Miért utazzunk Bali szigetére?

Ázsia szinte felfoghatatlanul hatalmas és változatos földrész, ezernyi különböző tájat és kultúrát találunk itt. Hiába állnak rendelkezésre a modern technológia vívmányai, még most is különleges és néha nem éppen veszélytelen kaland egy ázsiai utazás. 

Különleges utazás az Istenek szigetére - A csodálatos Bali

Bali szigete varázslatos hely. Indonézia hatalmas országának valódi ékköve ez a trópusi sziget, mely felülmúl minden várakozást. Összetett kultúrájának és vallási szokásainak, egyedi építészetének, díszes kézművesiparának ugyanúgy csodájára járnak az ide látogatók, ahogy természeti szépségeinek és gyönyörű strandjainak.
Bali varázsa épp ebben rejlik - úgy ismerhetjük meg színes vallási hagyományait, elképesztően díszes templomait, buján zöldellő esőerdeit, hogy közben nem kell attól tartanunk, hogy bármilyen kellemetlen élményben lesz részünk.
Bali teljesen biztonságos, a sziget Indonézia büszkesége, a balinézek roppant vendégszeretőek és kedvesek. Ezt a véleményt nem egy látogatás emlékéből alapoztuk meg - évek óta járunk vissza az Istenek szigetére és csak nagyon jó tapasztalatokkal és életre szóló élményekkel lettünk gazdagabbak.
A luxusszállodáktól a rizsföldek között megbúvó villákig laktunk már az autentikus falusi fogadóktól a jógaközpontok puritán szállásain át mindenféle típusban - aki tőlünk kér ajánlatot, biztos lehet benne, hogy a számára legmegfelelőbb megoldást kínáljuk neki mind a szállás, mind a programok tekintetében.
 
Bali árfekvése inkább az indonéz viszonyokhoz közelít - a hasonló adottságokkal rendelkező trópusi szigetekhez képes, mint például Mauritus vagy Reunion, jóval olcsóbb - a kultúra viszont sokkal gazdagabb és érdekesebb.
Ha tengerparti nyaralásra, izgalmas szörftáborra, vulkánmászásra , búvárkodással egybekötött szigettúrákra, vagy éppen kulturális vagy kulináris kalandokra vágyunk, a természet szépségeinek megfigyelésére, vagy esetleg mindezek összességét szeretnénk átélni - Bali a legjobb választás.
 
Kuta és Nusa Dua inkább a strandolás és a nyaralás kiváló helyszínei, Ubudban megismerkedhetünk a helyiek aprólékos mintákkal díszített fafaragásainak szépségével, de meglátogathatjuk a híres Majomerdőt vagy a rizsteraszokat is, északabbra pedig a Batur vuklán lábánál áll a balinézek legszentebb Anyatemploma.
Az északi tengerpart, Amed valódi búvár és free diving paradicsom, Padang Bai-ból pedig gyorshajóval könnyedén a festői Gili-szigetek egyikén lehetünk, ahol nincsenek autók.  A nyugalmas szigeteken csak kerékpározni és a hófehér korall homokon sétálni lehet - meg paradicsomi körülmények között pihenni a pálmák árnyékában...

Bali időjárása sokkal kiegyenlítettebb, mint a monszun éghajlati övben található többi szigetnek - ha nem a fő esős időszakban érkezünk, akkor csak rövid esős szakaszokat kell elviselnünk, majd máris kisüt a Nap. A néha pajkos majmokat leszámítva nem kell mérges állatoktól vagy ragadozóktól tartanunk a szigeten - ez a kiváló közbiztonsággal és higiéniás viszonyokkal együtt akár arra is alkalmassá teszi Bali szigetét, hogy gyermekekkel nyaraljunk itt.

 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Indonézia: Celebesz-Jáva-Bali, Kuala Lumpur - 17 nap
» Malajzia körutazás Borneóval és szingapúri látogatással - 14 nap
» Körutazás Indonéziában - pihenés az óceánparton - 14 nap
» Indonéziai kalandok - 16 nap
» Szingapúr és Bali felfedezése, tengerparti pihenéssel - 14 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Melasti Beach Resort & Spa *** Legian 264.900 Ft/főtől - Ázsia / Indonézia / Bali / Legian
» Hotel Santika *** Nusa Dua 279.900 Ft/főtől - Ázsia / Indonézia / Bali / Nusa Dua
» Hotel Wina Holiday Villa *** Kuta 279.900 Ft/főtől - Ázsia / Indonézia / Bali / Kuta
» Hotel Bali Relaxing Resort & Spa *** Nusa Dua 294.900 Ft/főtől - Ázsia / Indonézia / Bali / Nusa Dua
» Favehotel Kartika Plaza *** Kuta 269.900 Ft/főtől - Ázsia / Indonézia / Bali / Kuta

Információs oldalak

» Bali látnivalói
» Egzotikus utak

Cikkeink

» Képeslap Baliról - Kovács Attila
» Bali, szeretlek! - Kovács Attila
» Látnivalók Bali szigetén - Kovács Attila
» Bali látnivalói - Kovács Attila
» Bali a magasból - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!