Szingapúr, Bali, Lombok és a Gili-szigetek - szilveszteri utazás tengerparti pihenéssel 2024.12.27-2025.01.08.

13 napos körutazás Ázsiában

Pihenje ki az óév fáradalmait és kezdje az újévet egy emlékezetes utazással a sokszínű Délkelet-Ázsia forgatagában. Utunk során ellátogatunk a maláj félsziget ékszerdobozába, Szingapúrba, ahol a városállam futurisztikus nevezetességein és kiváló városszervezési megoldásain álmélkodunk majd. Később az „igazi” Indonéziával ismerkedünk Lombok szigetén - miközben pazar tengerparti szállodánk szolgáltatásait élvezzük néhány gondtalan napig. Eljutunk majd egy igazi trópusi édenkertbe, Gili-szigetekre is, ahol lazíthatunk a parádés tengerparton vagy felfedezhetjük a nagyra nőtt akváriumnak tűnő parti vizek élővilágát. Utazásunk második felében pedig Balira hajózunk, ahol Indonézia egy újabb arcát ismerhetjük meg világklasszis látnivalókkal, balinéz- és nemzetközi gasztrokalandokkal. Az utazás jól balanszírozott elegye az ismert és kevéssé ismert helyeknek és a programot úgy terveztük, hogy a sok látnivaló mellett a pihenésre is maradjon idő.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Szingapúr és a Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival
Repülőjegy a Szingapúr-Lombok útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban, a Four Points by Sheraton 4* hotelben, deluxe kétágyas szobában
Szállás 4 éjszakára Bali szigetén, Ubudban a Visesa Ubud 5* hotelben, Jungle Suite kétágyas szobában
Szállás 4 éjszakára Lombok szigetén, a Sudamala Senggigi Resort 5* szállodában, Lingsar Garden szobákban
Reggeli a szállodákban
Szilveszteri ünnepi vacsora a Sudamala Senggigi Resortban
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Hajójegy a Lombok-Bali útvonalon
Magyar idegenvezető a teljes utazás során

Részvételi díj nem tartalmazza

Javasolt szervizdíj: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Vízumdíj: kb. 35 USD/fő, érkezéskor a helyszínen fizetendő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia.  
Az utazáshoz nem szükséges kötelező oltás.
A lomboki vízesések és vulkánok túra közepes nehézségű, áltagos fizikai erőlét mellett teljesíthető. Javasolt vízálló túracipő/szandál használata.  
Utazási feltételeinktől eltérően a Scoot légitársaság szabályzatának megfelelően indulás előtt 60 nappal vagy korábban történő lemondás esetén 70 000 Ft/fő lemondási díjat számolunk fel.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
Minimum 20 fő

Szállás

Szállás 2 éjszakára Szingapúrban, a Four Points by Sheraton 4* hotelben, deluxe kétágyas szobában
Szállás 4 éjszakára Bali szigetén, Ubudban a Visesa Ubud 5* hotelben, Jungle Suite kétágyas szobában
Szállás 4 éjszakára Lombok szigetén, a Sudamala Senggigi Resort 5* szállodában, Lingsar Garden szobákban

Program: 

december 27. péntek
Elutazás reggel Budapestről dubaji átszállással Szingapúrba, az Emirates légitársaság járataival (Budapest-Dubaj 15:10-23:20 és Dubaj-Szingapúr 03:15-14:40).

december 28. szombat
Érkezés Szingapúrba a délutáni órákban, transzfer a szállodába, pihenés, szabadidő. Szállás Szingapúr központjában, a  Four Points by Sheraton 4* hotelben.

december 29. vasárnap
Egész napos városnézés a lélegzetelállító metropoliszban. Szinte elképzelhetetlen, hogy alig 100 évvel ezelőtt még cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, ma pedig a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a központban, a modern sugárutak és üzletek mellett. A világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát, a nyüzsgő indiai negyedet; Merliont, a Szingapúr folyó torkolatát és a város magját; Chinatownt, a kereskedőházairól ismert kínai negyedet, majd a felhőkarcolókat felsorakoztató üzleti negyedet. Túránk következő állomása az Orchidea Kert, ahol varázslatos környezetben sétálva gyönyörködhetünk a több mint ezer különböző orchideafajban.
A délutánt a Gardens by the Bay-ben töltjük: a Virágkupolában olyan ritka növényeket nevelnek, mint a baobab, a madagaszkári szellemfa és ezeréves olajfa; a Felhőkupolában a világ legmagasabb belső vízesését buja trópusi növényvilág veszi körbe. Felmegyünk az egyik "szuperfa" tetejére, ahonnan csodás a kilátás a kertekre és a városra. A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák.

