Monaco esti fényei

Monaco - az adóparadicsomnak számító miniállam a csillogás és a gazdagság szinonimája. Esti kivilágítása is igen reprezentatív, messziről ragyog a sok palota és kaszinó a Földközi-tengerbe szakadó meredek hegyoldalon.

Monaco kikötőjében horgonyozni nagyon drága mulatság - a stégekhez így nem apró ladikok vannak rögzítve, hanem hatalmas cirkálók üzenik a nagyvilágnak gazdájuk anyagi státuszát.

Gazdag és szép - Monaco és Monte Carlo

Az apró kis Monaco a második legkisebb állam a világon a Vatikán után. Egyedül Franciaország a szomszédja, a nagybácsi és a Földközi-tenger közé ékelődött miniállam a világ legsűrűbben lakott országa. A független hercegségben nincs sem jövedelemadó sem társasági adó, a turisták pedig vagyonokat játszanak el a hercegi várral átellenben, az öböl másik oldalán található Monte Carlo híres kaszinóiban.

A magasban lebeg a város felett a gyönyörűen kivilágított hercegi palota - hófehér kastélya úgy tűnik a partról, mint egy díszes korona a Monaco-i Sziklán.

A belvárosban pazar éttermek és szórakozóhelyek várják az úri közönséget, távolabb, Monte Carlo nagyvilági kaszinóiban pedig Európa és a távoli földrészek felső osztályai teszik próbára forgandó szerencséjüket.

Az épület előtt álló autócsodák árából egy közepes afrikai állam éves költségvetése kijönne, de erről mit sem tudnak az eurókötegekkel dobálózó szépfiúk és lányok.

Monaco este olyan, mint egy jól öltözött idősödő hölgy - jobb bele sem gondolni, mi lehet az illúzió mögött, csak engedni, hogy egy kicsit magával ragadjon a látvány és a külsőség - messze még az őszinte hajnal világossága. De addig is - Garçon! Még egy pezsgőt, s'il vous plaît!

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Az Azúr-part csodái - 4 nap
» Romantikus Provence, kis svájci kitérővel - 6 nap
» Francia Riviéra - 8 nap
» A fényűző Nizza és Monaco - 5 nap
» Virágok és műemlékek - Dél-Franciaországban és Észak-Olaszországban - 9 nap

Cikkeink

» Gazdag és szép - Monaco és Monte Carlo - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!