Elvarázsolt mesevilág - a ködös Szász-Svájc ősszel

Németország egyik leglátogatottabb természeti látványossága az Elba folyó partján elterülő, Csehország vidékeire is átnyúló Szász-Svájc.

Az egyedülállóan szép homokkő sziklák és a tájat borító erdőrengeteg olyan különleges természeti környezetet hoz létre, hogy könnyen érezhetjük magunkat egy fantasy-film díszletei között.

Ősszel, a folyó által lehelet párába burkolózó sziklatornyok, a fák között gomolygó köd és a színes levelek még mesebelibbé teszik a látványt - szinte azt várjuk, mikor találkozunk erdei manókkal vagy a sziklák tündéreivel.

A legnépszerűbb látnivaló kétségtelenül a Bastei sziklaformációi, amelyek közvetlenül az Elba-parton emelkednek. A Természet szobrászkodását az emberi kéz is kiegészítette itt - a Basteibrücke kőhídja köti össze a sziklakiszögelléseket és kilátópontokat, ahonnan a völgy és a homokkő tornyok erdejének látványában gyönyörködhetünk.

Innen jól jelzett gyalogtúra ösvényen juthatunk el az Amselsee mesterségesen duzzasztott tavától egy kis menedékházig - a hangulatos terasz mögött vidáman zubog az Amselfall vízesése. 

Egy varázslatos szurdokvölgyön, a Schwedenlöcher kanyonon keresztül juthatunk vissza a parkolóba egy kellemes körtúra keretében. A vastag mohával borított sziklák között néha épp csak át tudunk bújni, mintha az óriások által hátrahagyott játszótéren barangolnánk.

Szász-Svájc megismeréséhez keresve sem találnánk jobb és változatosabb egész napos programot, mint ennek a területnek a bejárása.

A nyári szezonban természetesen sokkal többen kirándulnak itt, de a helyiek fel vannak készülve a látogatók fogadására:  ha a kissé még keletnémet hangulatú látogatóközpont melletti parkoló megtelik, akkor a távolabbiba irányítják az érkezőket. A két helyszín között rendszeres buszjárat teremt kapcsolatot.

Ha Drezda vagy Lipcse városának meglátogatása a célunk, esetleg a száztornyú Prága már nem ad annyi izgalmat és tőle északra kalandozunk, akkor mindenképpen látogassuk meg ezt a festői vidéket!

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Kelet-német nosztalgia - 5 nap
» Fehér éjszakák - 9 nap

Információs oldalak

» Buszos körutazások Németországban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!