
Új programunk során Kréta egyik legszebb és legismertebb tengerpartjára látogatunk, a híres Vai Beach-re. Kelet felé indulunk a szállásokról, első megállónk, a sziget egyik leghíresebb kolostora, a XV. században alapított Toplou, mely hosszú történelme során számtalan esetben került támadások kereszttüzébe a közösség szabadsága és védelmében gyakorolt tevékenysége miatt. A kolostor ma is működik, bár ma már csak néhány szerzetes él benne, akik többek között kiváló bort és olíva olajat készítenek. Megtekinthetjük az évszázados ikonokat, a kis múzeumot, a virágokkal teleültetett belső udvart. Ezt követően kb 3 órán át élvezhetjük a napsütést és a tengerhűsítő habjait Vai tengerpartján, a híres pálmafás strandon, ahol annak idején a Bounty reklámot is forgatták. Hazafelé megállunk Sítiában, a legkeletebbre lévő nagyvárosban, ahol sétát tehetünk a kikötőben, beszerezhetjük a hazaindulás előtti utolsó ajándékokat, vagy csak megkóstoljuk a jeges kávét egy part menti kis kávézóban.

GYERMEKKEDVEZMÉNY (2-12 ÉVES KORIG)

A programok árai létszám függőek. Magyar nyelvű idegenvezetést minimum 10 főtől biztosítunk!

Külföldi partnerünk fenntartja a jogot a fakultatív programok tartalmának és árainak megváltoztatására!

Egyéb tudnivalók - Hotel Palm Bay *** Kréta, Sissi
Részvételi díj tartalmazza: 

7 éj Krétán a kiválasztott szállodában, szállodáknál megjelölt ellátást, charter repülőjegyeket (BUD-HER-BUD) útvonalon, az adókat és illetékeket, a repülőtéren magyar nyelvű asszisztenciát, a repülőtéri transzfereket, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programokon magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Utasbiztosítást, fakultatív programok árát. A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!

Kötelező költségek: 

A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 35 nappal indulás előtt fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges. Nem árt külön biztosítást kötni súlyosabb megbetegedés esetére. A magánorvosok drágák. őket a kezelés során ki kell fizetni, de adnak számlát, így hazaérkezésünk után - feltéve, ha kötöttünk biztosítást - az otthoni biztosító visszatéríti a költségeket.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Időjárás: 
A sziget a Földközi-tenger legnaposabb szigetei közé tartozik. Az időjárás december kivételével egész évben nagyon kellemes. Januárban és februárban tavaszi időjárás uralkodik, amikor is a hőmérséklet nap közben 16-18 °C-ig emelkedhet, de éjjel enyhén nulla alá is süllyedhet. Márciusban kezdődik az igazi nyár, 30 °C körüli hőmérséklettel, tehát a hely az év nagy részében alkalmas a nyári kirándulásra. Csupán a forró nyár valódi szerelmesei választják Krétát a júliusi-augusztusi időszakban, amikor a hőmérséklet 40 °C-ig is emelkedhet.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

VÁRHATÓ MENETREND:
CHARTER REPÜLŐJÁRAT HERAKLION
(LISZT FERENC REPÜLŐTÉR 2/B)

2021. június 04. – 2021. október 01.
A3 4219 Budapest-Heraklion 18:30 – 21:30
A3 4218 Heraklion-Budapest 16:30 – 17:45

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Súlykorlátok az Aegean Airlines járatain:
- Megengedett súly: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén)
- Megengedett súly: 0 kg (2 év alatti (infant) gyerek esetén)
- Kézi poggyász mérete 56cm x 45cm x 25cm (fogóval, zsebekkel, kerékkel együtt), súlya: max. 8 kg/utas
- Beültetés: a légitársaság charter járatain nincs erre lehetőség.

