Stavanger, Bergen és a norvég fjordok 2020. 09. 16-20.

5 Napos Körutazás Norvégiában

Ezen a kora őszi csoportos utazáson a fjordok országának leglátványosabb szeletét barangoljuk be. Megismerkedünk Stavanger fehér házas óvárosával és az esernyők városaként is ismert Bergennel, de utunk nagy részében a fjordok vidékén kalandozunk: látunk majd szép vízeséseket és lenyűgöző sziklafalakat, utazunk majd hegyi szerpentineken és fjordok partján. A fjordokban két fakultatív hajókiránduláson is részt vehetünk, az érdeklődők pedig Norvégia leghíresebb kilátópontját, a Prédikálószéket is megmászhatják.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Stavanger és Bergen-Budapest útvonalon átszállással
Utazás Norvégiában különbusszal
Városnézés Stavangerben és Bergenben, kettő egész napos buszos kirándulás a fjordvidéken
Szállás négy éjszakára középkategóriás szállodákban
Gazdag választékú skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Egyéb fontos információk:
A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő.

Szállás

Szállás Stavangerben és Bergenben városközponti, vidéken fjordparti szállodában.

Program: 

1.nap:
Elutazás Budapestről  Norwegian légitársasággal oslói átszállással (12:10-14:40, 16:20-17:10) Stavangerbe. Érkezés után buszos transzfer a városközpontba. A szállás elfoglalása után gyalogosan fedezzük fel Stavanger hangulatos fehér házas óvárosát.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára: Comfort Hotel Square

2.nap:
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel (csak az egyik választható):
1. Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban (20 000 Ft/fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban ÉS a Prédikálószék megmászása (35 000 Ft/fő): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! Mi is részt veszünk a hajókiránduláson, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Forsandban, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen kb. 2 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó szögletes gránitsziklát, ahonnan tiszta időben a fjord legvégéig is elláthatunk! Miután kipihentük magunkat és fotókon is megörökítettük a látványt, a túraútvonal kezdőpontjáról busszal utazunk vissza Stavangerbe. Utunk során áthaladunk a világ leghosszabb tenger alatti alagútján. (Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, csak jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

3.nap:
Harmadik napukon a Hardanger-fjord vidékén barangolunk. Reggel átkelünk komppal a tengeren, majd észak felé vesszük az irányt. Megállunk a Låtefossen zuhatagánál, majd sétálunk a fjord déli végén található Oddában. Délután a fjordparton végighaladva érjük el Norvégia egyik leghíresebb és legszebb vízesését, a 182 méteres Vøringsfossent. Ezt követően utazunk vissza a közeli Eidfjordba.
Szállás Eidfjordban, fjordparti szállodában: Quality Hotel Vøringfoss

4.nap:
Reggeli után átkelünk a Hardanger-fjordon, majd meglátogatjuk a Tvindefossen vízesést; innen Gudvangenbe utazunk tovább. Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordban (20 000 Ft/fő): Gudvangenben hajóra szállva a Sogne-fjord mellékágain, a Nærøy- és Aurlands-fjordon (Világörökségi helyszín) 2 óra alatt végighajózva érjük el Flåmot; az 1700 méteres hegyek között húzódó fjord helyenként csak 250 méter széles. Megérkezés után szabadidő Flåmban. Délután egy szerpentinúton 650 méterre felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot, ahonnan egy fenséges kilátással búcsúzunk el az Aurlands-fjordtól. (A Stegastein kilátó kedvezőtlen időjárás (pl. köd, erős eső) esetén nem látogatható.) A nap végén szép tájakon utazunk át Nyugat-Norvégia központjába, a különleges fekvésű Bergenbe.
Szállás Bergen központjában: Augustin Hotel

5.nap:
Délelőtt gyalogosan fedezzük fel Bergen központját: a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is. Kora délután transzfer a bergeni repülőtérre, majd hazautazás a Norwegian járatain, oslói átszállással (16:20-17:15, 18:35-20:55) Budapestre.

Az út kiemelt értékei:
Utazás kényelmes menetrenddel, rövid átszállással Oslóban oda-vissza
Szállás Stavangerben és Bergenben városközponti, vidéken fjordparti szállodában
Nyugat-Norvégia legszebb fjordjai, vízesései és városai
Kettő hajókirándulás a fjordokban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia - Kovács Attila, 2019. május. 24
» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2019. február. 15
» Napfelkelte Norvégiában - Kovács Attila, 2018. augusztus. 23
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2018. július. 28
» Norvégia hegyei között... - Kovács Attila, 2015. április. 28
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív programok

Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban (20 000 Ft/fő).
Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban ÉS a Prédikálószék megmászása (35 000 Ft/fő). A Prédikálószék megmászása közepesen megterhelő, csak jó fizikai állapotúak részére ajánlott. Az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.

A fakultatív kirándulások legalább 15 fő jelentkezése esetén garantáltak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Stavanger és Bergen-Budapest útvonalon átszállással
Utazás Norvégiában különbusszal
Városnézés Stavangerben és Bergenben, kettő egész napos buszos kirándulás a fjordvidéken
Szállás négy éjszakára középkategóriás szállodákban
Gazdag választékú skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Egyéb fontos információk:
A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Stavanger és Bergen-Budapest útvonalon átszállással

Szállás: 

Szállás Stavangerben és Bergenben városközponti, vidéken fjordparti szállodában.

Étkezés: 
A részvételi díj gazdag választékú skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Norvégia skandináv ország Észak-Európában. Az ország szárazföldi határát keleten Svédország, északkeleten Finnország és Oroszország jelenti, míg délen a Skagerrak tengerszoroson át Dániával van vízi összeköttetése. Az állam a Skandináv-félsziget nyugati és északnyugati részét teszi ki, amelyhez hozzátartozik a Jan Mayen-sziget és a Spitzbergák területe. Az ország területe 385 203 négyzetkilométer, mellyel a világ 67. és Európa 6. legnagyobb országa. Területe gyéren lakott, óceáni partszakasza a fjordjairól ismert.
Időjárás: 
A Golf-áramlatnak köszönhetően a szélességi fokon szokásosnál magasabb a hőmérséklet és több a csapadék, főként a partvidéken. A négy évszak egyértelműen elkülönül; a belső területeken kevesebb a csapadék, és hidegebbek a telek.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!