Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

Katalónia egyik legnépszerűbb üdülőövezete. Nevét, mely spanyolul „Aranypartot” jelent 216 km hosszú lassan mélyülő aranyhomokos strandjairól kapta, melyek kiválóan alkalmasak kisgyermekes családok számára is. A fürdés és napozás mellett számtalan programlehetőség áll az ideérkezők rendelkezésére. A népszerű PortAventura Caribe Aquatic park (Európa legnagyobb vidámparkja) és a mellette található 2017-ben nyitott Ferrari Land az egész család számára vidám kikapcsolódást biztosít; a világörökség részét képző város, Tarragona és a pobleti kolostor - mely szintén szerepel az UNESCO listáján - az építészet szerelmeseit fogja lenyűgözni. Érdemes céltalanul belevágni a környék felfedezésébe, fantasztikus mediterrán hangulatú halászfalvakra és csodás öblökre bukkanhatunk egy-egy ilyen bolyongás során. 

Települések: 
Costa Dorada legnépszerűbb üdülőhelye és egyben központja Salou. A nyüzsgő település különösen nagy népszerűségnek örvend a brit turisták körében. A tengerparti promenádja, mely a legnagyobb, Llevant strandtól végig húzódik több strand mentén is, a város legszebb része. A sétány végén épült kivilágított zenélő szökőkút kihagyhatatlan látnivaló a Salou-n nyaralók számára. Az éjszakai élet kedvelői nem fognak csalódni, számtalan bár, étterem és klub gondoskodik a szórakozásról. A közeli PortAventura és Ferrari Land mellett egy Aquatik park is található a közelben, melyhez egy delfinárium is tartozik. Salou-n egy kisvonat is közlekedik, mellyel könnyen és gyorsan eljuthatunk a településen belül bárhova.

Cambrils-ban sokkal nyugodtabban telnek a mindennapok, a tömegturizmus ezen a területen még nem vetette meg a lábát. A hangulatos halászfaluban nem kell turisták hadára számítani, az itt nyaralók elsősorban spanyolok. A 9 km-es partszakasszal rendelkező települést elsősorban azoknak ajánljuk, akik a strandolás mellett szívesen töltik az idejüket a zegzugos óváros valamely eldugott utcácskájában megbújó kávézóban, vagy tengerparti sétányának egyik színvonalas éttermében. A szórakozásról termesztésen itt sem kell lemondani, a világhírű PortAventura és Ferrai élménypark 10 kilométerre található. 

Látnivalók: 
A paella szülővárosa, Valencia az ország harmadik legnagyobb városa. Látnivalói között egyaránt megtalálhatók középkori emlékek és ultramodern épületek is. A városlátogatás során kihagyhatatlan látványosság a 14. századból visszamaradt Torres De Serranos, azaz a Serrano Torony. Egykor a városfal része volt, mára csak a tornyok maradtak, melyekre 134 lépcsőfok megmászásával fel is lehet jutni. A  17. századi Basiclica de la Virgen de los Desamparados bazilika egy római fórum romjaira épült, közvetlenül mellette található a valenciai székesegyház (13-15. század) gótikus épülete, melyről azt tartják, hogy a mai napig egyik kápolnájában őrzik a Szent Grált. 
Valencia ad otthont Európa legnagyobb akváriumának az Oceanogràfic-nak, ahol több, mint 500 faj tekinthető meg. Az épület a Turia park végén helyezkedik el, melynek érdekessége, hogy a Truia-folyó egykordi medrében alakították ki 1986-ban, miután a folyót a rengeteg árvíz miatt eltereltek. Itt található a népszerű Gulliver játszótér is, amely biztosan rabul ejti minden kisgyermek szívét. A futurisztikus épületkomplexumhoz – melynek az akvárium is részre – tartozik egy félig fedett park, egy mozi, a Tudomány Múzeuma, a Reina Sodia Operaház, valamint egy rendezvénycsarnok is. 

A Santa Barbara dombon elhelyezkedő Montblanc érdekes középkori emlék. A gyönyörű tornyokkal tűzdelt várfal, melyről csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a környező hegyekre, Katalónia egyik legjobban őrzött látványossága. A település történelmi központjában számtalan látnivaló található, melyeket érdemes gyalogosan felkeresni. A 14-16. századból származó Santa Maria la Mayor templom (ahol Spanyolország legnagyobb barokk orgonája található) barokk homlokzata, a Sant Miquel templomon (13. század) látható gótikus és román stílusok keveredése, valamint a gótikus civil épületek látványa mind-mind lenyűgöző látványt nyújt. 

A gyönyörű Poblet Monostor 1150-ben épült, 1991 óta a világörökség része. A grandiózus cisztercita kolostor Európa egyik legjobb állapotban fennmaradt kolostora. Az 1940-es években felújított épületében ma is szerzetesek élnek. Hangulatos kerengőjével, könyvtárával, szökőkúttal díszített kertjével és a Szent György-káplánjával minden látogatót elvarázsol. A kolostor az ország egyik legjelentősebb szakrális épületegyüttese. 