FONTOS TUDNIVALÓ: 2 utas utazhat 1 bőrönddel, ami nem lehet több 32 kg-nál, de a 23 kg és 32 kg közötti különbözetet meg kell fizetni az utasnak. A túlsúly összege a repülőtéren a check in pultnál fizetendő, (23 kg és 32 kg közti különbözet esetén). Nem adódik össze a 2 utas megengedett súlya, így jobb, ha minden utasnak van 1 csomagja, ami nem haladja meg a 23 kg-t

A járatokkal kapcsolatos további információt a következő oldalon talál: www.aegeanair.com/travel-info

Időeltolódás: Magyarország +1 óra.

Hálózati áram: 220 V. A dugaszolóaljzatok az európainak megfelelően kétlyukúak.

Nyelv: Görög; a turisztikai régiókban főként angolul, de alkalmanként németül is beszélnek.

Vallás: A hivatalos vallás a görögkeleti ortodox, ennek megfelelően rengeteg templomot és kápolnát találunk országszerte. A misék szépek és különösen látványosak lehetnek az egyházi ünnepeken, melyeket nagyon komolyan vesznek a mélyen vallásos szigeteken.

Pénznem: Euró, 1 euró = kb. 310 Ft.

Pénzváltás: A hivatalos fizetőeszköz az euró. Ajánljuk, hogy lehetőség szerint azt vigyenek magukkal. Más valuta esetén (pl. USA dollár) azt a bankokban vagy pénzváltókban, esetlegesen néhány szálloda recepcióján van lehetőség átváltani.

Bankkártyák: Hitelkártyával általában csak néhány magas kategóriájú szállodában és vendéglátóhelyen lehet fizetni. A bankokban, automatáknál felvehetünk készpénzt a kártyánkról.

Vámszabályok: Az aktuális vámszabályokról érdeklődjenek a Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetségén.

Útiokmányok: Magyarország uniós csatlakozása óta a magyar állampolgárok útlevelükkel vagy személyi igazolványukkal léphetnek be Görögország területére. A zökkenőmentes, gyors határátkelés érdekében – különös tekintettel a tavaszi-nyári hónapokra – tanácsos az útlevelüket is magukkal vinni. A szállodákban pár napra elkérhetik az útlevelet vagy a személyi igazolványt.

Borravaló: 10% az elfogadott borravaló a bárokban és az éttermekben, melyet illik az asztalon hagyni távozáskor.

Helyi szokások/öltözködés: Figyeljünk a mértéktartó öltözködésre, ha nyilvános helyre megyünk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illő öltözködést ír elő (hosszú nadrág, takart vállak). Templomok és kolostorok látogatásakor ügyeljen a megfelelő öltözékre!

Egészségügy: Védőoltás nem szükséges. Nem árt külön biztosítást kötni súlyosabb megbetegedés esetére. A magánorvosok drágák. Őket a kezelés során ki kell fizetni, de adnak számlát, így hazaérkezésünk után - feltéve, ha kötöttünk biztosítást - az otthoni biztosító visszatéríti a költségeket.

Betegség: Az étkezési szokások hirtelen megváltozása heveny gyomorfájáshoz, gyomorrontáshoz vezethet, mely korlátozott mennyiségű ételek fogyasztásával elkerülhető. Az éghajlat következtében gyakran találkozunk rovarokkal, ezek a szállodákban is előfordulhatnak. Javasoljuk, hogy vigyen magával rovarirtó szert és szúnyogriasztót. A nyári hónapokban a napsugárzás nagyon erős, ezért feltétlenül vigyen magával napszemüveget, naptejet és napellenzőt. A tengerparton elsősorban a sziklás, köves részeken gumipapucs használata ajánlott, ha tengeri sünre lépnénk, minél hamarabb távolítsuk el talpunkból a tüskéket.

Éghajlat: Mediterrán éghajlat magas nyári hőmérséklettel (akár 36°C) és közepes páratartalommal. Az éjszakai órákban lehűlés lehetséges.

Biztonság: A bűnözési arány nagyon alacsony, tehát némi elővigyázatossággal az egyszerűbb esetek ellen könnyen védekezhetünk.

