Tarangire & Ngorongoro Manyara tó Nemzeti Park Szafari, nyaralással Zanzibáron

2+2+4 ÉJSZAKÁS KOMBINÁLT UTAZÁS

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest –Zanzibár – Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt, szállást  Zanzibáron kétágyas szobában a választott turnusra a megadott ellátással; szafari programot a tanzániai szárazföldön a megadottak szerint, angol nyelvű idegenvezetéssel,  reptéri privát transzfert, valamint Zanzibáron helyi, magyarul és angolul beszélő képviselőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (2,8%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, Zanzibáron a helyszínen fizetendő vízumdíjat ( Kb. USD 50/fő)  és idegenforgalmi adót (Kb. USD 5/fő/éj), szafarin fizetendő idegenforgalmi adót (kb USD 2,5,/fő/éj), magyar vagy angol nyelvű fakultatív programokat.

Hossz: 
10 nap / 8 éj

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1-3. nap Budapest - Zanzibár

Elutazás Budapestről, Budapest – Zanzibár – Budapest útvonalon átszállással. Privát transzfer a szállodába. 2 éjszaka nyaralás Zanzibáron a választott szállodában.

4. nap Arusha és Tarangire Nemzeti Park

Transzfer a hotelből a zanzibári repülőtérre, majd utazás a tanzániai szárazföldre, Arushába. A reptéren angolul beszélő sofőr-idegenvezető várja az utazókat, majd ezt követően indulás a Tarangire Nemzeti Parkba, amely nevét a parkot keresztül szelő Tarangire folyónak köszönheti és amely egyben az ott élő állatok fő édesvíz lelőhelye. E nemzeti park híres az elefánt vándorlásról, gazdag madárvilágáról. A dobozolt ebéd elfogyasztását követően egész délután folytatódik a vadles. Éjszaka a Marere Valley Lodge-ban.
Étkezések: ebéd, vacsora

5. nap Ngorongoro kráter

Korai ébresztőt követően a híres Ngorongoro kráterhez indulnak. A kráter 600 méteres mélységével, közel 300 km² területével igazán lenyűgöző természeti csoda. Eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti park része volt. A körülötte húzódó hatalmas területen egyidőben akár 30.000 állat is megtalálható. Kráterében változatos élővilág alakult ki. Gazellák, gnúk, oroszlánok, zebrák, víziló, rikoltozó majmok, és fantasztikusan gazdag növényzet jellemzi. A kráter pereme elég hűvös így fontos a megfelelő ruházat. Megállnak a Ngorongoro kilátónál, ahonnan letekintve a kaldera lenyűgöző látványa fogadja a turistákat. A piknik jellegű ebédet követően a kráter belsejét maguk mögött hagyva a Maasai Boma túrára indulnak tovább.
Étkezések: reggeli, ebéd, vacsora

6. nap Manyara tó és Arusha

Korai reggelit majd a hotelből történő kijelentkezést követően, dobozolt ebédjüket magukhoz véve a flamingó populációjáról híres Lake Manyara Nemzeti Park irányába indulnak. A park területén található tó vize számtalan madárnak biztosít táplálékot. E nemzeti parkban találhatjuk a híres, fán pihenő oroszlánokat is. A vadles végén visszaindulás Arushába, majd visszautazás Zanzibárra.
Étkezések: reggeli, ebéd

7-10. nap

4 éjszaka nyaralás Zanzibáron a választott szállodában. Transzfer a repülőtérre, majd érkezés Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest –Zanzibár – Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt, szállást  Zanzibáron kétágyas szobában a választott turnusra a megadott ellátással; szafari programot a tanzániai szárazföldön a megadottak szerint, angol nyelvű idegenvezetéssel,  reptéri privát transzfert, valamint Zanzibáron helyi, magyarul és angolul beszélő képviselőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (2,8%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, Zanzibáron a helyszínen fizetendő vízumdíjat ( Kb. USD 50/fő)  és idegenforgalmi adót (Kb. USD 5/fő/éj), szafarin fizetendő idegenforgalmi adót (kb USD 2,5,/fő/éj), magyar vagy angol nyelvű fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Vízumdíj 50 USD/fő, idegenforgalmi adó kb. 5 USD/fő/éj.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízumdíj 50 USD/fő, idegenforgalmi adó kb. 5 USD/fő/éj.
Előleg: 

A teljes részvételi díj  60%-a, mely foglaláskor fizetendő. 
Az utazás megkezdése előtti 30 napon belüli foglalás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

A fizetendő részvételi díj a szabad helyek függvényében érvényes, így egyes időpontokban eltérhet az ajánlatban feltüntetett összegtől.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

Fix ülőhely foglalására a jegykiállítás után van lehetőség, az útvonalban szereplő szakaszokra külön-külön, a légitársaság díjszabása szerint, a szabad kapacitás függvényében.

