vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Vélemények, értékelések
4.3
13 értékelés alapján
Nyaralás Toszkánában

Nyaralás Toszkánában

Szentmártonkáta
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat! Az idegenvezető nagyon tájékozott volt, le voltunk nyűgözve. Azt az egyet sajnáltuk, hogy a szálláshelyen nagyon kevés időt töltöttünk pedig nagyon szép hely volt.,Csak ott még kellett volna még egy nap.A szállodában is nagyon kedvesek voltak velünk és az ételek kiválasztásában nagyon odafigyeltek a Magyar vendégék szokásaira. Köszönjük a kellemes nyaralást Toszkánában!
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre - Puccini városa: Torre del Lago

Budapest, VI. kerület
4.0
Lehetne az oda- és visszautat éjszakára szervezni és akkor nem lennének olyan sűrűek a napközbeni programok.
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre - Puccini városa: Torre del Lago

Hajdúszoboszló
4.0
Az utazom.com irodával nagyon elégedett vagyok, a párom balesete miatt nem tudott részt venni a kiránduláson, indulás előtt 2 nappal az iroda rugalmasan és felár nélkül megoldotta a személycserét, ez ritka dolog, jár az 5* !
Az autóbusz kényelmes, a sofőrök rutinosak, mindössze egy toalettet hiányoltam, ami jó szolgálatot tenne olyan esetben, amikor a női problémákat nem lehet a 1,5 más estben pedig 3-3,5 órás megállásokhoz igazítani, de ezt is rugalmasan megoldották + megálló közbeiktatásával, 4* .
A szállás maximálisan megfelelt a 3*-nak, tiszta, kényelmes, légkondicionált, a reggeli bár nem túl változatos, de megfelelő erre a pár napra, a "menü" , amit egy este próbáltunk ki, viszont isteni finom volt és gyönyörűen tálalva, jár az 5* !
A program nagyon jól összeállított, de kicsit sok, fárasztó, kevés szabadidővel/pihenővel, idősebb embereknek csak akkor ajánlom, ha jó kondiban vannak, 4* .
Az utaskísérőnk nagyon segítőkész volt, jól összefogta a csapatot, viszont hiányoltam buszozás közben az érdekességek, helyi történetek mesélését, csak az aktuális pontokról kaptunk tájékoztatást, sok volt a csönd, kis töltelék anyaggal érdekesebbé lehet tenni a sok buszozást, 4* .

Talán azzal lehetne kis időt nyerni, ha éjszakára tennék az oda utat és dél körül a vissza indulást.

Mindent összevetve: csodaszép kirándulás volt, jó szívvel ajánlom az utat mindenkinek!
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre - Puccini városa: Torre del Lago

Szatymaz
4.0
A szobában nem volt hűtőgép, 40 fokos melegben hiányzott. A reggeli nagyon szegényes és egyhangú volt.
Puccini városa: Torre del Lago (Montecatini, Firenze, Pisa, Viareggio)

Toscana, Viareggio és Cinque Terre - Puccini városa: Torre del Lago

Vác
4.6
Az egész kirándulás mindent egybe véve nagyon jól sikerült, az étkezés változatos és finom volt. Talán egyszer ki lehetne próbálni az éjszakai utazást vagy odafelé vagy visszafelé. Köszönjük a kirándulást.

4.2
Mindhárom túravezető remek srác! Attila nagyon jó szervező volt. A programról annyit, hogy talán több Mont-Blanc napot tennék bele. A hőség miatt javasolnám, hogy ez az út jobb lenne szeptemberben vagy májusban. Egyébként nagyon jó volt minden. A busz is kényelmes volt.

4.6
Nem mindig ragaszkodnék a központtól legtávolabbi kempinghez, mert az a legolcsóbb. Néhány euróval több részvételi díj szerintem senkit sem vágnak földhöz, és az iroda versenyképességét sem csökkentené. Ugyanakkor az esti városnézést, bevásárlást, esetleges tengeri fürdőzést, étkezést megkönnyítené, ha a fáradt túrázónak nem kéne oda-vissza a centrumba letekerni vagy 4 km-t. Mondókám a Ligur tenger menti kempingre vonatkozik.
Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a kiváló buszülőhely beosztást, amelyet az iroda ígéretének megfelelően az idén immár másodszor teljesít!
Köszönjük a felejthetetlen élményeket!

4.4
A Szállás oszlopban csak azért adtam "elfogadható" értékelést, mert a sátor, camping, közös zuhanyozók nem tartoznak a kedvenceim közé, de természetesen ennek tudatában vállaltam az utat és a rengeteg feledhetetlen élmény elnyomta ezt az egyetlen apróságot. Köszönöm!

4.2
Először is: végig biztonságban éreztem magam, a túravezetők és a sofőrök is felkészültek és készségesek voltak. Ezt nagyra értékelem, és ezúton is köszönöm!
A program első fele sokkal jobban tetszett, lendületesebb, gördülékenyebb volt. A toszkán városnézések néhol túl hosszúra nyúltak, a szabad programok helyett jobban élveztem volna egy-egy nevezetesség tüzetesebb megtekintését, szakszerű vezetéssel. (persze azt is tudom, hogy nem idegenvezetők, hanem túravezetők voltak a srácok...) Továbbá az épített látnivalók helyett Toszkána természeti kincseit is szívesebben felfedeztem volna. De ez persz szubjektív vélemény, és már csak utólag gondolom mindezt, hiszen túrán pontosan azt kaptuk, ami a programban le volt írva. Cinque terre pl szuper volt, ott éreztem ideálisnak az egyensúlyat a városnézés és az aktív pihenés között.
Összességében tetszett az út, máskor is szívesen megyek az Utazom csapatával.

4.2
Nagyon jól éreztem magam ezen az úton is, csodás helyeken (-hegyeken) jártunk ismét. Egy kicsivel több túrázás még jó lett volna a programban és természetesen még maradtam volna pár napot.
A túravezetéssel kapcsolatban megjegyezném, hogy véleményem szerint Péter túravezetőnek az utasokkal való kommunikáció terén erősítésre van szüksége. (Valamint eddig sem felejtettem volna el Szécsi Pál nagy slágerének jellegzetes részletét: a viharként tombol már a messzi távol-t, de ezek után már biztosan nem fogom... :-))

4.2
Bár semmi nem volt meglepetés, minden korrektul előre ismertetve volt, mégis így utólag illetve közben azt gondoltam, hogy kevesebb városlátogatás és több hegyi program illetve aktívkodás nekem személyesen jobban esett volna - de amúgy minden teljesen kiszámítható, biztonságos és korrekt volt! Köszönet érte!

4.4
Túravezetőnk, Attila első pillanattól az utolsóig nagyszerűen helytállt. Mindig kedves, energikus és határozott volt. És végtelenül türelmes. A programok jól szervezettek voltak, mindig megfelelő mértékű szabadidőt biztosítottak számunkra. Ami hátrány talán, hogy a kempingek kicsit messze voltak a központoktól, de ezt leszámítva nem lehet szavunk panaszra. A busztársaság is nagyon korrekt volt.

4.4
Az Attila és az András nagyon jó fejek voltak, és köszönet a munkájukért! Rájöttem, van még mit edzenem magamon, mert a hegycsúcsok még várnak rám!:))
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!