Közlekedés: Görögországban is a nemzetközi közlekedési előírások érvényesek. A személygépkocsikra vonatkozó sebességkorlátozások megegyeznek az itthonival. Biztonsági öv használata kötelező. Ha bármi gondunk adódna a kocsival, nyugodtan stoppoljunk. A görög autósok nagyon segítőkészek. Az
autóklub rövidítése ELPA, általában sárga kocsival közlekednek. A nagyobb települések és az üdülőhelyek között, valamint a szigeteken jó az autóbusz közlekedés, de rövidebb távolságokra a taxi is kedvelt közlekedési eszköz.

Járműbérlés: Mindenütt lehet bérelni személygépkocsit, motorkerékpárt és segédmotorokat. A járművek bérlésének feltétele: nemzetközi jogosítvány, legalább 21 vagy 23 éves életkor és 1 éves jogosítvány. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körű casco biztosítást.

Ünnepek: Görögországban – különösen nyáron – az évnek szinte minden napjára esik egy-egy fontosabb esemény. Százával vannak ortodox szentek, ünnepeiket országszerte megülik a nevüket viselő templomokban. Akárcsak egyéb névnapokon, kora reggel szentmisét tartanak a templomban, este közös vacsora következik, zenével és tánccal.

Telefonálás: Magyarország száma: 00 36 + körzetszám +hívott szám. Görögország hívószáma Magyarországról: 00 30 + körzetszám + hívott szám.

Posta: Minden megyeszékhelynek van egy főpostája (melyet a sárga jel különböztet meg a többitől), míg a nagyobb üdülőhelyeken postakocsi teljesít szolgálatot. Bélyeget természetesen a postahivatalokban, illetve a jelzésekkel ellátott kioszkban vásárolhatunk. A postaládák sárgák, POST felirattal rendelkeznek (esoteriko – belföld, exoteriko – külföld).

Görög konyha: Tipikus ételek: Muoszaka – rakott krumplihoz hasonló, padlizsánnal, darált hússal, krumplival, Szuvaki – nyársonsült, fűszerekkel ízesített rablóhús, Dolmádesz – rizzsel és hússal töltött szőlőlevél, Tzatziki – joghurtszósz uborkával, fokhagymával, olívaolajjal, Kalamari – sült tintahal. Speciális görög italok: Ouzó – ánizspálinka, Metaxa – konyak, Retsina – fenyőgyantával ízesített bor.

Italok: Ne igyon csapvizet! Csak palackozott vizet fogyasszon, amely minden élelmiszerüzletben kapható! A hőség miatt az is nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelő mennyiségű folyadékot vegyen magához.

Szieszta: A legtöbb üdülőhelyen nagyon komolyan veszik a szieszta idejét (minden nap 14-17 óráig), amikor is az üzletek zárva tartanak.

Fényképezés/filmezés: Film és fotócikk csaknem mindenhol kapható.

