Szlovénia legmagasabb csúcsa: Triglav túra

3 napos túra Szlovéniában

Az Alpok egyik legszebb panorámájával megáldott csúcsa vár bennünket. Erőt próbáló túra keretében jutunk fel Szlovénia legmagasabban fekvő pontjára, hogy aztán onnan jóleső érzéssel pillantsunk le a körülöttünk elterülő világra. Változatos és garantáltan hangulatos hétvége vár a kalandvágyó túrázókra.

Miért minket válassz?

- Garantáltan kis csoportos túrák
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb,
- kényelmes, szervezett kisbuszos utazás.

Alapár tartalmazza

az utazást, a via ferrata felszerelések bérleti díját, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a 2 éjszaka szállást menedékházban, az étkezéseket és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
10-12 fő

Nehézség:

Túránkat kezdő via ferrátásoknak ajánljuk, de a magaslati ösvényeken járva lépésbiztonságra és szédülésmentességre van szükség. A napi túrák nehezek, főleg a szintkülönbségek miatt ezért ezt a túránkat tapasztaltabb túrázóknak ajánljuk. Kezdő, "B" nehézségű utak

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Élménybeszámolók

» A Triglav megmászása képekben - Kovács Attila, 2011. szeptember. 27
» Szlovénia jelképe, a Triglav - Piroska Péter, 2013. december. 04
» Szlovénia meseszép tájain: a Vintgar - szurdok - Kovács Attila, 2012. május. 29

Kapcsolódó cikkek

» Bovec télen - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Világszenzáció a postojnai cseppkőbarlangban - tojást rakott a Proteus! - Kovács Attila, 2013. október. 28
» Szlovénia kerékpártúra - Kovács Attila, 2013. május. 21
» Hótalpas túra Szlovéniában - Kovács Attila, 2013. március. 04
» A Vintgar-szurdok ősszel - Kovács Attila, 2012. október. 08
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2016. október. 20
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2016. október. 17
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1 nap: Budapest, Rudno Polje, Triglavske dom na Kredarica

A reggeli órákban indulunk Budapestről. Szlovéniábam, a  Rudno Polje fennsíkra, ahonnan egy szép gyalogtúra vár ránk a lenyűgöző hegyi környezetben fekvő Triglavske dom na Kredarica menedékházig, ahol az éjszakát töltjük. Fenyveseken és magashegyi réteken keresztül sétálunk fel a mészkősziklák és a havasoi csókák birodalmába, csodás kilátást élvezve a Bohinji-tó völgyére. Este a másnapi csúcsmászás megtervezésével és a felszerelés összekészítésével töltjük az időt a hangulatos menedékházban.

Túratáv: 10 km. szint: 700 m, idő 6-7 óra

2 nap: Dom Planika, Triglav, Dom Planika, Rudno Polje, Bled

Kora reggel indulunk a Triglav csúcsa felé. A Dom Planika menedékházat elhagyva könnyebb emelkedő után kezdetét veszi a mászós szakasz: egy keskeny sziklagerincen vezet az ösvény. A via ferrata szettekkel a csúcs előtti szakaszon biztosítjuk magunkat. Nemsokára felérünk a lenyűgöző körpanorámát kínáló Triglav csúcsára.  Szlovénia legmagasabb pontját elérve nagy örömmel tekintünk körbe és fedezzük fel a Triglav 2864 méter magas tetején található kis fémházikót. Alattunk látható a Soca völgye, körbevesz a Júliai-Alpok, messzebb feltűnik a Magas-Tauern, a Mangart, a Montasio és tiszta időben a Dolomitok csúcsai vagy az Adria is látható. Itt elfogyasztjuk a csúcs-csokoládénkat, majd körültekintően leereszkedünk a Dom Planika menedékházhoz. 
Túratáv: 12 km, szint: 800m, idő: 6-7 óra.

 
 
3. nap: Bled, Vintgar szurdok, bledi tó hajókázás, hazautazás

Reggel korán indulunk menedékházunkból és leérkezésünk után napunkat Bled kisváros és a Vintgar szurdok felfedezésével töltjük. A szurdok végigjárás után vagy megkóstoljuk a híres bledi krémest, vagy teszünk egy fakultatív hajókirándulást a tó közepén fekvő szigetre, esetleg felmászunk a várba. Délután indulunk hazafelé és a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a via ferrata felszerelések bérleti díját, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a 2 éjszaka szállást menedékházban, az étkezéseket és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Dom Planika menedékház: 15 euro/fő/éj  (1 éjszaka)

Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, meleg felsőruházat, túranadrág, sapka/kalap a nap ellen, elemlámpa, napvédő krém, fürdőruha.
Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú  bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A jó minőségű túrabakancs, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferráták paradicsoma, de Ausztriában is népszerű. A XIX. század közepétől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi szabadtéri játszóterekké váltak az átlagemberek számára. Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! Kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható! Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját és társaik biztonsága érdekében!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

18 fős kisbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed.

