vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Vélemények, értékelések
4.5
20 értékelés alapján

Csodás Toszkán tájakon

Szeged
4.0
A leírásban több program szerepelt, mint amennyi teljesült, nem tudni miert.
A csoportos utazás minden előnyével és hátrányával együtt összességében szép utunk volt. Az idő rövid ahhoz, hogy az ember el tudjon merülni a városok igazi szépségeibe, de az biztos, hogy ez a pár nap elég ízelítőt adott ahhoz, hogy visszamenjek Toscanaba.
Az olasz idegenvezető hölgy hatalmas élményt nyújtott, profi volt!
Nyaralás Toszkánában

Nyaralás Toszkánában

Debrecen
5.0
Idegenvezető hihetetlenül felkészült volt és rengeteg érdekes információval és tudnivalóval látta el a csoportot teljes utazás alatt. Programok szuperek voltak és változatosak.
Nyaralás Toszkánában

Nyaralás Toszkánában

Balatonakali
5.0
Nyaralás Toszkánába utazáson vettünk részt, ami csodálatos és felejthetetlen volt! Már az ügyintézés is gördülékeny volt, de maga az út fantasztikus volt. Nagyon profi idegenvezetővel (Edina), aki hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezett. Türelmes és kedves volt az egész úton, akihez mindenki bátran fordúlt problémájával, mert biztosan megoldotta! A sofőrök is rutinosak és kedvesek voltak! A szállás is kiváló volt, és csodás helyekre vittek el minket, és mindemellett elegendő szabadidő volt a tengerparton is! Nagyon köszönjük hogy részt vehettünk az utazáson! Máskor is ezt az utazási irodát fogom választani!
Nyaralás Toszkánában

Nyaralás Toszkánában

Székesfehérvár
5.0
Annyira csodálatos helyeken jártunk, hogy mégegyszer elmennek ugyan ezekre a helyekre! Köszönöm, hogy ilyen gyönyörű helyekre vittetek utazom.com!

Csodás Toszkán tájakon

Budapest, XI. kerület
5.0
Jó volt minden.

Csodás Toszkán tájakon

Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon tetszett minden .
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Pécs
4.6
Maga a program is kitűnő, de Kovács Zsuzsanna idegenvezető sokmindent tett azért, hogy még tökéletesebb legyen. Mindenkire odafigyelt, mindig hagyott szabad időt fényképezésre, egyéb dolgokra. A látnivalók ismertetése is nagyon érdekes volt, nem a száraz anyagot mondta el, hanem érezhető volt a hely és a téma iránti szeretete is. Sokat utazom, de ilyen kiváló idegenvezetővel csak egyszer találkoztam. A szállás átlagos, megfelelő, az ellátás elég jó volt, bár a reggeli kissé szegényes, de jó. Az utazás oda és vissza viszont elég fárasztó, egy -egy rövid program beiktatása segítene ezen.

Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Salgótarján
4.6
Szuper volt, remek szervezéssel, felkészült, kiváló idegenvezetőkkel. A programok tartalmasak voltak, mi nagyon jól éreztük magunkat!
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Budapest, IX. kerület
4.4
A szállás nem éri el a háromcsillagos szintet. A szobák tiszták de a berendezésük elavult, a szekrények dohosak. Reggelire sem zöldségeket, sem meleg ételt nem ķínálnak, a vacsorák sem voltak jók. A programok viszont jól szervezettek voltak. Gyönyörű helyeken jártunk, az idegenvezető és a sofőrök is jól felkészültek, készségesek voltak.
Nyaralás Toszkánában

Nyaralás Toszkánában

Szentmártonkáta
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat! Az idegenvezető nagyon tájékozott volt, le voltunk nyűgözve. Azt az egyet sajnáltuk, hogy a szálláshelyen nagyon kevés időt töltöttünk pedig nagyon szép hely volt.,Csak ott még kellett volna még egy nap.A szállodában is nagyon kedvesek voltak velünk és az ételek kiválasztásában nagyon odafigyeltek a Magyar vendégék szokásaira. Köszönjük a kellemes nyaralást Toszkánában!
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Budapest, VI. kerület
4.0
Lehetne az oda- és visszautat éjszakára szervezni és akkor nem lennének olyan sűrűek a napközbeni programok.
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Hajdúszoboszló
4.0
Az utazom.com irodával nagyon elégedett vagyok, a párom balesete miatt nem tudott részt venni a kiránduláson, indulás előtt 2 nappal az iroda rugalmasan és felár nélkül megoldotta a személycserét, ez ritka dolog, jár az 5* !
Az autóbusz kényelmes, a sofőrök rutinosak, mindössze egy toalettet hiányoltam, ami jó szolgálatot tenne olyan esetben, amikor a női problémákat nem lehet a 1,5 más estben pedig 3-3,5 órás megállásokhoz igazítani, de ezt is rugalmasan megoldották + megálló közbeiktatásával, 4* .
A szállás maximálisan megfelelt a 3*-nak, tiszta, kényelmes, légkondicionált, a reggeli bár nem túl változatos, de megfelelő erre a pár napra, a "menü" , amit egy este próbáltunk ki, viszont isteni finom volt és gyönyörűen tálalva, jár az 5* !
A program nagyon jól összeállított, de kicsit sok, fárasztó, kevés szabadidővel/pihenővel, idősebb embereknek csak akkor ajánlom, ha jó kondiban vannak, 4* .
Az utaskísérőnk nagyon segítőkész volt, jól összefogta a csapatot, viszont hiányoltam buszozás közben az érdekességek, helyi történetek mesélését, csak az aktuális pontokról kaptunk tájékoztatást, sok volt a csönd, kis töltelék anyaggal érdekesebbé lehet tenni a sok buszozást, 4* .

