Vulkánok nyomában - Lipari-szigetek és Szicília

6 napos körutazás Olaszországban

"Bámulatos, hogy a vulkán milyen csodákat alkot. Egzotikus sziklaképződmények, különleges tengerpart, mesés szőlészetek. Mindez a természeti varázslat történelmi emlékekkel egészül ki."

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Kontinentális reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4 csillagos szálloda.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA
Indulás Budapestről menetrend szerint, Cataniaba érkezés vár­hatóan az esti órákban. Transzfer a szállodába szállás Milazzo környékén (5 éj).

2. NAP: LIPARI – VULCANO
Reggeli után aki akar, egész napos fakultatív kirándulásra jöhet velünk, Lipari és Vulcano szigetére. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2-es területével a csoport legnagyobb szi­gete, mely korábban a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma a turizmusból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja Lipari, a hangulatos kisváros, ami egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Központjában a várhegy, ahol az ősi akro­polisz állt egykor. A szigeten kisbusszal közlekedünk, melynek árát a kirándulás tartalmazza. Ezt követően ismét hajóra szál­lunk és tovább hajózunk Vulcanora. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lakhelye. A szigeten számos kénes iszapfür­dőt találhatunk, amit a kikötőből sétával érhetünk el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. Séta és fürdési lehetőség a tartózkodás alatt, majd visszahajózunk Milazzoba. Kb. 18 órakor lesz a visszaérkezés a szállásunkra. Fakultatív Lipari – Vulcano kirándulás hajóval: 20.000 Ft.

3. NAP: PANAREA – STROMBOLI
A mai napon aki akar, maradhat strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra, Panarea és Stromboli szigetére. Panarea a Lipari-szigetek legki­sebbje, az egyik legfelkapottabb mediterrán üdülőhely. A leg­szebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjá­ról van szó, amelynek kitöréseit Stromboli-típusú vulkán­működésnek nevezik. Kétségkívül az egyik legszebb vulkán a világon. Stromboli mély vizei nagyon kedveltek a búvárok körében is. A szigeten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyikből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. A naplementét is megvárjuk a szigeten, majd egészen későn este indul vissza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállodánkba. Visszaérkezés késő este. Fakultatív Panarea – Stromboli kirándulás: 60 € (jelentkezés a helyszínen).

4. NAP: ETNA – TAORMINA
Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna meg­ismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésé­vel bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. E meseszép természeti világörökség bejárása után Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér fel­keresése után szabadidő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. A város hangulata zegzugos utcái mindenki számára nagy élmény. Városnézésünk után szabadprogram, vásárlási lehetőség, majd visszatérés a szállodába, fürdési lehetőség.

5. NAP: MESSINA – SAVOCA
Reggeli után a sziget harmadik legnagyobb városába, Messinába megyünk. Az egyházi központ a Messinai-szoros mellett fekszik. A város gazdaságának egyik kulcseleme a kikötő, aminek kereskedelmi és katonai feladata is van. Főbb látnivalója a Dóm, melynek Óratornya öröknaptárként is funkcionál, nemcsak az időt mutatja. Séta a városban, a kikötő­ben, szabad program, majd a dombtetőre épült Savocaba láto­gatunk, a „keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és meg­kóstolhatjuk a granitet. Délután visszabuszozunk szállásunkra, szabadprogram, fürdési lehetőség.

6. NAP: CATANIA – BUDAPEST
Reggeli után rövid szabadprogram a kicsekkolásig, majd utun­kat Catania felfedezésével zárjuk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványosságai­nak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekin­tése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehető­ségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban, vásárolni a Via Garibaldi üzleteiben vagy felkeresni a helyi piacot. Délután transzfer Cataniába a repülőtérre. A menetrend függvényében, hazarepülés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 03
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2019. július. 01
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2019. május. 29
» Milánó csodái - Kovács Attila, 2019. május. 26
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Velence lagúnái közt: tengeri kajakkal - Kovács Attila, 2019. március. 28
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Fakultatív programok

Fakultatív Lipari – Vulcano kirándulás hajóval: 20.000 Ft.
Fakultatív Panarea – Stromboli kirándulás: 60 € (jelentkezés a helyszínen).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Kontinentális reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Etna 64 €
Teormina színház 10 €
Savoca templom 2 €
Catania kisvonat 7 €
 
A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Szállás: 

4 csillagos szálloda.

Étkezés: 
A részvételi díj kontinentális reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!