Tűzföld és Patagónia csodái

10 napos körutazás Dél-Amerikában

Buenos Aires és Montevideó megtekintése, Perrito Morino és Upsala gleccserek, Magellán-szoros, Amerika legdélebbi pontja, a felejthetetlen Torres del Painehoz kirándulunk.

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet, reptéri illetéket, borravalót, útlemondási biztosítás a repülőjegyre.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 25 fő

Szállás

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
2 éj repülőn.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – BUENOS AIRES
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Repülés európai átszállással Argentína fővárosába, Buenos Airesbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: BUENOS AIRES
Érkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Ezt követően város­nézésre indulunk, mely során megtekintjük a történelmi Plaza de Mayot, a város főterét. A teret kormányzati épületek veszik körbe, melyek közül a leghíresebb a rózsaszín Casa Rosada palota, ahol a kormány székel. Láthatjuk még a Cabildot, a régi városházát és a Katedrálist. A tér déli részén kezdődik a híres sugárút, az Avenida de Mayo. A sugárút mentén épült kevert stílusú épületek a város lakosságának sokszínűségét híven tük­rözik. A városban egymást váltják a széles sugárutak és zöld területek. Erre jó példa a 9 de Julio Avenue, melynek 8 sávja között szobrok, fák és szökőkutak helyezkednek el. Utunk San Telmoba vezet, mely gyarmati korból származó, szépen restaurált házaiban ma művészek élnek és dolgoznak. A kör­nyék éjszaka is nyüzsög, rengeteg tangóbár, étterem és pub közül választhatnak az idelátogatók. Megnézzük még a modern Puerto Madero-negyedet, amely elegáns épületeiről és zöld parkjairól ismert. Programunkat Recoletába érve fejezzük be, amely a legkifinomultabb városrész. Itt található az a temető, ahol Evitát eltemették. A programok után elfoglaljuk szállásun­kat. Vacsora a hotelben vagy egy étteremben.

3. NAP: BUENOS AIRES – MONTEVIDEO
Reggelit követően transzfer a kikötőbe. Hajóra szállunk, majd elutazunk Uruguay fővárosába, Montevideoba. Megérkezésünk után egyből kezdjük városnézésünket, mely során ellátogatunk az Óvárosba, az Alkotmány térre. Megnézzük a katedrálist és a gyarmati Városházát, a Solis Színházat, a Függetlenség terét, melynek közepén a nemzeti hős José Gervasio Artigas mauzóle­uma található, tetején pedig a szobra áll. A térrel szemben áll a kormányépület, ahol helyet kapott az elnöki múzeum. A sétáló utcán, a 18 de Julio-n egymást váltják a boltok, a kávézók és az irodaépületek. Ezt követően megállunk a Kongresszus épü­leténél egy fényképezésre. Ez az óriási épület Uruguay büsz­kesége. 1908 és 1925 között épült, az építkezés során helyileg bányászott 52 féle színű márványt és 12 féle fát használtak fel. Továbbutazunk a Prado-negyedbe, ahol a város legrégebbi parkjai találhatóak. Itt látható a híres La Diligencia, postakocsi szobor, valamint az utolsó Charrueas indián emlékműve és a Rózsa kert is. Körbesétálhatjuk a Prado Hotelt is, mielőtt tovább­megyünk a Battle és Ordonez parkba. Elhaladunk az Obeliszk mellett, megnézzük a La Carreta szobrot, amely egy ekhós kocsit ábrázol. Elmegyünk még a futball stadionhoz és a Carrasco lakó­negyedbe. Útközben megállunk a Plaza Virgilion, ahol a hadi­tengerészet elesett katonáinak műemléke áll. Programunk végén transzfer a szállásra, majd.

4. NAP: MONTEVIDEO – BUENOS AIRES - EL CALAFETE
Reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe. Hajóra szál­lunk és visszajövünk Buenos Airesbe. A kikötőből transzer a repülőtérre, és elrepülünk El Calafetebe. Érkezés után transzfer a szállodába és vacsora.

5. NAP: EL CALAFETE – PERITO MORENO – EL CALAFETE
Reggeli, majd majd irány a Perito Moreno-gleccser, a világ egyik legnagyobb aktív gleccsere. A Los Glaciares Nemzeti Park, amely más híres gleccserek otthonául szolgál is szolgál, természete­sen az UNESCO Világörökségek Listáján szerepel. A 30 km hosszú jégképződmény egyike a dél-patagóniai jégmező által táplált 48 gleccsernek. Ez a jégmező a világ harmadik legnagyobb ivó­víz-tartaléka! A Perito Moreno-gleccser egy tóban végződő 5 km széles és 60 m magas jégtömb. Ez a világon egyedülálló látvá­nyosság! Aki akar, kis költségért hajóval közel mehet ehhez a lenyűgöző jégfalhoz, de a partról is káprázatos felvételek készít­hetőek. Talán ez utunk csúcspontja. Az egész napot a helyszínen töljük. A nap végén visszatérünk szállásunkra, vacsora.

