vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Mostar hangulata

Mostar, Bosznia-Hercegovina sokat szenvedett, de gyönyörűen helyreállított, kevert etnikumú települése. A középkori hangulatú, oszmán stílusú házak és utcák egyedülálló értékei miatt a város az UNESCO Világörökség védelme alá tartozik. Mostar jelképe a szörnyű boszniai háborúban lerombolt, majd 2005-ben újjáépített Öreg híd, amely az összes képeslapon szerepel.

Híd a Neretván - Mostar

Bosznia-Hercegovina leghíresebb városa a festői Mostar. A gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros és az emblematikus látványt nyújtó Öreg Híd az UNESCO Világörökség része. A városban vegyesen élnek horvátok és bosnyákok, a több évszázados, a közelmúltig tartó háborúskodás után most békésen megfér egymás mellett a kereszténység és a muzulmán vallás. A város hangulata egészen egyedülálló - a Törökország legszebb részeit idéző utcák, mecsetek, kolostorok és a Neretva hűsítő folyóparti éttermei és kávézóinak felfedezése emlékezetes élményt jelent.
Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Csömör
5.0
<szöveg nélkül>
Utazás: Bosznia-Hercegovina kincsei

Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Budapest
5.0
A szuvenír vásárlásra volt kihegyezve az utazás. Legább egyszer kellenne biztosítani egy boltba való bevásárlást.
Az idegenvezető ( bár nem szó szerint ezt mondta, de burkoltan bevallotta az út elején) a minimumot hozta " amit kifizettünk,,.
A helyek csodálatosak érdekesek, a helyiek kedvesek, gazdag történelmi emlékekben és helyekben. Sok épületen még látszik a háború nyoma, ezzel együtt egy gyönyörű ország.
A szállás nagyon jó volt, kultúrált, igényes, az ellátásra nem lehetett panasz. Bőséges svédasztalos reggeli és vacsora, helyi finomságokkal vegyesen.
Másik idegenvezetővel, ezzel az irodával újra mennénk...
Utazás: Bosznia-Hercegovina kincsei

Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Érd
5.0
<szöveg nélkül>
Utazás: Bosznia-Hercegovina kincsei

Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Budapest
4.4
A Bosznia kincsei nevű utazás csodálatos volt. A Neretva völgyénél szebb tájat soha nem láttam még. A mosztári híd kihagyhatatlan.
Minden értéke mellet az utazás feszített tempóban zajlott. Véleményem szerint Medjugorje meglátogatása teljesen felesleges volt.
Négy órát utaztunk, megállás nélkül. Sötétben érkeztünk meg, másnap nagyjából félórát töltöttünk a városban és mentünk tovább.
Azt az időt, amit a Medjugorje felé való utazással töltöttünk, pihenéssel vagy városnézéssel kellett volna inkább eltölteni, Mosztárban, Szarajevóban vagy a Neretva völgyében.

Hercegovina, az Adria kapuja

Budapest, X. kerület
5.0
Sok helyen jártam már a világban de ez az út, a profi szervezés az idegenvezető magas szakmai tudása és kedvessége kapcsán benne van a top három utazásomban!!!!

Hercegovina, az Adria kapuja

Budapest, XV. kerület
4.8
Az utazás nagyon jól szervezett, szép helyeken jártunk, az idegenvezető hölgy kiválóan felkészült és figyelmes volt az út során.

Vízparti Világörökségek

Tárnok
4.8
Remekül összeállított és flottul levezetett program volt. Szerbia és Bosznia csodálatos országok, rejtett kincseket ismerhettünk meg. Az idegenvezető tudása és profizmusa ámulatba ejtő volt.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Kóka
4.4
Rendkívül gazdag, változatos program volt, remek idegenvezetővel. A szállodák és az ellátás is kiváló volt. Az útvonal megtervezésénél érdemes lenne az ismétlődések kikerülésére törekedni, illetve fontos lenne annak figyelembevétele, hogy a csúcs-szezonban a haladás nem lehet ugyanolyan tempójú, mint a csendesebb idengenforgalmi időszakban.
Montenegró és Bosznia

Montenegró és Bosznia körutazás

Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon klassz volt, csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon felkészült idegenvezetőnk volt (Anna), és szerencsénkre az idő is tökéletes volt. Még programon kívül egy farsangi karnevált is láthattunk tüzijátékkal (június :) ), egyszóval nagyon szuper kirándulás. :)
Utazás: Bosznia-Hercegovina kincsei

Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Pomáz
4.8
Köszönjük a T.D.M.nek ezt a csodás utat.
Nagyon tetszett a program is és a szervezés is.
Nagy része volt abban , hogy jól éreztük magunkat Szántó Mária idegenvezetőnek, mindent elkövetett, hogy mindenki elégedett legyen. A tájékoztatása kiváló , mindenről átfogó,mindenre kiterjedő volt.
Már utaztunk az irodával többször is és, ha módunkba áll szeretnénk újra a megfelelő programra.
KÖSZÖNJÜK...

