Extrém séta -Túra az El Caminito del Rey ösvényen

Spanyolország számunkra nagyon kedves tartománya a gyönyörű Andalúzia. A flamenco, a tapas és a bikaviadal illetve Granada, Sevilla és Cordoba szépséges városai mellett ez a táj elvarázsolt hegyvidékeket is rejt. Az mészkőhegyeket mély szurdokok szaggatják, a hűvös sziklaszorosok között vízesések zuhannak a mélybe.

A festői El Chorro kanyon oldalán a múlt század első éveiben nagyra törő építkezések kezdődtek, hogy a víz energiáját villanyárammá alakítsák. A két vízesés között vezető, függőleges sziklafal oldalában kígyózó ösvényt bravúros építészeti megoldásokkal vezették el szédítő magasságban. A munkások által a két építési terület között összeköttetést biztosító,  csupán egy méter széles, de 100 méteres mélység felett vezető útvonalat maga XII. Alfonz spanyol király is meglátogatta. A királyi vizitnek köszönhetően az ösvény új nevet kapott - El Camintio del Rey, azaz az Király ösvénye.

Az időjárás és a sziklaomlások több helyen meggyengítették az eredeti felépítményt, így az ösvény járhatatlanná vált, hosszú évekig nem újították fel. A hiányos járófelület és a több helyen leszakadt szerkezet miatt az útvonalat lezárták - bár egy acéldrót vezetett az eredeti ösvény mellett, ezzel egy nem túl nehéz, cserébe viszont életveszélyes via ferrátát létrehozva, komoly büntetést kockáztatott, aki bemerészkedett a területre. Mégis sokan megtették, erről több videó is felkerült az internetre:

Extrém séta, El Camino del Rey

Kering egy extrém videó az interneten, aki már látta, annak jó lesz újra borzongani, aki még nem, azok közül a tériszonyban szenvedők hagyják ki!

A sorozatos halálesetek után inkább úgy döntöttek, hogy mivel nem lehet megfékezni az emberi kíváncsiságot és kalandvágyat, inkább súlyos eurómilliókért felújítják az ösvényt - pontosabban építenek egy újat nem sokkal az eredeti felett. 2015 márciusától már nem az eredeti, nagyon veszélyes útvonalon látogatható a terület, hanem egy teljesen új ösvény vezet a sziklafal oldalában.

A területet csak előzetes engedély birtokában látogathatjuk - de a legegyszerűbben akkor tudod bejárni ezt a különleges látványosságot, ha részt veszel 2017 márciusában szervezett, Andalúzia gyönyörű tájait bejáró gyalogtúránkon!

akciós

Kalandtúra Andalúzia legszebb tájain

Nincs ár információ. Kérje egyedi ajánlatunkat! >>>
8 napos aktív utazás kulturális programokkal

További képek az El Caminito del Rey ösvényről:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 4 napos városlátogatás ** Malaga egyénileg - 4 nap
» 4 napos városlátogatás *** Malaga egyénileg - 4 nap
» 5 napos városnézés ** Malaga egyénileg - 5 nap
» 4 napos városlátogatás **** Malaga egyénileg - 4 nap
» 5 napos városnézés *** Malaga egyénileg - 5 nap

Információs oldalak

» Buszos körutazások Spanyolországban

Utazások

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Magas-Tátra, Nagy-Morgás csúcs - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!