Észak-Amerika legidősebb városa - az európai stílusú Québec

Kanada keleti részének síkságait hatalmas városok uralják - a Québec tartomány nevét pedig a terület második legnagyobb városáról kapta. Montréal, a világ második legnagyobb francia nyelvű városának címével büszkélkedhet - de az egész tartomány névadója Québec városa viszont sokkal nagyobb dicsőséget tudhat magáénak.  Magyarországról is könnyen eljuthatunk Kanadába, hiszen az Air Canada rouge Budapest-Toronto járata az idei szezonban 2016.október 15-ig üzemel. Jegyeket a www.flyrouge.com  vagy a www.bud.hu weboldalon lehet foglalni.
 
A híres francia hajós és felfedező, Samuel de Champlain ugyanis 1608-ban alapította a települést a Szent Lőrinc-folyó partján - így ez a város számít Észak-Amerika egyik első, európaiak által létrehozott városának. Az újvilági mércével nagyon komoly múltra visszatekintő Québec koráról még  városképe és építészete is tanúskodik - Mexikótól északra ez a város az egyetlen, mely erődített városfalakkal rendelkezik. 
A helyiek nagyon büszkék kultúrájukra, mely erősen gyökerezik a francia hagyományokban - a város lakóinak 94% francia anyanyelvűnek vallja magát - Québecben járva szinte Európában érezhetjük magunkat. Ahogyan a régi korokból származó városokban a mi földrészünkön, itt is egy erőd emelkedik a városmag fölé - igaz itt a hatalmas, mesebeli vártoronyra emlékeztető épület nem a király lakhelye - az egy ötcsillagos hotel, a Chatenau Frontenac. 
De az óváros terméskőből épült házai, kanyargós, meredek, macskaköves utcái, apró terei hamisítatlan európai hangulatot árasztanak - számunkra ez talán nem is jelent akkora hatást, mint amit például egy az USA-ból érkező turistára gyakorol ez a kis ékszerdoboz. A múlt értékeit és ezek példás bemutatását, szigorú építészeti szabályokkal való megóvását az UNESCO is elismerte -Québec belváros a Világörökség része. 
A francia kultúrát szinte dacosan őrző helyiek sokat tesznek értékeik és hagyományaik megőrzéséért - ez a törekvés nem csak az épületek stílusában, a konyhaművészetben, hanem a számtalan ünnep pontos megtartásában is tetten érhető. Québec egyik legvonzóbb eseménye a karnevál, mely a világ három legjelentősebb ilyen eseménye, mely egy millió látogatót vonz minden évben újra és újra. 
A környék természeti látnivalói között a legszebb a Montmorency Falls vízesései, ezt különösen napsütötte hétvégék idején nagy tömegek keresik fel, így látogatásunkat inkább egy nyugalmas hétköznapra időzítsük.
Ha Kanada hatalmas országának legszebb, legkülönlegesebb településeit tervezzük felfedezni az Air Canada rouge szolgáltatásának köszönhetően, akkor Montréal mellett Québecre is szánjunk időt. Ha már többet utaztunk Észak-Amerika hihetetlenül változatos tájain, akkor nagyon kellemes érzés lesz felfedezni egy kis európai hangulatot a modern városok csupa üveg és acél felhőkarcolóinak nyomasztó tömegei után, s hotdog helyett egy friss pan au chocolat illatos tésztáját majszolni... Szerencsére az Air Canada rouge légitársaságnak köszönhetően Québec ma már nem számít nehezen elérhető célpontnak. Az Air Canada rouge közvetlen járatával könnyen és olcsón érhetjük el Toronto légikikötőjét, ahonnan rengeteg csatlakozást találunk Montréalba, így akár néhány óra múlva már ott kavargathatjuk a cafe au lait. Fontos információ, hogy a Az Air Canada rouge Budapest-Toronto járata az idei szezonban 2016.október 15-ig üzemel. Jegyeket a www.flyrouge.com  vagy a www.bud.hu weboldalon lehet foglalni.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Amerika Keleti Part - 13 nap
» Vancouvertől a Sziklás-hegységig: kanadai csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2024.08.10-20. - 11 nap
» Északnyugati átjárók - 9 nap

Cikkeink

» Kanada csodálatos hegyvidékein - Kovács Attila
» Calgary a renitens város - a Vadon kapuja - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!