Via ferrata: Pittentaler

Az első mödlingi via ferrata túrám meghozta a kedvem, hogy jobban belemélyedjek és egyre magasabbra törjek a via ferratak világába. A következő via ferratam bár rövid, de igen látványos és kitett útvonalon haladt egy függőleges sziklafalon.

Tuerkensturz1.jpg
Hajnalban indultunk az utazom.com csapatával az osztrák Seebensteinbe, túránk kiindulópontjára. Már a buszból láttuk Türkensturz szikláját az "ál-várromot", ami már távolról és első pillantásra is határozottan függőlegesnek tűnt. Egy kis séta és a via ferrata felszerelés felvétele után egy rövid 30 perces kaptatóval megérkeztünk a Pittentaler klettersteig beszállópontjáig.

Pittentaler2.jpg
Az út egy vaslétrával indul, aminek tetejéhez érve átmászunk a sziklafalra és rákapcsolódtunk a drótkötélre. Bár a mászás meredek, a vascövekek, lépések és a jó sziklafogások segítségével jól mászható az útvonal. A mélységi problémákkal küzdők itt már gondban lehetnek, de érdemes körbenézni a panoráma miatt. A fal legnehezebb  része a rövid, függőleges "kiszállófal", ahol már nincsenek segítő lépések. A sziklafalon kell megtalálni a legjobb fogásokat, lépéseket, de ez a szakasz is "leküzdhető", ha pedig elakadnánk vagy bizonytalanok lennénk a túravezetők segítenek.A Pittentaler klettersteig túrára itt jelentkezhetsz ha pedig más via ferrata túrákra vagy kíváncsi kattints ide.

Pittentaler.jpg

A via ferrata túránk a Türkensturz tetején ért végett, de itt kezdődött gyalogtúránk, melynek keretében ellátogattunk Seebenstein várkastélyába.

Egy kis ízelítő a mászásból:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!