Szállás: 

Menedékház többágyas csoportszállásán  töltünk két éjszakát. Melegétel vásárlására van lehetőség. Az épületben mosdó található zuhanyzási lehetőség nincs. A szobákat nem fűtik. A fényképezőgépek, mobiltelefonok töltése a házban megoldható. 

 

Étkezés: 
Önellátó. A menedékházban van lehetőség melegétel vásárlására.
Időjárás: 
A Júliai-Alpokra a magashegységi időjárás a jellemző. A magasabban fekvő területeken hófoltokkal is találkozhatunk, ami a túra sikerességét is befolyásolhatja. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
Célszerű egy nap túrahátizsákba pakolni a szükséges felszereléseket, ezt a zsákot egész túrán nekünk kell cipelni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába. Szlovénia hivatalos pénzneme az euro. A benzinkutaknál fizethetünk bankkártyával is, de a menedékházakban nem.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
19 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Budapest, II. kerület
4.8
a honlap lleírásában 800 m szint szerepel, nos a valóság legalább 1100 m volt.
DE ezt " kis kellemetllenséget" leszámítva óriási élmény volt. Régi álmom valósult meg. Ami a turvezetők végtelen türelmének és segítőkjészségének is köszönhetem.

Zsuzsa
Székesfehérvár
4.6
Nagyon jól éreztem magam, köszönöm mind a túravezetőknek, az utazási irodának és az utastársaimnak (-:
Siófok
4.8
Első körben köszönöm a lehetőséget és a remek túravezetést!

Ez a három napos rövid hétvége igen aktívra sikeredett és nagyon nagy kaland volt. A Szlovén tájak, az utazás és a remek társak, no meg a csúcspont, maga a Triglav feltétlen meghatározó élmény volt. Végül az időjárás is kegyeibe fogadott minket és lehetőségünk volt feljutni Szlovénia legmagasabb pontjára a Triglavra.

Nagyon átgondoltan megszervezett és remekül vezetett túra volt, amiért külön köszönet a szervezőknek és elsősorban a vidám és hozzáértő, rendkívül közvetlen túravezetőknek!

Le a kalappal! Nagyszerű és egyben felejthetetlen élményt adtatok mindenkinek!

Köszönöm!

https://www.youtube.com/watch?v=dZYgYiBIQSg
Budapest, III. kerület
4.4
A három naposra tervezett program jó. Van idő szusszanni a kihívások között. A túravezetők tapasztaltak és türelmesek. A Vintgár-szurdok jó, de Bled vagy a Száva forrása (Slap Savica) izgalmasabb. (A mi esetünkben a Vintgár rendben volt mivel Bledben fesztivál volt és nehéz volt a közlekedés).
Tata
5.0
Maximálisan elégedett vagyok!
Profi túravezetőinknek köszönhetően,teljes biztonságban éreztük magunkat!Remek túra volt!!!
Budapest, XIV. kerület
4.6
A kétnapos túra az időjárás kiszámíthatatlansága miatt rövidnek bizonyult. Kiemelném, hogy a túravezetők profi módon irányították a csapatot a hegyen kitört vihar elkerülése érdekében.
Ezzel együtt motoszkált bennem a kérdés, hogyha kisebb csoporttal megyünk, akkor a délutáni vihar elülését követően nem tudtunk-e volna újra elindulni az eredeti szálláshelyül megjelölt turistaház felé.
Értékelem, hogy a vihar miatt megrövidült programot kiegészítendő alternatív programot szerveztek számunkra.
Budapest
4.2
Minden teljesen rendben volt a szervezéstől kezdve az elköszönésig. Biztonságban éreztem magam, klassz volt a csapat, mesés a táj. Egy apropó miatt vérzik csak a szívem, hogy a hegyre nem mehettünk fel.. Mikor is megyünk legközelebb???
5.0
Nagyon nagy élmény volt( csúcshódítás nélkül is). Visszatérek :D
4.8
Sziasztok!
Első alkalommal mentem veletek. Jó út volt, nagyon tetszett! Esős, ködös idő miatt Attila nem vitt fel minket Triglav csúcsára, pedig más csoportok indultak. Ez mindenképen átgondolt, jó döntés volt Attila részéről. Ezt pozitívumként értékelem! Jó túra volt, megyek még veletek! :) Észrevétel: Kerestem a web lapotokon jó „D” nehézségű via ferratát. Ilyen útból kevés találtam. Egyet, de arra menni is fogok.
Üdvözlettel: Daubner Károly
4.8
Az idő sajnos nem volt kegyes hozzánk, igy a csúcsot nem értük el, de felfelé mászva néhol ránk mosolygott a Nap...:)
Összességében jó volt!
Érd
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, V. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Szeged
4.8
<szöveg nélkül>
4.4
<szöveg nélkül>
Szeged
4.6
<szöveg nélkül>
Gyöngyös
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, XIII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, VII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!