Részletes leírás a szállásról

Standard szoba

 • Max: 3+1 fő
 • Erkély vagy terasz
 • Hűtő
 • 1 hálószoba
 • Zuhanyzó vagy kád/ Wc
 • Műholdas Tv
 • 1 fürdőszoba
 • Hajszárító
 • Wifi
 • Légkondicionáló
 • Széf
 • Telefon
Vélemények, értékelések
4.1
44 értékelés alapján
Ár / érték arány értékelése
4.2
Elhelyezkedés értékelése
4.7
Szoba értékelése
3.7
Személyzet értékelése
4.4
Alvásminőség értékelése
3.5
5.0
A kert meseszép , tele mediterrán gyönyörű növényekkel. A szobák egyszerű görögös berendezéssel. A felpanziós ellátás szerintük teljesen jó. Hangulatos az étterem kerthelyisége. Sisi egy nyugodt kis halászfalu. Nagyon jól éreztük magunkat!
Budapest
5.0
Csodálatos környezet, mi a melléképületben voltunk, egy kis apartmant kaptunk, a gyereknek külön pici szobával, szépen felújítva az egész. Mindig találtunk a reggelinél, vacsoránál kedvünkre valót. A személyzet kedves segítőkész. A medence kellemes, a part közel. A kis öböl fantasztikus úszáshoz, snookerhez. Sokat lógtunk a szuper függőszékekben vacsi után egy pohár itallal. Márta felkészült, remek idegenvezető, fantasztikusan mesél a szigetről. Sissi a nyugalom szigete. Aki nem akar ezer napernyőt, millió embert, halom üzletet maga köré a nyaralása alatt, annak jó valasztás a Palm Bay hotel.
Budapest, VII. kerület
4.2
Nagyon hiányzott egy ruhaszárító eszköz. Fürdőhelyen, ahol egyszerre mindig több fürdőruhát és törölközőt kell szárítani, ez fontos. Kényelmetlen a teraszon a székeken rakosgatni a vizes holmikat. A fürdőszoba alkalmatlan volt a ruhaszárításra.
A szobánkba a kertből lehetett bejutni, ami nagyon jó volt, de hasznos lett volna egy lábtörlő. Hiába takartottak naponta, kintről akaratlanul is behordtuk a homokot.
Ezek apróságok (és még csak nem is költségesek a szálloda számára), de a napi komfortérzet szempontjából nem lényegtelenek.
De a gyönyőrű környezet és a tenger közelsége mindent feledtetett.
Külön köszönet a nagyszerű idegenvezetőknek!
Dunakeszi
5.0
A szálloda nagyon jó helyen, mindenhez közel van. A rengeteg növény és hatalmas pálmák nagyon hangulatossá teszik a helyet. Az épület együttes elrendezése nagyon különleges, a szobák labirintusszerű szabadtéri járdákon kozelithetők meg. A hely elrendezéséből adódóan nehezen fotózható, élőben sokkal szebb, mint a képeken. A szoba egyszerűen berendezett, minden új és tiszta. 100 méterre van a tengertől, ahonnan mehetünk a nagyobb köves, hullámosabb vízbe, vagy a mólóval védett öbölbe is.
Budapest, XIV. kerület
3.6
Érték-arányban jó, hangulatos szobák. Úgy nevezném ,hogy oázis a kicsit kopár Kelet-Krétán. A strand kicsit messze van.
Sopron
4.6
A kaja egyhangú, nem változatos, nem a legjobb.
Budapest, VIII. kerület
4.6
A hotel csodálatosan szép helyen található. A szoba tiszta, az ágy nagyon kényelmes volt. Szuper hetet töltöttünk itt a párommal.
Budapest, XVIII. kerület
3.4
A szálloda kertje gyönyörű, a virágos, pálmafás, dús növényzetű teraszok, belső kertek csodásak, a belső udvarok, utcácskák, függőágyas pihenőrészek nagyon hangulatosak.
A szobák tiszták, berendezésük egyszerű, nagy hiányosságuk viszont, hogy nincs az ablakokon szúnyogháló! Az éjszakák emiatt csak szúnyogriasztó készülék folyamatos működtetésével és jelentős mennyiségű szúnyogriasztó spray használatával tehetők elviselhetővé... A szobák takarítása változó, míg a mi szobánkat csak kérésre, az utolsó előtti napon takarították ki először (addig csak a szemetest ürítették), a velünk együtt utazó másik család szobáját viszont kérés nélkül, minden nap... (nem ugyanabban az épületrészben voltunk elszállásolva).
