Edzőtábor a Kanári-szigeteken

Az Endura Racing Team két versenyzője SoloSzabi és Gászner Róbert a Kanári-szigetcsoport névadó szigetén, Gran Canaria-n töltötte szezon előtti edzőtáborát március 2-11 között.

 

Robi a helyszínről tudósított élményeikről, a Strava.com oldalon pedig online követhetitek a versenyzők napi edzőköreit, részletes adatokat találtok a megtett kilométerekről, szintekről, pulzusukról, sőt az elégett kalóriákról is.

Az idén Gran Canari-ra mentem edzőtáborozni Bándli Szabival. Vagyis Szabi intézte az egészet, én meg csatlakoztam hozzá. Egyrészt mind a kettőnkkel Szöllőssy Istvánfoglalkozik, másrészt megtiszteltetés, hogy Szabival, a táplálkozás tudományok ismerőjével edzhetek együtt. Március 2-án, pénteken repültünk oda, ő Londonból, én Pozsonyból. Edzőnk mindkettőnknek ugyanazt az edzéstervet küldte. Szabi az István által előírtakat kicsit másképp értelmezi, de erről majd később.

Szombat reggel gyorsan összeszereljük a bringákat. Lámpalázamban, hogy egy igazi bringaszervízessel lakom egy szobában, mindjárt a balos pedált szerettem volna rárakni a jobb oldali hajtókarra. Szabi síkítva kért, hogy dobjak el minden imbuszkulcsot a kezemből, és majd ő megcsinálja. A szobánk ablakából aggódva figyeltem a nagyon erősen dülöngélő pálmafákat. Szabi szerint a szél csak éjszaka fúj. Hát nem.

El is indultunk közösen a kb 40-50km/órás szembe szélben. Egymást váltogattuk. Mikor én voltam Szabi mögött, arra gondoltam, miért nem eszik ez a gyerek többet. Talán könnyebb lenne a dolgom. Egy óra után mind a ketten a Garmin-unkat nézzük, és arra gondolunk, hogy István biztos azt hiszi mindjárt ez első órában elkezdődött a rivalzálás. Mind a ketten az FTP küszöböt súroltuk az egy óra után. Innen aztán fel a hegyekbe. Ez már némi hátszélben. Aztán itt KOM (King of the Mountain :) Szabi le is lépett, és mind a ketten mentünk a saját tempónkban. Fent érdekes módon nem fújt a szél. Tehát meg is van a megoldás, csak fel kell menni, és minden rendben lesz. Gyönyörű helyeken mentünk, és a végén amit reggel szembe szélben tekertünk, azt most teljesen hátszélben 50-60-al síkon.

Vasárnap már okosabban indultunk el. Hátszélben le délre, és ott valahol fel a hegyekbe, és fent a szélcsendben visszanavigáltuk magunkat a szállásunktól északra, hogy hátszélbe tekerhessünk haza. Azt hiszem Szabi az edző bácsi idegesítését tűzte ki célul. A 120 km helyett ment 170 km-et, és 4000 méter szintet.

Hétfőn nekem 140 km sík volt a penzum. A 10%-nál kisebb emelkedőket én síknak veszem. Mást nem is tudok csinálni. Így is sikerült 2400 szintet összeszednem. Szabinak ez a nap ismét 4000 méter lett.

Ma pihenőnap, végre sikerült mindent felraknunk a strava-ra, és nézhetjük, hogy ki hol tart. :) Szabi lassan 11.000 méter szintet abszolvált. A célja 40.000 méter a második hét végére. Aki olvassa ezt a cikket, kérem, hogy nem mondja el Szöllőssy Istvánnak :)
 

 

 

 

Az edzőtábor előző napja 

Az edzőtábor következő napja

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Kanári-szigetek - 8 nap
» Tenerife, a Kanári-szigetek ékköve – csoportos utazás a március 15-i hosszú hétvégén 2022.03.11-18. - 8 nap
» 4 napos városlátogatás Madridban - Hotel *** - 4 nap / 3 éj
» 4 napos városlátogatás Madridban - Hotel **** - 4 nap / 3 éj
» 5 napos városlátogatás Madridban - Hotel *** - 5 nap / 4 éj

Szállás ajánlatok

» Abora Buenaventura by Lopesan Hotels **** Gran Canaria 249.798 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa del Inglés / Európa
» Abora Continental by Lopesan Hotels *** Gran Canaria 295.698 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa del Inglés / Európa
» HL Sahara Playa Hotel **** Gran Canaria 280.398 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa del Inglés / Európa
» Bull Hotel Escorial & Spa *** Gran Canaria 310.998 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa del Inglés / Európa
» Gloria Palace Amadores Thalasso Hotel **** Gran Canaria 290.598 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa de San Augustin / Európa

Információs oldalak

» Spanyolország látnivalói
» El Camino de Santiago zarándoklat - látnivalók, érdekességek, hasznos információk
» Utak Március 15. idejére
» Buszos körutazások Spanyolországban
» Hétvége Barcelonában
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» 4 napos utazások
» Hosszú hétvége

Cikkeink

» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
» Tenerife csodái - Kovács Attila
» Tenerife tájain... - Kovács Attila
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!