Szilveszter Bosznia-Hercegovinában

Szilveszter Bosznia-Hercegovinában

4 napos buszos kiskörút szilveszterkor Bosznia-Hercegovinában

Szarajevó a város, amely rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 3 éj szállást reggelivel valamint az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, félpanziót és a kötelező szilveszteri ünnepi vacsorát, idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő), advó-vevőt.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Budapest- Travnik
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Európa Isztambuljaként is emlegetett Travnikba. Városnézésünk során láthatjuk Ivo Andric Nobel-díjas szerb író travniki szülőházát, és az ország egyik legszebb dzsámiját, a Tarka Dzsámi, melynek földszintjén valamikor vásárcsarnok működött. Este a szállás elfoglalása Szarajevóban, vacsora a szállodában.

2. nap: Szarajevó-Jahorina
Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A város rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezet közt válogathatnak a látogatók. Délután egyéni szabadidő, vásárlási lehetőség a bazárban. Vagy kirándulás a legnagyobb boszniai síparadicsomba, Jahorinára. Ülőliftjeggyel feljuthatunk a Jahorina csúcsára 1950 m magasságba, ahonnan a gyönyörű hófedte csúcsok szépségét élvezhetjük. Több helyi ételeket kínáló konoba, étterem ajánl parázs felett sült kecskét, birkát, de a hangulatos, zenés hüttékbe is betérhetünk.  Aki szeretne 1 napos jeggyel akár síelhet is. Este zenés szilveszteri vacsora a szállodában.

3. nap: Mostar-Szarajevó
Reggeli, majd Bosznia legkeletiesebb városába, Mostarba utazunk, ahol a szűk kis utcák igazán egyedi hangulatot árasztanak. A Muslibegovic-ház a város egyik legrégibb épülete. A több, mint 300 éves török lakóházban az eredeti berendezést láthatjuk. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része. A város két részét összekötő hídon átsétálva eljuthatunk a  Koski Mehmed pasa mecsethez, mely szintén Világörökség. A városnézést követően visszautazás Szarajevóba.

4. nap: Szarajevó-Visoko
Reggeli, majd utazás Visokoba, az egyik legrégebbi bosnyák városba, amely a nemrégiben felfedezett bosnyák piramisokról vált világhírűvé. A Nap piramis alatt futó kacskaringós alagútrendszer látogatható részének megtekintése, ahol lefotózhatjuk az itt felfedezett rovásírások maradványait is. A misztikus piramisok világában tett látogatásunk után megkezdjük utunkat Magyarországra. Budapestre az éjszakai órákban érkezünk.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2017. október. 18
» Eső előtt köpönyeg - EvoBike, 2017. október. 17
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. október. 16
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. október. 15
» Apa, fia és az Enns-folyó egymást követik - EvoBike, 2017. október. 15
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2017. október. 14
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2017. október. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 3 éj szállást reggelivel valamint az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, félpanziót és a kötelező szilveszteri ünnepi vacsorát, idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő), advó-vevőt.

Kötelező költségek: 

Szilveszteri ünnepi vacsora.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Mostar 2,5 Euro/fő
Muslibegovic ház 3 Euro/fő
Visoko 5 Euro/fő
Szarajevó, dzsámi 2,5 EEuro/fő
Szarajevó, szerb templom 2,5 Euro/fő
Szarajevó medresze 2,5 Euro/fő
Travnik 1 Euro/fő
Helyi idegenvezetés 3 Euro/fő

Idegenforgalmi adó: 
Szarajevó 1,50 Euro/fő/éj

1 Euro = 2 KM (konvertibilis márka)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó: Szarajevó 1,50 Euro/fő/éj
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút 06:15
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút 06:45
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút 07:15

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

4*-os szálloda 2 ágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető. A szilveszteri ünnepi vacsora kötelezően fizetendő.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Boszniába-Hercegovinába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!