Az ételkínálat (félpanziós ellátást kértünk) az utolsó napokra már elég egyhangúvá vált, de egyébként ízletes és megfelelő.
A szálloda saját tengerparti strandja kicsi, igazából egy belső kikötő, az igazán élvezhető kavicsos strand eléréséhez kb. 10-15 percet, a még jobb, homokos strand eléréséhez kb. 20-25 percet kell gyalogolni.
Siófok
4.6
Nagyon szép hetet töltöttünk Krétán. Sissi ssendes, nyugodt halászfalu, több stranddal. Kréta gyönyörű, nagyon sok látnivalóval. Szeretnénk majd visszajönni és megnézni mindazt, ami most kimaradt. Mind a szállással, mind az ellátással meg voltunk elégedve. Ízlettek az ételek, finomak voltak a borok. Kellemes és csak pozitív élményekkel tértünk haza.
Budapest
4.2
A hotel gyönyörű helyen van, tele rengeteg pálmafával és virággal. Egy nyugodt öböl és egy strand közvetlenül a hotel mellett van. A személyzet barátságos, rugalmas és segítőkész. Az ételek finomak és bőségesek. A bar sem drága krétai viszonylatban.
Budapest, I. kerület
3.6
Egy hetet töltöttünk Krétán és Sissi városkát választottuk a kis mérete és a szálloda gyönyörű elhlyezkedése miatt. Elolvastunk több értékelést is mielőtt ide mentünk és csak megerősíteni tudom az előttünk tett értékeléseket. A helyszín gyönyörű, rendkívül hangulatos, az óvárosi rész nagyon közel van, gyalogosan max 1-2 perc ahol sok taverna, kávézó található. A szállásra késő este érkeztünk és volt bekészítve a szábába vacsora és már itt eldölt, hogy itt nem leszünk gasztronómiailag elkényesztetve. A szobába furcsa dohos szag volt amikor beléptünk, de gyorsan ki lhetett szelőztetni. Az ágyak vasból készültek, egy sima matraccal befedve amin simán átnyomják a rugók magukat és ha megfordul rajta az ember akkor rendesen van hangja is. Az első reggel fél 10 felé mentünk reggelizni ami svédasztalos volt. A személyzet köszönés helyett azzal kezdte, hogy szedjük össze magunkat egy perc alatt, mert ők most bezártak és azt esszük amit ki tudunk vinni a teraszra. Vissza kellett rohanni egy pohár vízért is. Tehát megtudtuk, hogy itt fél10-ig lehet reggelizni. A vacsora szintén svédasztalos rendszerű. Én elneveztem menzakajának amit adtak, mert tényleg olyan volt. Az egész valahogy a 90-es évek eleji balatoni vendéglátás hangulatát sugározta. A kávé szörnyű, szinte ihatatlan, a házi fehérbor szintén (szerintem egy magyar hajlékalan alkesz se inná meg). Szerencsére többször is sikerült ennünk rendes tavernákban, ahol az autentikus helyi ízeket és gasztronómiát élvezhettük ami hatalmas élményekkel gazdagított minket. Ha lehetne a Palm Bay-en szállást foglalni étkezés nélkül, akkor egészen jó kis hely lenne. De voltak azért pozitívumok is. A recepción mindig nagyon segítőkészek voltak és igyekeztek mindenben a legjobb tájékoztatást adni. A szálloda medencéje nagyon szuper és hangulatos, nem feszített vízes medence, de mindig tiszta volt. A medencéhez közeli wc is rendkívül tiszta volt, és egyébként a szobánkat is mindig jól kitakarították és kaptunk friss tiszta ágyneműt. A hotel melletti kis öbölben, ami igaz kavicsos, rendkívül jól lehet úszkálni, mert ott egyáltalán nincs hullám és nincs tömeg se. A legközelebbi rendes strand a Buffos beach, ami szerintem legalább 12-15 perc gyalog, ami nem lenne sok, de 40 fokos tűző napon eléggé megviselheti a kisebb gyerekeket vagy aki érzékenyebb. Ez a strand is kavicsos és itt hatalmas hullámok vannak, amit érdemes kipróbálni, mert szuper (jobb mint egy hullámmedence). Innen kb 5-6 perc sétára van (a sziklán keresztül) a következő strand ami homokos és védett a nagy hullámoktól. A strandok nagyon