Haladó via ferrata és túra

Egynapos via ferrata és gyalogtúra a seebensteini-alpokban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Egy látványos és nem túl megerőltető, viszonylag rövid, de technikás via ferrata túrára invitálunk. Ha már másztál ferrátát, de szeretnéd magad kipróbálni a magasabb nehézségi fokozatokban, itt a helyed. Maga a ferrata nem túl hosszú, de egy közel függőleges, kb. 80 méter magas sziklafalon vezet fel, nehézsége C/D. A ferrata után egy rövid túra után megnézzük a híres seebensteini várat. Ha egy kellemes tavaszi mászós, túrázós napra vágysz, gyere velünk!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

A túra közepesen nehéz, azoknak ajánljuk, akik már via ferrátáztak és könnyedén teljesítették a C-s nehézségű mászásokat is. Haladó ferrátázóknak kiváló szezonkezdő túra lehet. Kezdőknek egyáltalán NEM ajánljuk, helyette inkább a Via ferrata kezdőknek túránkat javasoljuk.

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk.

Részvételi díj tartalmazza

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelés bérleti díját, a via ferráta oktatást és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket valamint a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
max. 15 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 5 nap
» Via ferrata túra a Garda-tó környékén - 6 nap / 3 nap szabi

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Gleissenfeld - klettersteig /via ferrata, Türkensturz, Bergschloss Seebenstein, Seebenstein, Budapest

Korán reggel, 6 órakor találkozunk Budapesten Hősök terén, a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 6.15-kor.
Pár órás utazást követően érkezünk Gleissenfeld falucskájába,  klettersteigünk kiinduló pontjához. Innen egy meredek, de nem túl hosszú kaptató következik és kb. 40 perc múlva a sziklafal tövébe érünk. Itt rövid eligazítás következik a felszerelésről és annak használatáról, majd nekivágunk a mászásnak. Már rögtön az elején egy létrán kell felmásznunk, majd egy jól mászható bevágás következik, ahol perceken belül felérünk egy kis bordára. A borda tetején egy átakasztás után egy szellős balra harántolás következik, majd jó kőzeten mászunk kissé balra tartva felfelé. Egy újabb párkányra érve az út legnehezebb pontja következik, itt minden erőnkre és tudásunkra szükség lesz, hogy felmásszunk a következő szakaszon. Ez a kb. 10 méter hosszú rész a ferrata kulcshelye, jó erős C/D nehézségű. Túravezetőink ezen a ponton bevárnak mindenkit és ha kell kötélbiztosítással segítik fel azokat, akiknek túl nehész lenne ez a fal. A kulcshelyet átmászva balra egy könnyű párkányon ki is érünk a szikla tetejére, ahol a romantikus stílusban épült várrom vár ránk. Itt megpihenünk, bevárjuk a csapat végét és a gyalogtúrás csapatot, majd nekivágunk az erdőnek. A seebensteini várat vezetéssel nézzük meg közösen, majd lesétálunk a Seebensteinben várakozó buszunkhoz és elindulunk haza. Budapestre az esti órákban érkezünk.

Táv: kb.10 km, szint 300 méter
Via ferrata
Szint a beszállásig: 100 méter
Idő a beszállásig: 40 perc
Mászás: 80 méter
Mászás idő: 1 óra

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelés bérleti díját, a via ferráta oktatást és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket valamint a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

5 Euró

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Seebenstein-i vár belépő: 5 Euró
Várható költőpénz szükséglet: 
10-15 Euró
Előleg: 

14.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, meleg felsőruházat, túranadrág.

Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!

A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! Kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható! Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák. A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját, és társaik biztonsága érdekében!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót.

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized és a via ferráta felszerelésed.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, sport extra kiegészítéssel. Ezt az irodánkban kedvezményesen meg tudod kötni. A utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
16 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!