Különleges utazás az Istenek szigetére - A csodálatos Bali

Bali szigete varázslatos hely. Indonézia hatalmas országának valódi ékköve ez a trópusi sziget, mely felülmúl minden várakozást. Összetett kultúrájának és vallási szokásainak, egyedi építészetének, díszes kézművesiparának ugyanúgy csodájára járnak az ide látogatók, ahogy természeti szépségeinek és gyönyörű strandjainak.

A Bali szigetén töltött idő életre szóló emlék marad - nem csak egy trópusi nyaralás, hiszen Bali jóval több látnivalóval és különlegességgel kecsegtet. Bali ázsiai viszonylatban nagyon biztonságos és tiszta sziget, a helyiek vendégszeretőek, a szállások is sokkal színvonalasabbak mint ezen az égövön megszokott.

Azonban a legtöbben csak a közvetlen tengerparti régióba jutnak el, maximum fél napos fakultatív programok keretében felfedezve a sziget egy egy fontosabb látnivalóját. Ha nem csak a nyaralós régiókra vagyunk kíváncsiak, hanem közel kerülnénk ahhoz a hangulathoz, ami Bali szigetét valóban jellemzi, akkor mindenképpen töltsünk el hosszabb időt a sziget szívében. Ubud hangulatos kisvárosa kiváló központja lehet Bali legszebb tájainak felfedezéséhez.  

Bali csodájának átéléséhez mindenképpen hozzá tartozik az itt élők egyedi hitvilágának megismerése. A sziget templomai, szentélyei, a emblematikus formájú pagodák, különleges természeti környezetben lévő szentélyek, szent források, barlangtemplomok bejárása különleges élmény.

Ubudban nem fogjuk hiányolni a tengert - a régió messze földön híres gyönyörű szállodáiról és csodás kilátást nyújtó medencéiről. A hotelek hagyományos balinéz építészeti stílusban épültek és harmonikusan illeszkednek a természetbe - a rizsföldek és mély, látványos völgyek fölé épített teraszokon üldögélés vagy medencékben fürdés messze túlszárnyalja a tengerparton szerezhető élményeket.

A Bali nyaralás élményeit még fokozhatjuk, ha ellátogatunk a festői Gili-szigetekre. Padang Bai kikötőjéből indulnak a gyorshajók erre a három aprócska szigetre, ahol paradicsomi állapotok között pihenhetünk. A szigeteken nem közlekednek motoros járművek, mindenki sétál vagy bringázik, esetleg lovaskocsival utazik egyik kiváló partszakaszról a másikra. A csend és a nyugalom jellemzik Gili Air és Gili Meno szigeteket, de Gili Trawangan szigetén már pezseg az éjszakai élet - mindenki megtalálhatja a neki megfelelő nyaralást.

Bali gyönyörű szigete ideális hely arra, ha magunk mögött hagynánk a szürke, szomorú téli napokat és feltöltődnénk napsütéssel, lenyűgöző tájakkal és kedves emberek őszinte mosolyával.

Kedvcsináló képek Bali szigetéről és a prémium minőségű szállásokról:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!