Katalónia leghíresebb szülöttje, Antoni Gaudí szülővárosa, Reus kihagyhatatlan látványosság a Costa Dorádára látogatók számára.  A város közepén álló Gaudí Központban megtekinthető a művész munkássága, illetve a Gaudí Útvonalat is végig járhatjuk, mely végig veszi az építész Reusban eltöltött első 16 évének fontos helyszíneit. A modernista építészeti stílus kedvelői egy tematikus útvonalat (Rute del Modernisme) is végig járhatnak, mely 29 épületet érint. Az útvonal leglátványosabb négy helyszíne a Casa Rull, a Casa Navás, a Casa Gasull és az Institut Pere Mata, melyek Gaudí kortrásának, Lluís Domènech i Montaner alkotásai. 

Tarragona a terület egyik legkiemelkedőbb ókori emlékeit őrizni. A gyönyörű kikötőváros műemlékei közül az UNESCO 13-at emelt világörökségi rangra. A lenyűgöző tengerparti amfiteátrum és vízvezetékek, a várfalak és alagútrendszerek mellett érdemes felkeresni a Szent Tekla katedrálist is. Építészeti remekei mellett a Tarragona az embertornyairól (castells) is híres, mely köré egy fesztivált is felépítettek. A szerencsések a város védőszentjének szeptemberi ünnepén megtekinthetik ezt a nem mindennapi látványt.Akciók, kedvezmények, last minute Costa Dorada

Costa Dorada térkép
Costa Dorada cikkek

találat

Koronavírus információ:
Nyitás:
2020.06.21-én Spanyolország megnyitja határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők számára. A szállások 06.18-tól folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett koronavírus tesztre, illetve kötelező karantén nélkül lehetséges a beutazás.
Visszatérés Magyarországra: 2020.08.07-től hatályos rendelet értelmében Spanyolország „sárga” kategóriába került, így a Spanyolországból hazatérő magyar állampolgároknak 14 napos házi karanténba kell vonulniuk, mely 1 negatív koronavírus teszttel kiváltható. Ez alól kivételt az jelent, ha a hazatérést megelőző 5 napban, legalább 48 óra időeltéréssel elvégzett két negatív koronavírustesztet tud hitelt érdemlően felmutatni Magyarországra való belépéskor.

Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Costa Rica a nemzeti parkjairól híres közép-amerikai állam mindig tartogat meglepetéseket.

A trópusi éghajlatú, hegyvidékekkel ékes országban különleges kalandokban lehet részünk:

WANDER IN PARADISE // Treasured Memories from Playa Junquillal, Guanacaste, Costa Rica from SVENSK△ on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>

A Costa Brava partvonala szebbnél szebb strandokat és városokat rejt, de ha már unjuk a strandolást, érdemes kirándulást tenni a szárazföld belseje felé is. A dombok között hangulatos, terméskőből épült kisváros bújik meg - a hangulatos Pals.

Szűk utcái, középkorból megmaradt épületei egyedi stílusukkal, hűs zugaikkal kellemes élménnyel dobják fel a tengerparti nyaralást. A kisváros főterén több irányból futnak össze a keskeny sikátorok - a várfallal kerített Pals bástyáiról...

Olvasson tovább! >>>

A napfényben fürdő spanyol partvidék egyik leghíresebb nyaralóhelye a Costa Blanca. Magában hordozza a Costa Brava vad sziklás partjainak romantikáját, hiszen mészkősziklák ragyognak fehéren a Földközi-tenger kékje felett, de a Costa del Sol homokkal borított fövenyeinek szépségét is megtaláljuk itt.

Alicante és Benidorm népszerű, gyakran túlzsúfolt strandjaitól egy ugrásnyira, Altea fehér városkájában még megtaláljuk a környék tradicionális építészetét és nyugalmasabb ...

Olvasson tovább! >>>

A Costa Brava partvidékére főleg a sziklás öblök, kavicsos vagy zúzalékkal borított fövenyek jellemzőek. De találunk itt kiváló, homokos partokat is - az egyik legszebb ilyen az aranyszínű Platja d' Aro. A Sant Feliu de Guixols szomszédságában található partszakasz nagyon kellemes hely - szépségének ellenére nincsenek sokan, de a strand közepén pont van egy egészen kiváló étterem, ahol meg is ebédelhetünk....

Olvasson tovább! >>>

Spanyolország hosszú tengerpartján számtalan híres üdülőhely sorakozik. De a különleges, sajátos tájképi jellegeket hordozó Costa Brava szépségével csak kevés hely ér fel. Sajnos általános igazság, hogy ha valami másoknak is nagyon tetszik, akkor a tömegtájékoztatás és az utazás elérhető luxussá válásával előbb-utóbb tömegesen jelennek meg a turisták. A népszerűség pedig csak rövid távon jelent áldást.

A köztudatban mélyen beépült helyek elvesztek - egykori romantikájukat...

Olvasson tovább! >>>

A Costa Blanca híres nagyvárosai között bújik meg a jóval nyugalmasabb La Vila Joyosa, melynek neve szó szerinti fordításban boldog várost jelent. Az elnevezésre rászolgált a Benidorm vagy Alicante nyaralóhelyeinél csendesebb, de kellemes hangulatú kisváros, ahol nem a Costa del Sol partvidékén annyira jellemző...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!