Kisváros a Francia Rivéra felett - Éze

Franciaországban nem kell sokáig kutatni egy-egy elbűvölő falucska után - a hatalmas ország minden régiójában találunk képeslapra kívánkozó, eredeti hangulatát évszázadok óta őrző, romantikus településeket. De Éze falucskája a legtöbb válogatásban a dobogón szerepel - hiszen nem csak a keskeny utcák és a terméskőből épült, borostyánnal, rózsával befuttatott falak varázsolnak egyedi környezetet - a hegytetőre épült falu természeti környezete is csodálatos.

Nizza és Monaco között emelkedik a tengerparton az a mészkőcsúcs, amelyre a Saint-Jean-Cap-Ferret félsziget  felett őrködő Éze magasodik. A városka tövében szerencsére megálljt parancsolnak a gépjárműveknek, így a keskeny utcákon nem teljes nyugalomban andaloghatunk.

Egyébként sem jutnánk túl messzire négy keréken - Éze valóban a hegycsúcsra épült, így a belső utcáinak meredek lépcsősorain kaptathatunk a templom előtti, csodás kilátást kínáló tér vagy a girbegurba sikátorok egy-egy kiszélesedésében található, hangulatos étterem felé.

A tenger felé nyitott teraszokról lenyűgöző panorámát élvezhetünk a mélyen alattunk hullámzó, sötétkék Földközi-tenger, észak felé pedig a magas hegyek felé. Éze nagyon népszerű a turisták körében, így meglátogatására érdemes a kora délelőtti órákat illetve a tavaszi vagy az őszi időszakot választani.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Romantikus Provence, kis svájci kitérővel - 6 nap
» Francia Riviéra - 8 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!