Talán azzal lehetne kis időt nyerni, ha éjszakára tennék az oda utat és dél körül a vissza indulást.

Mindent összevetve: csodaszép kirándulás volt, jó szívvel ajánlom az utat mindenkinek!
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Szatymaz
4.0
A szobában nem volt hűtőgép, 40 fokos melegben hiányzott. A reggeli nagyon szegényes és egyhangú volt.
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Vác
4.6
Az egész kirándulás mindent egybe véve nagyon jól sikerült, az étkezés változatos és finom volt. Talán egyszer ki lehetne próbálni az éjszakai utazást vagy odafelé vagy visszafelé. Köszönjük a kirándulást.

4.2
Mindhárom túravezető remek srác! Attila nagyon jó szervező volt. A programról annyit, hogy talán több Mont-Blanc napot tennék bele. A hőség miatt javasolnám, hogy ez az út jobb lenne szeptemberben vagy májusban. Egyébként nagyon jó volt minden. A busz is kényelmes volt.

4.6
Nem mindig ragaszkodnék a központtól legtávolabbi kempinghez, mert az a legolcsóbb. Néhány euróval több részvételi díj szerintem senkit sem vágnak földhöz, és az iroda versenyképességét sem csökkentené. Ugyanakkor az esti városnézést, bevásárlást, esetleges tengeri fürdőzést, étkezést megkönnyítené, ha a fáradt túrázónak nem kéne oda-vissza a centrumba letekerni vagy 4 km-t. Mondókám a Ligur tenger menti kempingre vonatkozik.
Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a kiváló buszülőhely beosztást, amelyet az iroda ígéretének megfelelően az idén immár másodszor teljesít!
Köszönjük a felejthetetlen élményeket!

4.4
A Szállás oszlopban csak azért adtam "elfogadható" értékelést, mert a sátor, camping, közös zuhanyozók nem tartoznak a kedvenceim közé, de természetesen ennek tudatában vállaltam az utat és a rengeteg feledhetetlen élmény elnyomta ezt az egyetlen apróságot. Köszönöm!

4.2
Először is: végig biztonságban éreztem magam, a túravezetők és a sofőrök is felkészültek és készségesek voltak. Ezt nagyra értékelem, és ezúton is köszönöm!
A program első fele sokkal jobban tetszett, lendületesebb, gördülékenyebb volt. A toszkán városnézések néhol túl hosszúra nyúltak, a szabad programok helyett jobban élveztem volna egy-egy nevezetesség tüzetesebb megtekintését, szakszerű vezetéssel. (persze azt is tudom, hogy nem idegenvezetők, hanem túravezetők voltak a srácok...) Továbbá az épített látnivalók helyett Toszkána természeti kincseit is szívesebben felfedeztem volna. De ez persz szubjektív vélemény, és már csak utólag gondolom mindezt, hiszen túrán pontosan azt kaptuk, ami a programban le volt írva. Cinque terre pl szuper volt, ott éreztem ideálisnak az egyensúlyat a városnézés és az aktív pihenés között.
Összességében tetszett az út, máskor is szívesen megyek az Utazom csapatával.

4.2
Nagyon jól éreztem magam ezen az úton is, csodás helyeken (-hegyeken) jártunk ismét. Egy kicsivel több túrázás még jó lett volna a programban és természetesen még maradtam volna pár napot.
A túravezetéssel kapcsolatban megjegyezném, hogy véleményem szerint Péter túravezetőnek az utasokkal való kommunikáció terén erősítésre van szüksége. (Valamint eddig sem felejtettem volna el Szécsi Pál nagy slágerének jellegzetes részletét: a viharként tombol már a messzi távol-t, de ezek után már biztosan nem fogom... :-))

4.2
Bár semmi nem volt meglepetés, minden korrektul előre ismertetve volt, mégis így utólag illetve közben azt gondoltam, hogy kevesebb városlátogatás és több hegyi program illetve aktívkodás nekem személyesen jobban esett volna - de amúgy minden teljesen kiszámítható, biztonságos és korrekt volt! Köszönet érte!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!