A világ vége - Finisterre

A Camino de Santiago "hivatalos" része véget ér Santiago de Compostela grandiózus tömegű, aprólékosan díszített székesegyházánál. A zarándokok megpillanthatják Szent Jakab a maradványait őrző szentélyt és részt vehetnek a híres zarándokmisén, ahol a botafumiero hatalmas ingája szórja az illatos tömjénfüstöt a hívők feje felett lengedezve.

El Camino zarándokút két keréken biciklitúra

Nincs ár információ. Kérje egyedi ajánlatunkat! >>>
14 napos kerékpártúra a Szent Jakab zarándokúton

De sokaknak még nem ér itt véget az Út - elzarándokolnak Finisterre sziklás szirtfokáig, ahol az a világ végén érezhetik magukat, és átélhetik azt a felemelő érzést, ahogy a szelíden hullámzó dombhátak mögül előbukkan az óceán.

A Finisterre-fokot a galíciai nyelvben Finisterra-nak mondják, de a szó maga latin eredetű - a föld végét jelenti. Az elnevezés onnan származik, hogy a római időkben ez a szirtfok jelentette az ismert világ legnyugatibb pontját, a világ végét. A valóság nem is áll nagyon távol ettől a több ezer éves megállapítástól - csak a Portugáliában található Cabo de Roca-fok van nyugatabbra ettől a helytől, de nem sokkal marad le Finisterre az Európa legnyugatibb pontja címről. 

A Camino végét jelképező 0. kilométerkő a szirtfokon épült világítótorony felé vezető út bal oldalán található - a hajósok számára utat mutató, a tengeri tájékozódásban kiemelten fontos szikla alatt verte meg az angol hajóhad az egyesült spanyol-francia flottát A Finisterrrei-csatában.

A hagyomány szerint az idáig gyalogló zarándokok itt elégetik a ruháikat és feleslegessé vált felszerelésüket - ezzel is jelképezve azt a változást, ami a bennük végbement az Út alatt. Az anyagi javaktól való függés és a külsőségeknek tulajdonított fontosság száll el a füsttel.

A világ sokat változott a középkor óta - a műszálas ruhák és technikai ruházat már nem úgy ég, mint a lenvászon annak idején - ezért a helyiek már arra kérik a zarándokokat, hogy csak tisztelettel nézzenek szét innen, de ne gyújtsák fel a dolgaikat, mert az szennyezi a környezetet. 

Az óceán partján található a hasonló nevű település, ahol egy Albergue por la fin Hungarian, azaz a Zarándokszállás az utolsó magyarhoz címzett kis albergue-t találjuk, ahol különösen szívesen fogadja a hazai vándorokat a magyarországi tulajdonos és személyzete. A hullámtörővel védett öbölben pedig halászhajók ringatóznak, a hajnali fogást pedig Finisterre parti éttermeiben szolgálják fel.

A világítótoronnyal koronázott Finisterre-szirtfok különleges hangulatú, ihletett vidék. Ahogy itt állunk, és a végtelen nyugati égbolt felé kémlelünk, s lelkünk próbálja befogadni a látóhatár végtelenjét, miközben emlékeinkbe tódul az idáig vezető út minden viszontagsága és boldogságága - akkor egy emelkedett pillanatra részévé válunk a megfogalmazhatatlannak. 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Városnézés Egyénileg Madridban ** - 3 nap
» Egyéni Városnézés Madrid ** - 4 nap
» Hétvége Madridban Egyénileg (Budapest - Madrid) Hotel*** - 3 nap
» 3 napos városnézés Madridban - Hotel**** - 3 nap
» Hétvége Barcelonában (Budapest - Barcelona) Hotel ** - 3 nap

Szállás ajánlatok

» El Velero Apartman - Tossa de Mar 11.980 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Brava / Tossa de Mar
» Sol 2 Apartman - Tossa de Mar 12.450 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Brava / Tossa de Mar
» Hotel Mont Rosa *** Calella 74.900 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Brava / Calella
» Laguna Park II Apartmanok - Tenerife 109.900 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Palma Mazas Hotel ** Mallorca 114.900 Ft/főtől - Spanyolország / Mallorca / El Arenal / Európa / Baleár-szigetek

Információs oldalak

» Spanyolország látnivalói
» El Camino de Santiago zarándoklat - látnivalók, érdekességek, hasznos információk
» Utak Március 15. idejére
» Buszos körutazások Spanyolországban
» Hétvége Barcelonában
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» 4 napos utazások
» Hosszú hétvége

Cikkeink

» Ibiza fényei - Kovács Attila
» Extrém séta, El Camino del Rey - Kovács Attila
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!