Szilveszter Bosznia-Hercegovinában

Érd
4.2
Az utazáson összességében nagyon jól éreztük magunkat. Minden nagyon szervezett volt, fennakadást, fejetlenséget sehol nem tapasztaltunk.
A szálloda nagyon kényelmes volt, nagy szobákkal. A félpanziós ellátással viszont nem voltunk megelégedve: a választék ugyan viszonylag nagy volt, de az ételek minősége, ízletessége csak közepes, és hiányoltuk a változatosságot: minden nap szóról szóra ugyanaz volt a reggeli és a vacsora is, még a "szilveszteri gálavacsorán" is ugyanaz volt!
Az idegenvezető rendkívül felkészült volt, nagyon széleskörű és alapos ismeretekkel rendelkezik a Balkánról. Viszont mi egy lazább, kötetlenebb szilveszteri programra vágytunk volna, ehelyett egy igazi tanulmányi kiránduláson vettünk részt, ahol 4 napon keresztül szinte folyamatosan előadást hallgattunk. A maga nemében tehát kiváló volt az idegenvezetés, csak mi nem erre vágytunk volna, jobban szerettük volna, ha több a szabadidő, nagyobb a szabadság és a programokat rugalmasabban kezelik, az utasokat időnként megkérdezve, hogy valójában ők mit szeretnének.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Nógrád
5.0
Nagyon tetszett
Utazás: Bosznia-Hercegovina kincsei

Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Sárkeresztes
5.0
A legjobb utazásom volt, és a legszebb ország. Ajánlom mindenkinek. Szántó Mária pedig a legjobb idegenvezető.

Vízparti Világörökségek

Budapest, XI. kerület
4.8
Nagyon elègedett voltam a programokkal, az idegenvezetővel ès az utazàsi feltètelekkel /buszvezetők, busz/.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Bakonytamási
4.2
Sok élménnyel gazdagodva tértem haza. Idegen vezetőnk nagyon felkészült volt, mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat és minél többet megtudjunk egy-egy országról.
Ajánlani tudom az utat, nem fognak csalódni.

Csontváry nyomában a Balkánon

Budapest, II. kerület
5.0
Rendkívüli út volt, egyedülálló látványosságokkal és egy kivételesen felkészült, kedves és türelmes idegenvezetővel.

Csontváry nyomában a Balkánon

Budapest, XVI. kerület
5.0
Nagyon köszönjük az utat, gyönyörű tájakat láttunk, csodálatos volt minden része az útnak. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a szervezést!
Mária, az idegenvezető nagyon felkészült, lelkes volt, mindent megmutatott és elmondott amit csak lehetett az út során. Éreztük, hogy szívét-lelkét beleadta az utazásba és abba, hogy minél többet lássunk, halljunk, ismerjünk meg.
A 2 buszvezetőnek Tibornak és Gábornak is köszönjük munkájukat, fantasztikusan irányították a járművet és teljesen biztonságban érezhettük magunkat.
Mindkét szálláshelyünk nagyon szép, igényes, tiszta volt és nagyon elégedettek vagyunk velük, valamint nagyon jó volt a reggeli és a vacsora is. Szállásadóink nagyon kedvesek voltak.
Nagyon nagy élményt nyújtott az út, a látvány, a fogadtatás, nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet érte az iroda minden munkatársának!
Utazás: Bosznia-Hercegovina kincsei

Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Budapest, VIII. kerület
5.0
Csodálatos út volt, BAKANCSLISTÁS! Legalább egyszer mindenkinek látnia kell. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyönyörű Bosznia. Hegyek, vizek, gyönyörű templomok, mecsetek. És még ráadásként az időjárás is szuoer volt.
Pár napja érkeztünk haza, még lélekben ott vagyunk. Minden hibátlan volt. Elsőként Szántó Máriának szeretnék köszönetet mondani, fantasztikus és igencsak nagy tudású idegenvezető. Megmondom őszintén, hogy nagyban hozzájárultak a tavalyi pozitív hozzászólások itt az oldalon ahhoz, hogy ezt az utat választottuk. ELMONDHATOM, HOGY NEM CSALÓDTUNK, SŐT! Nagyszerűek a szállások, az ételek. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy fizesse be a vacsorát, mert egy gasztronömiai íz utazás a szarajevoi svédasztalos reggeli és vacsora. Kár, hogy ezt mi nem tudtuk.
A sofőrök is nagyon rendesek voltak, háztól házig szállítottak minket. Köszönet nekik is!
Montenegró és Bosznia

Montenegró és Bosznia körutazás

Budapest, XII. kerület
5.0
Idegenvezetőnk Csongor, nagyon felkészült arról a környékről, és mindent megtett, hogy mi is megszeressük.

Bosznia csodái - körutazás Bosznia-Hercegovinában

Budapest, IX. kerület
4.0
Szép, tartalmas út.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!