Szlovénia jelképe, a Triglav

Szlovénnak lenni sok mindent jelent. A sok jó dolog mellett azt is, hogy egyszer életükben csodálatos országuk legmagasabb pontjára zarándoklatot kell tenniük. Önként, belső késztetésből, mert Nekik fontos, hogy hazájuk jelképe önmaga varázslatos mivoltában részese legyen életüknek. E csodálatos kihívásokkal teli útjuk során átérzik milyen jó időben látni a csúcsról az Adria fodrozódó hullámait, látni milyen mikor a hely csodálatos arcát mutatja a felkelő, vagy épp a lenyugvó nap sugaraiban. Tisztelni a hegyet, hazájukat.
A Triglav 2864 méter magas. Első dokumentált a megmászása 1778 augusztusában történt négy környékbeli, bohinji lakosnak.  1889 körül Jakob Aljaz lelkész volt aki nemzeti jelképnek jelölte, az Ő emlékét őrzi a csúcson látható fémtornyocska. Triglav a szlovén nemzet jelképe, a nemzet címerében, zászlójában, és a szlovén 50 eurocentesen is megtalálható. 
Ha a kíváncsi túrázó útja során felér a hegycsúcsára, átélheti milyen a szlovénnek lenni, amikor szlovén túratársai őszintén ölelik át, gratulálnak, hogy egy kicsit, egy pillanatra nemzetük részese lehetett. Egyszer át kell élni…

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!