jól ki vannak építve, mindenhol van bár, wc és lehet bérelni napozóágyat ernyővel A városban levő helyeken teljesen normális árban lehetet minőségi kávét inni, koktélozni és fagyizni. A szupermarket is kb 150 méterre van a szállástól ahol mindent lehet kapni és egyáltalán nem drága a magyar árakhoz képest (más helyszíneken is voltunk szupermerket-ben ahová a helyiek járnak vásárolni, és ott jóval olcsóbb minden). Sissi elhelyezkedése nagyon jó, mert bérelt autóval el tudtunk jutni sok helyszínr könnyedén és felfedeztünk pár rendkívüli helyet a szigeten. Kréta alaposabb felfedezésére legalább 3-4 hetes nyaralás lenne szükséges.
Veszprém
4.2
A környékben a legjobb fürdési lehetőséget nyújtja /medence ,tenger/.
Fantasztikus a hotelt körülvevő környezet.
Alapvetően nagyon jó pihenést tesz lehetővé.
Budapest
3.8
A szálloda gyönyörű pálmafás , virágos környezetben található. A függőszékekben esténként jókat lehet pihenni, beszélgetni. A part kis sétával elérhető, öblös fürdő résszel, ami a nem kis hullámokat teljesen megtöri. A szálloda medencéje szép környezetben van.
Ami a szálloda gyengéje: az étel kínálat és annak minősége nagy csalódás volt. Semmi helyi ízt nem véltünk felfedezni, a vacsora kínálata minden nap hasonlóan rossz volt. Ha még egyszer mennék, biztos nem félpanzióba, hanem csak reggelit kérnék, a környéken számos hangulatos étterem van! A matracok nagyon ócskák, használtak. Nagy örömünkre tengerre néző szobát kaptunk, azonban minden reggel 7h-kor hatalmas zajjal ürítette a kukáskocsi a nagy konténer kukákat...erre ébredtünk.
Budapest, XII. kerület
3.5
Szörnyű matracok...egytől eggyig...
Budapest
4.6
Az ételek lehetnének fűszeresebbek, ezen kívül remek hely. A személyzet nagyon kedves,szolgálatkész. Rend és tisztaság van. Remek nyolc napot töltöttünk ott, ajánlom másoknak is.
Budapest, XII. kerület
1.8
Ha nem volna a gyönyörű park, a szálloda már tönkre ment volna.
Győr
4.4
Barátságos, nyugodt, de nem unalmas településen található varázslatos hangulatú szálloda. A környezet gyönyörű és zsúfoltság sincs. A szálloda gyengéje az étterem. A reggelinél és a vacsoránál jól lehet lakni ugyan, de gasztronómiai élményeket itt ne várjunk. A legfontosabb mégis az, hogy minden paramétert ismerve is újra ezt a helyet választanám, és jó szívvel ajánlom mindenkinek (az interneten elérhető képek messze nem tudják visszaadni a hely sajátságos hangulatát).
Püspökladány
4.9
Nagyon jól éreztük magunkat! A hotel elhelyezkedése, a szép környezetben, csodálatos, gyönyörű pálmafás, bougainvillea virág erdőben paradicsomi hangulatot áraszt!
Budapest
3.8
Mindenkinek bátran ajánlom a helyet, valószínűleg még visszatérünk ide. Az elhelyezkedése kiváló, a hotel épülete hangulatos, a parkosítása pedig frenetikusan szép!
Mindenkinek a július közepe tájékát ajánlom, mert ilyenkor egybefüggő rózsaszín virágfüggöny van mindenhol az ember felett. Egyszerűen álom szép!

A szoba közepes, a légkondiért meg plusz 35 eurót kell fizetni, amiről senki se szólt, azt hittük nem működik, így kissé meleg és zajos volt a szoba, szúnyogokkal. Ha valaki szól hogy van lehetőség lehűteni a szobát, biztos hogy éltünk volna a lehetőséggel!
Budapest, XI. kerület
4.1
Egy hétig voltunk a hotelban, nekünk nagyon tetszett. Gyönyörű, zegzugos, virágos, pálmás, füge és citromfás kis édenkert, közel a tengerhez és szép kilátással a pár méterre lévő kis kikötő öblöcskéhez, ahol kényelmesen lehet úszkálni, pancsolni is.Az elbűvölő hangulatot a kedves személyzet teszi még otthonosabbá.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!