A területről: 
Zanzibár Tanzániához tartozó, két szigetből (Unguja és Pemba) álló szigetcsoport. Ma Zanzibár alatt tulajdonképpen Unguja szigetét értjük, amely az Indiai óceánban, Kelet-Afrika partjai mellett található. Fővárosa és egyben legrégebbi városa Stone Town, az UNESCO Világörökség része.
Zanzibár gazdasága főleg a fűszer termelésére és a turizmusra épül. Nem véletlenül nevezik Fűszerszigetnek: szerecsendió, vanília, fahéj, szegfűszeg, bors számít a fő exportcikknek.
A szinte érintetlen szigetvilág csodás türkizkéz óceánnal, vakító fehér homokos strandokkal várja a pihenni vágyó turistákat.
A sziget lakosságának többsége iszlám vallású. Öltözködés tekintetében a nyilvános helyeken a hölgyektől a felkar és a lábak eltakarását várják el. Rövidnadrág vagy fürdőruha viselése csak a strandon vagy a hotelek medencéjénél lehetséges.
A sziget legismertebb strandjai:
Nungwi: Északon található a sziget legnépszerűbb partja, Nungwi. A sziget ezen részén az árapály nem érezhető annyira, mint keleti oldalán, és szinte algák sincsenek.
Kiwengwa: Nungwi-tól dél felé haladva találjuk Kiwengwát, amelyet minőségi szálláshelyek, csodálatos színű óceán jellemez.
Bwejuu: A sziget keleti oldalán található, pálmafákkal övezett terület. Ezen a partszakaszon jellemzően inkább kisebb szállodákkal találkozhatunk.
Paje: Bwejuu-tól délre helyezkedik el; rengeteg fiatal, kite szörfös keresi fel ezt a területet.
Látnivalók:
Stone Town:
Ebben a csodás városban szinte megelevenedik a történelem; hisz az elmúlt 200 évben szinte alig változott. A központi Kővárosban találhatjuk az ománi arabok által épített Arab Erődöt. Az erőd mellett található a Csodák Palotája, amely arról is nevezetes, hogy a szigeten itt volt először elektromos áram és folyóvíz. Megtekinthetik a szultáni család számára épített, ma múzeumként működő Palota Múzeumot. Mindenképp látogassanak el a városon kívül található fűszer ültetvényekre és ismerkedjenek meg a Zanzibárt oly jellemző, illatos fűszerekkel.
Jozani erdő:
A sziget középső részén található erdő az élőhelye a Vörös Colobus védett majomnak. A vadon élő majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek hozzánk és hagyják magukat fényképezni.
Kizimkazi mecset:
A sziget déli részén található halászfalu, ahol számos palackorrú delfin él a vízben. Ha szerencsénk van, és közel úsznak a parthoz, akkor könnyedén szemügyre is vehetjük őket. Itt található továbbá egy 12. századi mecset is, amely korai bizonyítéka az iszlámnak Kelet- Afrikában.
Börtön sziget és óriás teknősök:
Stone Town-tól nem messze, csodás korallzátonyok által körülvéve találhatjuk a Börtön-szigetet, amely a maga idejében a nem megfelelően viselkedő rabszolgák börtöne volt. E sziget továbbá az óriás teknősök otthona is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!
Utazással kapcsolatos ajánlott vagy kötelező védőoltásokra vonatkozó információt a Nemzeti Oltóközpont tud nyújtani: https://oltokozpont.hu/hu

A szafari program ára tartalmazza:

 • Repülőjegy Zanzibár-Arusha-Zanzibár útvonalon
 • 4x4 szafari autó
 • Megjelölt szálláshely
 • Belépőjegyek, és adók
 • Helyi, angolul beszélő idegenvezető
 • Transzferek hotel-repülőtér-hotel útvonalon

A szafari program ára nem tartalmazza:

 • Alkoholos italok
 • Borravaló (USD 10/fő/nap javasolt)
 • Ballonos szafari-opcionálisan foglalható. Ára USD kb. 590/fő
 • Egyéb személyes kiadások (ajándék, biztosítás, stb)
 • Mosodai szolgáltatások
 • A programok sorrendjének módosítását vagy a szálláshely változtatás jogát a szolgáltató fenntartja!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!