A csodálatos Gosau tavak, Ausztria

Ausztria meseszép tájai közül is kiemelkedik a Dachstein-masszívum mészkőből álló büszke hegyvonulata.

A hegység északi részén találjuk Hallstatt városát és a Salzkammerguti-tóvidéket, ezen kristálytiszta vízű tavak egyike mellett fekszik a mesebeli kisváros. Innen déli irányba találjuk Gosau falucskáját, amelyet a széles völgyben szétszórt apró tanyák kereteznek, a dombtetőkön apró kápolnákkal, merészen az égbe törő, kecses templomtornyokkal díszítve a vidéket.

A gleccser által vájt teknőben a Dachstein felé haladva szűkül a völgy, majd két nagyon hangulatos tóval zárul: innen meredeken emelkedik a táj a magashegyi vidék örök hóval és jéggel fedett tájai felé.

Autóval az első, Vorderer Gosausee névre hallgató tavat érhetjük el, melyben szép időben a Dachstein-gleccsert is láthatjuk tükrözve. Innen egy kényelmes, másfél órás sétaút vezet a hátsó, Hinterer Gosausee-hez, egyre emelkedő murvás úton.

A tóparton egy kedves kis házikó teraszán pihenhetjük ki magunkat, majd a hegyek ölelésében fekvő tó látványával is ízesített ebédünket is elfogyaszthatjuk itt. A hegyek szerelmesei csak rövid időre állnak meg a háznál: folytatják az útjukat az innen 2-3 órányi túrázásra található Adamekhütte vagy az 5 órás gyaloglással elérhető, gleccsermászást és via ferrata útvonalat is tartalmazó  Hocher Dachstein csúcsa felé. 

A tavasz éppen csak bontogatta a szirmait e tájon, mikor legutóbb itt jártunk: a frissen elolvadt hó helyett a réteken színes virágok tömegeit láthattuk. A sziklák ormain zergék legelésztek, az lombosodó erdő pedig vidám madárdaltól volt hangos.

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 5 nap
» Az Osztrák-Alpok virágoskertje - 5 nap

Információs oldalak

» Síelés Stájerországban
» Síelés Ausztriában
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!