Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt

A mexikói Chihuahua városának egy üzletében furcsa próbababa néz farkasszemet a vásárlókkal: a helyi legenda szerint a kirakat mögött nem csupán egy egyszerű bábu rejtőzik, de hátborzongató történetek és furcsa jelenségek egész sora.

A chihuahuai kirakatban álló női alakkal kapcsolatban hosszú évtizedek óta folynak a találgatások. Bár a tudomány és a hatósági igazolások is cáfolják, a bizarr pletyka, miszerint a bábu nem is bábu, hanem egy kiválóan megőrzött holttest, máig tartja magát, turisták ezreit csalogatva a városba.
 
 
Túlságosan is élethű
 
A nevezetes próbababa, mely La Pascualita, illetve Little Pascuala néven vált világszerte híressé, elsőként 1930. március 25-én került ki az esküvői ruhákat árusító mexikói üzlet kirakatába. A tavaszi menyasszonyi ruhát viselő nőalak láttán azonban elhűlt szinte mindenki, aki arra járt.

Túlságosan is élethűnek találták, emellett sokaknak támadt furcsa érzése a közelében, melyet úgy írtak le, olyan volt, mintha nem erről a világról származna a bábu, vagy épp, mintha figyelné őket.

Mindennek köszönhetően hamar szárnyra kelt a pletyka, miszerint a próbababa nem csupán egy bábu, hanem egy holttest, mégpedig a bolt akkori tulajdonosának lányáé, aki nem sokkal korábban, a saját esküvőjén hunyt el tragikus körülmények között - a lányt egy fekete özvegy csípte meg.

A legenda szerint a tulajdonos beleőrült a tragédiába, és úgy gondolta, ha lánya nem lehetett feleség, legalábbis nem sokáig, legyen örökké gyönyörű és örökké boldog menyasszony.

Rengeteg turista kíváncsi rá

Bár a tulaj maga egykor hatósági igazolásokkal próbálta cáfolni a történetet, terjedésének már nem tudott gátat szabni, egyre többen lettek kíváncsiak a bábura, ma pedig szinte a világ minden tájáról - de főként az Amerikai Egyesült Államokból, illetve Dél-Amerikából - érkeznek ide turisták, hogy saját szemükkel győződhessenek meg arról, ami alapján egykor holttestnek hitték a babát.

A pletyka az évtizedek során különféle természetfeletti jelenségek történeteivel is bővült, vannak, akik szerint a lányt egy magányos francia férfi egyszer életre keltette, majd a városban sétált vele, míg mások úgy tartják, észre lehet venni, hogy a baba többször is pozíciót vált anélkül, hogy hozzáérnének.

A próbababa ruháját hetente kétszer cserélik, azonban sohasem közönség előtt. Az egyik öltöztető állítása szerint a lány kezei nagyon élethűek, emellett lába is olyan, mintha erek lennének rajta. Ugyanakkor számos tudós nyilatkozta azt, hogy ilyen formában a tudomány jelenlegi állása szerint lehetetlen, de legalábbis igen nehéz - szigorú feltételek és meghatározott körülmények szükségesek hozzá - konzerválni egy holttestet.

Forrás: femina.hu

Képek: www.daily-sun.com, verzonti.wordpress.com, haberkibris.com, www.universodelaluz.com

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Öko-kalandtúra Costa Ricában -
» Costa Rica a tenger szerelmeseinek - Körutazás Costa Rica tengerpartjain, helyi idegenvezetővel -
» Panama körutazás - 9 nap / 8 éj
» Utazás Kubában (Havanna, Cayo Largo) - 10 nap
» Honduras - Moszkító-part - 13 + 3 nap utazás

Szállás ajánlatok

» Flamingo Cancun Resort Hotel **** Cancun 786.045 Ft/főtől - Latin-Amerika / Mexikó / Cancun
» Occidental Costa Hotel **** Cancun 779.196 Ft/főtől - Latin-Amerika / Mexikó / Cancun
» Oasis Palm Hotel **** Cancun 895.637 Ft/főtől - Latin-Amerika / Mexikó / Cancun
» The Reef Coco Beach **** Playa del Carmen 821.271 Ft/főtől - Latin-Amerika / Mexikó / Playa del Carmen
» Occidental At Xcaret Destination Hotel ***** Playa del Carmen 800.722 Ft/főtől - Latin-Amerika / Mexikó / Playa del Carmen

Információs oldalak

» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» Egzotikus utak
» Látnivalók Kubában

Cikkeink

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!