6. NAP: EL CALAFATE – TORRES DEL PAINE
Reggeli a szállodában, majd útra kelünk a Torres del Paine Nemzeti Parkba. Elsőként a Milodon-barlangot tekintjük meg. Továbbhaladva a nemzeti parkban a Lago Amarga tó part­jára érkezünk. Nevét a tó vizének rendkívül keserű ízéről kapta, ugyanis nagyon magas az ásványi só koncentrációja. Innen már fantasztikus felvételeket készíthetünk a vidékről. A nemzeti park egyedülállósága, a több mint 3.000 m magas hófödte csú­csok és az itt látható különleges növényzet, folyók és tavak har­móniája. Kirándulásunkat végigkíséri ez a mesés táj. Egy újabb élményekkel teli nap után elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

7. NAP: EL CALAFATE – TORRES DEL PAINE – EL CALAFETE
Reggeli, majd ismét egy egész napos túrázás a Torres del Paine Nemzeti Parkban. Elmegyünk a Lago Pehoe tó partján és így érjük el a Rio Paine folyón található gyönyörű vízesést. Délután rövid gyalogtúrát teszünk a Grey-gleccserhez. A gleccser egy tóban végződik, itt közelről látható több hatalmas úszó jégtömb. Programunk végén visszatérünk El Calafetebe, szállás és vacsora.

8. NAP: EL CALAFETE
Reggeli, majd kirándulás Puerto Banderaba. Fél napos hajó­kázás az Upsala gleccsernél. Láthatunk úszó jégtáblákat az Argentino-tavon. Az Upsala gleccser az egyik legnagyobb a világon: 50 km hosszú és 10 km széles. Este visszatérünk szál­lásunkra, vacsora.

9. NAP: EL CALAFETE – BUENOS AIRES
Reggeli után transzfer a repülőtérre, indulás vissza Buenos Airesbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Este látogatást teszünk egy tango klubban, ahol a műsor mellett a helyi ízeket is élvezhetjük.

10. NAP: BUENOS AIRES – BUDAPEST
A reggelit követően szabadprogram. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, majd hazautazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn. Budapestre érkezés másnap hajnalban.

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13
» Patagónia hangulatok- a Fitz Roy és a Cerro Torre - Kovács Attila, 2011. október. 31
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2019. október. 13
» Az Altiplano-fennsík - Kovács Attila, 2019. augusztus. 29

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet, reptéri illetéket, borravalót, útlemondási biztosítás a repülőjegyre.

Kötelező költségek: 

Repőlőjegy, repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

A helyszínen kötelezően 30 USD/fő borravalót kell adniuk utasainknak a helyi szolgáltatásokért.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
A helyszínen kötelezően 30 USD/fő borravalót kell adniuk utasainknak a helyi szolgáltatásokért.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, a hely­szí­nen légkondicionált autóbusszal. 

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
2 éj repülőn.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.
Időjárás: 
Brazíliában, Argentínában és Chilében az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Novembertől februárig a leghosszabbak a nappalok, ebből a szempontból az ottani november a mi májusunknak felel meg, az ottani február pedig a mi augusztusunknak. Ugyanakkor Patagónia és a Tűzföld kivételével a magyarországi nyárnál valamivel melegebbre lehet számítani, hiszen a legtöbb meglátogatott hely közelebb van az Egyenlítőhöz, mint Magyarország. (Az is igaz ugyanakkor, hogy extrém magas hőmérsékleti értékek az óceán közelsége miatt csak nagyon ritkán fordulnak elő.) Bariloche környékén (Chile, Argentína, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet.
A patagóniai körutazás során ajánlott egy vastagabb, bélelt kabátot is becsomagolni, mivel Ushuaiában és környékén az ottani nyári csúcshőmérsékletek kb. az itthoni március végiekhez hasonlóak. El Calafate és a Torres del Paine környékén ennél pár fokkal melegebb idő várható, ugyanakkor Patagónia chilei részén (Torres del Paine Nemzeti Park, Puerto Natales) gyakran erős szelek fújnak, ami a hőérzetet negatívan befolyásolja.
Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét: Santiago: 28 °C / Bariloche: 20 °C / Buenos Aires: 28 °C / Foz do Iguassu: 30 °C / Rio de Janeiro: 32 °C.
Patagóniában és a Tűzföldön: El Calafate: 18 °C / Puerto Natales: 17 °C / Ushuaia: 13 °C.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!