Gazdag és szép - Monaco és Monte Carlo

Az apró kis Monaco a második legkisebb állam a világon a Vatikán után. Egyedül Franciaország a szomszédja, a nagybácsi és a Földközi-tenger közé ékelődött miniállam a világ legsűrűbben lakott országa.

A független hercegségben nincs sem jövedelemadó sem társasági adó, a turisták pedig vagyonokat játszanak el a hercegi várral átellenben, az öböl másik oldalán található Monte Carlo híres kaszinóiban.

Monaco esti fényei

Monaco - az adóparadicsomnak számító miniállam a csillogás és a gazdagság szinonimája. Esti kivilágítása is igen reprezentatív, messziről ragyog a sok palota és kaszinó a Földközi-tengerbe szakadó meredek hegyoldalon. Monaco kikötőjében horgonyozni nagyon drága mulatság - a stégekhez így nem apró ladikok vannak rögzítve, hanem hatalmas cirkálók üzenik a nagyvilágnak gazdájuk anyagi státuszát. A magasban lebeg a város felett a gyönyörűen kivilágított hercegi palota - hófehér kastélya úgy tűnik a partról, mint egy díszes korona a Monaco-i Sziklán.

A csillogás és a pompa lenyűgöző, a kikötőben sétálva elámulhatunk a hatalmas hajókon, fenn a várban bejárhatjuk a hercegi palota környékét, a magasból megcsodálva Monte Carlo-t és Fontvieille kikötőjét.

A laza pénzügyi fegyelméről híres városban fontos szerepet kap az autósport - nem csak a Forma-1 versenyszériának egyik fontos állomása, hanem a rali-világkupát is a Monte Carlo-i verseny indítja. 

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Az Azúr-part csodái - 4 nap
» Romantikus Provence, kis svájci kitérővel - 6 nap
» Francia Riviéra - 8 nap
» A fényűző Nizza és Monaco - 5 nap
» Virágok és műemlékek - Dél-Franciaországban és Észak-Olaszországban - 9 nap

Cikkeink

» Monaco esti fényei - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!