Portovenere - az olasz Riviéra gyöngyszeme

Olaszország egyik legkisebb tájegysége Liguria. Ez a szépséges vidék, a Genova és a La Spezia környéki meseszép tengerpartok rejtik az olasz Riviéra legszebb tájait.

A híres Cinque Terre mellett a legszebb két település Portofino és Portovenere. Portovenerébe egy tengerparti fenyők alatt kanyargó úton juthatunk el, ez a falu a Költők öblének egyik bejáratánál fekszik,

A keskeny, színes falú házak előtt ringatózó halászcsónakok látványa nagyon megkapó. Szerencsére a Portovenerébe nem lehet gépjárművel behajtani, így teljes nyugalomban sétálgathatunk itt.

A Golfo della Poeti: ihletett öböl Ligúriában

Olaszország. Kívülről fújja már mindenki a nevezetességeket, ha járt már itt, ha nem: Róma, Milánó, Velence, Firenze. Tény, ezek a látványosságok kiemelt fontosságúak mint a kultúrtörténetben, mind a világtörténelemben betöltött szerepük miatt. Olaszországból indult útjára számtalan eszme, birodalom és művészeti stílus.

Az öböl sarkában álló erődített sziklakiszögellésen áll a csíkos-mintás Szent Péter templomot, ami az ősidők óta megszentelt hely - az ókorban egy Vénusz-szentély állt a helyén.

A templom előtt állva csodálatos kilátást élvezhetünk Portovenere, az öböl és a Cinque Terre sziklás tengerpartja felé. A város és a környező vidék is gyönyörű - mindenképp látogassuk meg, ha erre járunk.

További képek:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» A riviéra kincsei - 5 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!