december 30. hétfő
Délelőtt szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Skypark - Látogatás a Marina Bay Sands hotel kilátóteraszán (40 USD/fő, helyben fizetendő).
A Szingapúr jelképének számító, égbe emelt óriáshajót formázó Marina Bay Sands hotel tetején található kilátóterasz a világ egyik legmagasabbja - 340 méter magasban fekszik - és pazar panorámával csábítja és ingerli a látogatókat. A SkyPark tökéletes hely a kikapcsolódásra és az előző napon bejárt nevezetességek madártávlatból történő megfigyelésére.
Kora délután transzfer a repülőtérre és elutazás Lombok szigetére (Szingapúr-Lombok 16:05-19:00). Érkezés után transzfer a szállodába, szobák elfoglalása a Sudamala Senggigi Resortban 5*. A szálloda a Senggigi Beach-en, Lombok egyik legnépszerűbb tengerparti szakaszán található.

december 31. kedd
Pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív program: Lombok - tengerpartok és sasakok (85 USD/fő, helyben fizetendő). Reggel Lombok déli részének  felfedezésére indulunk. Első megállónk egy a sasak nép (Lombok őslakosai) által lakott, tradicionális falu, Sade. Itt megkóstolhatjuk a helyi konyha különlegességeit, hagyományos táncelőadásokat tekinthetünk meg, vagy különböző kézműves foglalkozásokon vehetünk részt,  valamint bejárhatjuk a sasak építészet látványos példáit, a „bale lumbung”-nak nevezett, kúpos tetejű bambuszból és szalmából készült házakat. Később a sziget gyönyörű tengerpartjait járjuk végig: Lombok egyik   legnépszerűbb strandját, a Kuta Beach-et, a fehér homokos partjáról és kristálytiszta vizéről ismert Mawun tengerpartját valamint a szörfösök paradicsomát, a Selong Belanak Beach-et. Mindegyik helyszín optikáért kiált.

Este szilveszteri gálavacsora a szállodában (bővebb információ később).

január 1. szerda
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Lombok - vízesések és vulkánok (100 USD/fő, helyben fizetendő).
Ma a smaragdzöld dzsungel birodalma vár bennünket. Első megállónk egy autentikus falucska, Senaru, ahonnan mind az óceán, mind a fenséges Rinjani vulkán sziluettjét megcsodálhatjuk. Innen egy félórás, dzsungelsétával érjük el a több mint látványos Tiu Kelep vízesést. A hűsítő, erősen átlátszó víz 45 méterről zubog alá, az aljában található természetes medencében pedig fel is firssíthetjük magunkat. Ne feledjük otthon a fürdőruhánkat! Következő állomásunk a sziget egy másik lenyűgöző vízesése, a Sendang Gile. Ez a vízesés „csak” 31 méter magas, de úgy tartják, hogy vize az "örök ifjúság forrásából" származik. Érdemes ellenőrizni az állítás jogosságát.  Visszafelé utunkon útba ejtünk néhány látványos kilátópontot mielőtt lassan megérkezünk a szállodánkba. A kirándulás során a csoport kb. egy órát gyalogol majd dzsungelben, a túra átlagos fizikai állapotban könnyedén teljesíthető.

január 2. csütörtök
Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Gili-szigetek – a trópusi paradicsom (110 USD/fő, helyben fizetendő).
A Lombok északnyugati partjainál található, három főbb szigetből álló szigetcsoportot rövid hajóúttal érjük el. Hófehér homokos strandjaik, kristálytiszta parti vizeik, megfigyelésre termett gazdag vízi élőviláguk és érintetlen természeti környezetük miatt is igen népszerűek. A motorizált járművek hiánya gondoskodik a nyugodt hangulattól, a helyváltoztatást gyalogszerrel, kerékpárral esetleg lovaskocsival oldhatjuk meg. Napfürdőzhetünk, csobbanhatunk a habokban, vagy felfedezhetjük a víz alatti mesevilágot egy búvárpipával a szánkban.

január 3. péntek
Délelőtt kijelentkezés a szállodából, transzfer a kikötőbe és elutazás gyorshajóval Bali szigetére. Érkezés után transzfer Ubudba és szállás elfoglalása a Visesa Ubud Resort 5* szállodában. Este szabadidő.

január 4. szombat
Reggeli után a sziget kulturális központjában, Ubudban teszünk gyalogos városnéző sétát.  A városban számtalan galéria, kézműves- és ajándékbolt között bolyonghatunk, de ellátogatunk a Szent Majomerdő dzsungelébe is, ahol templomromok között sétálgatunk - az itt élő majmok vigyázó szemei előtt. Vigyázzunk értékeinkre - lehet, hogy a napszemüvegünket csak néhány banán ellenében kaphatjuk vissza! Ezután a Tirta Empul templomhoz indulunk, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek, és majd a képeslapok- és Instagram oldalak gyakori helyszinére, a Tegallalang rizsteraszokra látogatunk. Visszafelé pedig egy tradicionális kávéfarmon teszünk látogatást, ahol megkóstolhatjuk a híres „cibetmacskás” kávét is.

