Mit kell tudni Teneriféről?

Tenerife egy csodálatos sziget az Atlanti-óceán közepén, mely 80 km hosszú és mindössze 40 km széles. Ezen a viszonylag kis területen viszont hatalmas hegyek találhatók. A legmagasabb a Teide vulkán, ami majdnem eléri a 4000 méter tengerszint feletti magasságot.

A legközelebbi sziget Gomera 30 kilométerre fekszik. A többi kanári-sziget már távolabb van, 70 és 250 kilométer távolság között. A legközelebbi kontinenstől, Afrikától 300 kilométerre terül el, Európától pedig 1000 kilométerre, délre. Tenerife Spanyolországhoz tartozik, tagja a Független Kanári-szigetek Közösségének és önálló Parlamenttel rendelkezik.

Mikor utazzunk Tenerifére? 

Az év bármely szakaszában. Ha szereted a napsütést, tengerparton sziesztázást, passzív  vagy aktív pihenést, akkor gyere, mikor időd engedi, január és december között bármikor, garantált, hogy csokibarnán fogsz visszajönni. A nyár persze sokkal forróbb, melegebb, mint a tél. November és április között azért jó, mert a hazai, nem éppen barátságos őszi, téli időhöz képest Tenerifén százszor jobb időjárásban lesz részed. 

A szigetnek nagyon különleges, egyedülálló klímája van Európában, ennek köszönhető, hogy a turizmus egész évben, januártól decemberig működik és lesz egyre több magyar turista célpontja is. Az időjárás kellemes itt az év 12 hónapjában! Tenerife csak egy pici sziget, de ennek ellenére két nagyon különböző klímájú régióval rendelkezik.

Északon és délen teljesen eltérő időjárás alakult ki. Északon felhős, hűvösebb az év nagy részében, míg délen minden nyaralni vágyó álma, a száraz, napos, meleg idő a jellemző. 

Hogy mennyire napos? Hát, nagyon. A Kanári-szigetek ugyanolyan távolságra fekszenek az Egyenlítőtől, mint amennyire Kuvait vagy Kairó, vagyis a napsugarak ugyanolyan intenzitásúak Tenerifén, mint például Kairóban. A száraz idő annyit jelent, hogy évente átlagosan 14 esős nap van a déli részen. Az a kevés eső kizárólag a téli időszakban esik. 

(A tél kifejezés lehet erős, mert az itt inkább európai tavasznak felel meg, az óceánparton ‘télen’ napközben 20-24 fok, esténként 14-17 fok a jellemző.)

Az északi hegyeken az átlagos évi csapadékmennyiség kb 1100 mm, ami Sopron környéki átlagnak felel meg. Az északi part az év nagy részében felhős és csapadékos. A csapék nem zivatarok, hanem a szinte állandóan jelenlévő szitáló eső formájában hullik, emiatt olyan zöld és erdős errefelé. További információk Teneriféről.

A déli és északi rész mellett van még egy harmadik, egészen különleges időjárás a szigeten, a Teide vulkán területén. A Teide Nemzeti Parkban forró, száraz nyár és fagyos tél az uralkodó. Hóesés október közepétől áprilisig várható. A Teide Nemzeti Park Tenerife legnaposabb része, 90%os napsütési átlaggal.

Az óceánparton a téli időszakban előfordulnak olykor szürke napok, de a Teidén még ilyenkor is biztos, hogy gyönyörű tiszta eget fogsz találni. További információk Tenerife szigetéről.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Tenerife: Az örök tavasz szigete - 8 nap
» Tenerife, a Kanári-szigetek ékköve – csoportos utazás a tavaszi szünetben 2023.04.07-14. - 8 nap
» Kanári-szigetek – Gran Canaria és Tenerife - 9 nap

Szállás ajánlatok

» Vigilia Park Hotel *** Tenerife, Puerto Santiago 327.714 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Puerto Santiago
» Globales Acuario Hotel ** Tenerife, Puerto De La Cruz 338.844 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Puerto de la Cruz
» Dwo Nopal Hotel *** Tenerife, Puerto De La Cruz 369.120 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Puerto de la Cruz
» HG Tenerife Sur Hotel *** Tenerife, Los Cristianos 372.055 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Los Cristianos
» HG Cristian Sur Hotel *** Tenerife, Los Cristianos 372.055 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Los Cristianos

Információs oldalak

» Tenerife legszebb látnivalói

Cikkeink

» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
» Tenerife csodái - Kovács Attila
» Tenerife látnivalói - La Orotava - Kovács Attila
» Nyugalmas falu kilátással - Arico, Tenerife - Kovács Attila
» Tenerife UNESCO védett egykori fővárosa - San Cristóbal de la Laguna - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!