Kárpátalja, Vereckei-hágó (Beregszász, Munkács, Beregvár)

Kárpátalja, Vereckei-hágó - Beregszász, Munkács, Beregvár

5 napos buszos körutazás Ukrajnában

A Vereckei-hágó szerepét a magyar történelemben és kultúrában nem kell hangsúlyozni. Ki ne szeretne egyszer ott állni, ahol a honfoglaló magyarok nagy része az új haza földjére lépett, vagy ahol II. Rákóczi Ferenc érkezett Magyarországra a szabadságharc kezdetén. Mára már nyugodtabb időket él meg ez a vidék, de mai napig fontos zarándokhelyként őrzi a magyarok történelmének jelentős pillanatait.

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház
Program: 

1. nap: Budapest - M3 - Polgár - Nyíregyháza - Beregsurány (határállomás) - Beregszász (séta a városban: templomok és vallások, Bethlen Gábor udvarháza, a Rákóczi-tér, ahol Esze Tamás kibontotta a kuruc felkelés zászlaját) - szállás Benén (este fogadás a faluházban .

2. nap: Munkács (a hős Zrínyi Ilona vára, Csernek-hegyi kolostor, belváros) - Ungvár (belváros, a vár, melyet többek között Bercsényi Miklós birtokolt, múzeumok, görög katolikus székesegyház, Kárpátalja tájegységeit bemutató szabadtéri néprajzi múzeum) - szállás Benén.

3. nap: Kirándulás a Máramarosi-havasokba: Nagyszőlős (Árpád-kori római katolikus templom, Perényi kastély kívülről) - Huszt - Iza (vásárlási lehetőség a rutén faluban: vesszőből font termékek) - Ökörmező - Felsőszinevér (jellegzetes havasi rutén falu) - Szinevéri-tó (rövid séta a gyönyörű "tengerszemnél" a Kárpátok fenyőrengetegeiben) - Árpád-vonal (rövid megálló a II. világháborús keleti határt védő egykori erődítmények maradványainál) - szállás Benén.

4. nap: Keleti-Beszkidek, Vereckei-hágó (rövid túra a millecentenáriumi emlékműhöz, megemlékezés a honfoglalásról) - Szolyva (tiszteletadás az 1944-45 között fennálló gyűjtőtábor áldozatainak emlékművénél) - Beregvár (a Schönnborn grófok kastélya kívülről, kastélypark) - szállás Benén (zenés-táncos búcsúest).

5. nap: Búcsú Benétől - Csetfalva (fatornyú református templom) - Tiszaújlak (a Rákóczi-szabadságharc turulos emlékműve) - Beregszász (vásárlási lehetőség) - Beregsurány (határállomás) - Nyíregyháza - Polgár - M3 - Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. július. 21
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2017. július. 20
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. július. 19
» Kerékpártúra Keszthelyről a Kis-Balatonra - Kovács Attila, 2017. július. 19
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. július. 18
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők kb. 4000 Ft/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.
Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.
További felszállási lehetőségek: Polgár - M3-Outlet Center, Nyíregyháza vasútállomás, Beregsurány határállomás, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 

Benén a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdoszoba használattal. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Bőséges reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Kárpátalja vagy Kárpát-Ukrajna, Ukrajna nyugati, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és egy kis szakaszon Lengyelországgal szomszédos régiója. A térség sok tekintetben eltér Ukrajna többi vidékétől. Ez leginkább annak a következménye, hogy bár lakosságának nagy részét a ruszin nemzetiségűek (kárpát-ukrán) teszik ki, a II. világháborúig Kárpátalja Ukrajnától függetlenül fejlődött, mintegy ezer esztendeig Magyarország, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákia, illetve 1945-től 1991-ig a Szovjetunió ukrajnai részeként.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított további 3 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Kárpátaljára.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!