január 5. vasárnap
Ma a sziget keleti részére utazunk, az Agung vulkán által uralt vidékre. Látogatás a balinéz hinduk legfontosabb szent helyén, a Besakih templomegyüttesben, mely a vulkán déli lejtőjén található. 23 egymással kapcsolatban álló templom épült itt sok száz évvel ezelőtt, a kilátás tiszta időben pazar a környező hegyekre, rizsteraszokra és az óceánra. A közleben található Bukit Jambul rizsteraszt közelebbről is szemügyre vesszük majd. Délután felkeressük az őslakosok által lakott mesebeli tradicionális falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával, építészettel és szokásokkal ismerkedünk. Napunk utolsó állomása pedig Kerta Gosa, egy ősi bírósági épületkomplexuma  lesz Klungkungban, Bali korábbi fővárosában.

január 6. hétfő
Bali kalandozásaink észak felé folytatódnak. Első megállónk a Bratan-tó felett magasodó hegyvidéken a Wanagiri kilátó, ahonnan csodás látvány tárul elénk a környező hegyekre és a tóra. Továbbutazunk a Banyumala ikervízeséshez, ahova 15-20 perces gyaloglás után érkezünk meg (a lépcső csúszós lehet, átlagos fizikai állapot szükséges a táv megtételéhez). A paradicsomi környezetben található természetes medence hűs vizében feltétlenül mártózzanak meg. Tovább utazunk a Handara kapuhoz, ami a fotókról biztosan ismerős lesz – a zöld környezetben magasló hindu kapu igazából egy golfpálya bejárata. A napot a Bratan tó partján fekvő Ulun Danu úszótemplomnál zárjuk, amely a balinéz templomépítés szép példája.

január 7. kedd
Szabadidő Ubudban, este transzfer a repülőtérre és elutazás Budapestre dubaji átszállással (Denpasar-Dubaj 23:50-05:25).

január 8. szerda
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban (Dubaj-Budapest 10:35-13:35).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Kedvező menetrend a Emirates légitársaság járataival
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Tartalmas programok és kirándulások az érintett területek legfontosabb természeti- és kulturális látnivalóival
  • Világörökségi helyszínek: botanikus kert Szingapúrban, Bali kultúrtáj
  • Tengerparti pihenés Lombok homokos tengerpartján színvonalas 5*-os szállodában
  • Szilveszteri ünnepi vacsora a Sudamala Senggigi Resortban
  • Szállás Balin és Lombokon 5*-os szállodákban

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Skypark - Látogatás a Marina Bay Sands hotel kilátóteraszán (40 USD/fő, helyben fizetendő).
Lombok - tengerpartok és sasakok (85 USD/fő, helyben fizetendő).
Lombok - vízesések és vulkánok (100 USD/fő, helyben fizetendő).
Gili-szigetek – a trópusi paradicsom (110 USD/fő, helyben fizetendő).

A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Szingapúr és a Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival
Repülőjegy a Szingapúr-Lombok útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban, a Four Points by Sheraton 4* hotelben, deluxe kétágyas szobában
Szállás 4 éjszakára Bali szigetén, Ubudban a Visesa Ubud 5* hotelben, Jungle Suite kétágyas szobában
Szállás 4 éjszakára Lombok szigetén, a Sudamala Senggigi Resort 5* szállodában, Lingsar Garden szobákban
Reggeli a szállodákban
Szilveszteri ünnepi vacsora a Sudamala Senggigi Resortban
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Hajójegy a Lombok-Bali útvonalon
Magyar idegenvezető a teljes utazás során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Javasolt szervizdíj: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Vízumdíj: kb. 35 USD/fő, érkezéskor a helyszínen fizetendő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia.  
Az utazáshoz nem szükséges kötelező oltás.
A lomboki vízesések és vulkánok túra közepes nehézségű, áltagos fizikai erőlét mellett teljesíthető. Javasolt vízálló túracipő/szandál használata.  
Utazási feltételeinktől eltérően a Scoot légitársaság szabályzatának megfelelően indulás előtt 60 nappal vagy korábban történő lemondás esetén 70 000 Ft/fő lemondási díjat számolunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy a Budapest-Szingapúr és a Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival
Repülőjegy a Szingapúr-Lombok útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton

Étkezés: 

Reggeli a szállodákban
Szilveszteri ünnepi vacsora a Sudamala Senggigi Resortban

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!